Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

Рожеві сиропи або чим нас годує ТБ

  • 15.12.09, 22:05

«Телебачення  винайшли для того,

щоб у неписьменних була причина носити окуляри»lol

 

Мабуть, немає в сучасному світі людини, котра б не піддавалася спокусі посидіти вечорами у домашньому затишку, переглядаючи улюблені телепрограми. Телебачення стало невід’ємною частинкою нашого життя, воно заполонило суспільство зрадливим мерехтінням екрану, де крім порожніх балачок і абсолютно позбавлених здорового глузду ток-шоу, рідко можна побачити щось справді варте уваги. Звичайно, скажете, не Америку відкрила, адже ця істина давно відома кожному, але чому ж тоді ніхто не може відмовитись від телебачення? Чому ми й досі приймаємо «дозу» його ідіотизму, відчуваючи свого роду радість і задоволення. «Завтра остання серія «Маргоші»», - з блиском в очах каже мені подруга. Вона з нетерпінням чекатиме того завтра, щоб нарешті дізнатись, чи прийме Гоша, котрий нещодавно невідомим чином перетворився на жінку, звичну для нього чоловічу подобу, чи таки залишиться жінкою заради доброго і вічного кохання. Маячня, безглуздя, проте всі дивляться, широко відкривши рота, очікують і сподіваються на «хепі енд». І це, мабуть, не єдиний серіал, конгеніальна ідея якого заполонила глядача, українське телебачення до краю нашпиговане такого роду продукцією. Варто тільки перемкнути канал, як на зміну  всіма обожнюваній «Маргоші» приходить чергова Хуаніта, котра наполегливо шукає свого Педро ось уже 200, а то й 300 серій підряд. Сучасні серіали – найкраща знахідка для будь-якого гумориста. 

Не одноразово ми чуємо від своїх друзів « а я відмовилась від перегляду телепрограм, телебачення для мене перестало існувати, я його не дивлюсь », але не встигне минути й тиждень, як цей друг в захопленні розповідає про чергову серію «Дому 2», де Оля Бузова їла арахіс в шоколаді, а її наречений їздив на гастролі до Греції. Як це захоплююче і цікаво! Реаліті- шоу на телеканалі ТЕТ має одні з найвищих рейтингів серед чималої кількості телепрограм, а де в ньому ідея, де суть, збагнути просто-таки неможливо. Та не тільки «Домом 2» цікавиться українська молодь. Згадаймо лише колоритного Дмитрика ( той що Нагієв) і його відкриті у світ награних чвар і  перепитій «Вікна» у цьому шоу є все, і нецензурна лайка, і взаємні звинувачення, і саркастичні репліки від ведучого, а інколи захоплений глядач може бути свідком перетворення студії на поле для боїв без правил. Тільки подумайте, і все це в одній телепрограмі! Таке пропустити совість не дозволить.

А реклама!! Як же не передивитись черговий рекламний блок? Ось із баночки від миючого засобу вискакує мускулистий, впевнений в собі і веселий мужчина, на прохання господині він обов’язково зробить так «щоб було чисто». Компанія чоловіків п’є пиво на роботі, віджартовуючись до дружини: «у нас тут Запара», а Запару цю звати Андрієм. Як казала темпераментна героїня одного із бразильських серіалів Донна Жура «Це вам не жарти». Українська реклама надзвичайно цікава і корисна.  Завдяки їй можна не лише вимити посуд без світла і виростити гігантського голуба, зателефонувавши за номером «Djuise», а й переконатись в тому, що завдяки «Ред Булу» людина таки може літати. Справжнє дива відбуваються в кожному рекламному ролику. Татко заробляє, лежачи на дивані з телефоном у руках, а мінеральна вода настільки смачна, що дівчина випиває її разом із пляшкою. Реклама – ще один феномен сучасного телебачення.

Але, мабуть, з усім цим можна було б миритись. Адже не вимерли ще справді якісні телепроекти, шоу-програми і фільми. Проте, на превеликий жаль, більшість з них виходить в ефір російською мовою. Телебачення – українське, мова – російська. Дивна невідповідність. Невже українці досі думають, що продукція на російській мові є більш якісною. Від цього безглуздого стереотипу потрібна негайно відмовитись. Звичайно, вже тепер є досить помітні кроки вперед, до повної українізації нашого телебачення. Ми бачимо, як фільми та серіали виходить з українськими субтитрами, а в повторі їх навіть перекладають на українську. Сучасний глядач ще не зовсім звик до такого транслювання екранної продукції, але це необхідна сходинка до якісного телебачення, і потрібно радіти, що її пройдено.

Українське телебачення недосконале, його наповнення частенько залишає бажати кращого, але ж є в нашій журналістиці талановиті люди, які прагнуть перетворити вітчизняне телебачення на якісний продукт, споживання якого приноситиме більше користі і задоволення, а не плавитиме мізки глядачів несуттєвими, позбавленими змісту програмами.   Саме ці люди є опорою для української тележурналістики, і на їх плечах лежить її майбутнє.

3

Останні статті

Коментарі

115.12.09, 22:26

...забув, коли останній раз дивився ящик... ....свій віддав племінниці... ...сам або двд дивлюсь, або з мережі щось..

    Гість: NoTaRь

    215.12.09, 22:26

    Відома львівська зневага до телебачення. У Львові газети читають
    знаєте, вітчизняний формат не менш брутальний буде, тому що таким є суспільний попит! "
    Невже українці досі думають, що продукція на російській мові є більш якісною. Від цього безглуздого стереотипу потрібна негайно відмовитись" - ой вей, якісніша! І буде ще довго так.
    Розумієте- у них в першу чергу органічна мова, яка нами сприймається без обмежень.Саме наголошую на слові "сприймається". А от з нашою вже по різному... для багатьох дикторів вона не є рідною, довжелезні неоковирні речення, дикі перекручування у перекладі. Це лише працює проти української мови- вона робиться на ТВ твердо-казенною, якою лише новини зачитувати.

      315.12.09, 22:33Відповідь на 2 від Гість: NoTaRь

      то правда, звісно, про мову..Але, гадаю, то не є основна причина такого неякісного ТБ. ( я зараз про ті програми, котрі вище описала).

      а про газети - правда

        Гість: NoTaRь

        415.12.09, 22:36

        Моя думка- не треба перекладати нічого. Абе лише дещо перекладати. Бо російськомовні (та й чимало україномовних) подумки порівнюючи російську і українську в таких перекладах, лише схиляються на користь першої. А хто думає навпаки - тому дуже легко причепити ярличок дурнуватого націоналіста.
        Треба створювати Абсолютно новий продукт, а не витрачатись на переклади, отримуючи лиш кпини. Забити кілочка в ТБ і ЗМІ.

          515.12.09, 22:39Відповідь на 4 від Гість: NoTaRь

          Я думаю навпаки!
          Російська мова - така сама іноземна як будь яка інша, варто перекладати!
          Треба привчати людей, нехай вчаться сприймати своє!

            Гість: NoTaRь

            615.12.09, 22:53

            Були колись епохи Українізації - в 1920-х і 1955-60- х .
            Знаєте що залишилось з тих часів- принципово Нова культура у 20-х
            і масса книжок ( мільйони нових книжок, наголошую,з яких лише хочете тем ) у 60-х.
            І один однісінький дід Панас- який за 15 хв. "вечірньої казочки" українізував Мілліони. І це сприймалося, бо було НОВЕ і ЦІКАВЕ !!!
            Лянце, Ви запропонуйте якийсь сюжет чи сценарій для ТБ. Бо дотепер з нового в нас лиш Верка Смердючка получілась, уже совсєм ужасная

              Гість: NoTaRь

              715.12.09, 23:02

              "Російська мова - така сама іноземна як будь яка інша, варто перекладати! " - повторяюсь, така позиція в нашій , ехххх, теперішній ситуації приносить більше шкоди справі самій ж українізації. І не тільки її. Я знаю що навіть у Львові багато хто думає не так.

                Гість: NoTaRь

                815.12.09, 23:16

                Теперішня русифікація є в першу чергу, наслідком величезного культурного вакууму на більшій території України. І цей вакуум створили ми ж самі- не розвиваючись культурно десятиліттями. І тепер виходить - якщо рускій язик витісняти, то знову лишається майже вакуум. Ви хіба мало читали українців, які про Україну і її мову висловлюються зі зневагою?

                  916.12.09, 09:11

                  де крім порожніх балачок і абсолютно позбавлених здорового глузду ток-шоу, рідко можна побачити щось справді варте уваги.неправда

                    Гість: Tery Presly

                    1016.12.09, 09:23

                    досить рідко дивлюся ТБ.
                    це стосується не леше сфери журналістики

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна