Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

Василь Макух

У Донецьку був громадський музей "Смолоскип", присвячений Василеві Макуху, Олексі Гірнику та ще 18 особам.За матеріалами, зібраними нами, на державній студії документальних фільмів створено фільм "Смолоскип. Василь Макух". Я його розмістила на Ютубі


а матеріали впорядкувала в книгу "Воїн Армії безсмертних" і видала малесеньким накладом. Книгу можна скачати з моєї сторінки 


Приміщення музею захоплено, але електронний архів зберігся.


3

Коментарі

120.07.19, 08:32

Зв"яжіться з Інститутом національної пам"яті, там такі матеріали точно потрібні. Тільки не шарлатанам

    220.07.19, 12:55Відповідь на 1 від nasinynka

    Дякую за увагу. Але кудись звертатися не маю звички. До речі, пам'ятну дошку В. Макуху на Хрещатику, 27 встановлено в січні 2017 року завдяки нашої ініціативи та багатолітніх зусиль. Вже кілька років ми (донеччани) мали рішення Київради про її встановлення, але справа зрушилась лише після виходу на екран фільму "Смолоскип. Василь Макух". На його презентації в Будинку кіно була якась поважна особа, яка й допомогла вирішити це питання.

      320.07.19, 15:09

      Але ж це цінні матеріали. Вони потрібні, вони мають значення для майбутнього, тому їх треба зберегти. Зараз, на жаль, така анархія і некомпетентність служб, що віддавати ще кудись, здається нема сенсу - загублять і не помітять. А в інституті національної пам"яті збираються розмістити всі розсекречені архіви. На жаль, я не маю до нього безпосереднього відношення, щоб порадити щось конкретне. Чи може в музей історії України? Бо всі міністерства тасуються і перетасовуються, як конструктор лего - що зліпилось, те і є.

        421.07.19, 02:13Відповідь на 3 від nasinynka

        Я пропонувала вид-ву "Смолоскип". Якби був живий його засновник Осип Зінкевич, то вони надрукували б. А теперішній директор... Він навіть не склав зі мною угоду, коли друкували "Алла Горська. Душа українського шістдесятництва". Кошти збирав Зінкевич, але вже до України він не повернувся. А форумі видавців у 2016 році її визнали одним з найкращих видань. Про книгу "Воїн Армії безсмертних" знають у Братстві ОУН-УПА, знають і в Сокалі, і в Карові. Я там була, ще коли збирала інфу. Знають і племінники Василя Макуха (у Києві та Львові), і в музеї шістдесятництва.

          521.07.19, 02:18Відповідь на 3 від nasinynka

          Здається, що один із авторів фільму про Василя Макуха зараз працює в інституті нац. пам'яті. Я передала йому весь архів тоді, коли творився фільм.