Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

іРуся

49 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 40-58 років

Віце-депутат міської ради

Абсолютнабільшість, в т.ч. народних депутатів, виступаючих на парламентських слуханнях «Реформуваннязаконодавства України про місцеві вибори в інтересах територіальних громад»,яке проходило 12 травня 2010 року, (http://www.rada.gov.ua/zakon/new/par_sl/sl120510.htm)підтримали повернення мажоритарної системи при обранні депутатів місцевих рад.

Також, в чому були єдині учасники слухань, це то, що виборча система повинна бути чіткою, зрозумілою, прозорою та відповідальною.

Останнє – ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ – це те, що бракувало мажоритарній системі в попередній її редакції. Відсутність персональної відповідальності депутата перед виборцями породжувало багато зловживань та відсторонювало громадян (членів місцевої громади) від суспільного життя.

Можливість не тільки почути звіт депутата відносно його роботи у місцевій раді, а й, у крайньому випадку, мати можливість відкликання депутата, який не виправдував сподівань виборців, є тим чого не вистачало  системі обрання депутатів місцевих рад.

Зрозумілий, прозорий та дієвий механізм відкликання депутата місцевої ради – це те, що я пропоную Вам для обговорення.

Нічого нового в цьому механізмі немає, окрім «дублюючого состава депутатів місцевих рад».

Що я маю на увазі? Введення такої норми, як віце-депутат міської ради.   Що це означає? Це той, хто офіційно приймав участь у виборах й за кого голосували виборці. Це той кандидат, який програв на виборах до місцевої ради та зайняв друге місце. Це той, хто займе місце депутата місцевої ради у разі його смерті, або у разі припинення його повноважень за рішенням суду. Це той, хто ЗАВЖДИ буде нагадувати депутату про його підзвітність виборцям. Це персональна опозиція депутата місцевої ради!   Я не буду зосереджуватись на темі звітності депутата перед виборцями – вонаобговорена та зрозуміла.

Я пропоную обсудити наступний механізм відкликання депутата міської ради:

Див.далі... - Віце-депутат міської ради-2

2

Коментарі

126.05.10, 17:01

Привіт!

А що - див. далі?

    226.05.10, 19:08Відповідь на 1 від МятежнаЯ

    Див. - Віце-депутат міської ради-2