хочу сюди!
 

Vitalina

34 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 28-35 років

Людмила Огнева. Зриме Слово

Християнські символи

Наше повсякденне життя наповнене символами. На грошових банкнотах України всіх номіналів бачимо зображення тризуба, а на купюрі 500 грн. – ще й «Всевидяче Око».уздовж автострад розташовано знаки дорожнього руху, які допомагають безпечно вести машину. Багато компаній, особливо великих, розпізнаються по емблемах і інших знаках.

У місцях ранніх християнських поховань, таких як катакомби і базиліка Св.Себастьяна в Римі, зустрічається безліч графічних символів: хрест, риба, трикутник у крузі, пастух, голуб, корабель і так далі. Вони мають древнє походження і передають у символьній формі основні поняття християнської віри, пояснення яких вимагає багато слів.

Досвідчена людина розуміє їх значення з першого погляду. При відсутності знань символи і знаки нічого не виражають. Їм навіть можуть бути приписані містичні якості, подібно до древніх рун.

Християнські символи – прекрасний привід для початку розмови. Вони можуть бути корисні при християнському свідоцтві, особливо коли у зв'язку з ними виникають питання. Св.Петро закликає нас: «Будьте завжди готові всякому, що вимагає у вас звіту в тому, на що ви покладаєте надії, дати відповідь з лагідністю і благоговінням" (1 Петро. 3:15).

Інтерес до християнської символіки останнім часом значно зріс завдяки виготовленню емблем. Знання символіки потрібне як при створенні, так і при тлумаченні емблем. Це також торкається і виготовлення риз і одіяння, прикрашених християнськими монограмами.

У цій книзі представлено близько 30 символів. Вони мають не лише історичний і змістовний аспекти, але також утворюють контекст християнської віри, По суті, вони роблять зримим те, що чують вуха – Слово Боже.

4

Коментарі

Гість: Тираъ

117.04.12, 02:36