Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

На Буковині урочисто відправили юнаків до війська

  • 10.10.12, 15:41
10 жовтня на Чернівецькому обласному збірному пункті, що знаходиться у районному центрі Кіцмань, відбулися перші цього осіннього призову урочисті проводи юнаків до лав Збройних Сил України. Зранку на ОЗП прибули батьки призовників, представники обласної та районної влади, громадських організацій, засобів масової інформації тощо.

Цього дня 56 юнаків з Буковини прибули на збірний пункт. Спочатку усі вони пройшли соціально-психологічні тести та медичну комісію. Після цього майбутні солдати пройшли співбесіду ізпредставниками військових частин, де вони в подальшому проходитимуть військову службу.

Традиційно на обласному збірному пункті відбувся урочистий мітинг з нагоди відправки юнаків у військо. Його відкрив Чернівецький обласний військовий комісар полковник Юрій Буліч. Зокрема він повідомив, що цього дня до еліти українського війська – аеромобільних військ – відправлено 35 призовників, які служитимуть у місті Львові, а 21 юнак скерований до 169-го Навчального центру Сухопутних військ ЗС України, що в селищі Десна Чернігівської області.

З теплими словами вітання перед призовниками, їх батьками та близькими, виступила начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Чернівецької обласної державної адміністрації Алла Запухляк.

-        Я пишаюся тим, що наші призовники постійно з честю виконують свій обов’язок перед Державою,- зазначила Алла Степанівна. – Жодної скарги ми не отримали на адресу наших хлопців, а відслуживши, вони повернулись додому змужнілими та загартованими. Отже бажаю батькам дочекатися синів здоровими, а майбутнім солдатам не посоромити рідну Буковину.

Перед присутніми також виступили представники команд, де проходитимуть службу сьогоднішні призовники та вже традиційно, благословив на ратну службу та окропив призовників свяченою водою отець Василь Хащовий.

Як повідомив полковник Юрій Буліч цієї осені з Буковини буде призвано 500 юнаків, 110 з яких служитимуть у підрозділах Внутрішніх військ МВС України, 120 у  Повітряних Силах, 33 – у Військово-морських, а решта у Сухопутних військах  Збройних Сил та Державної спеціальної служби транспорту України.

Підвищена увага до стану здоров’я, а також освітнього рівня майбутніх солдатів пов’язана з поступовим переходом Збройних Сил України до комплектування посад солдатів, сержантів та старшин військовослужбовцями служби за контрактом.

Як зазначив начальник відділу Головного управління охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації Іван Тріска  на ОЗП всім призовникам були зроблені тести на виявлення гепатиту «В» і «С» та ВІЛ-інфекції, які фінансуються за державні кошти. 

Після обіду працівники Чернівецького обласного збірного пункту завершили формування команд, а через кілька годин новобранці вирушили до місць розташування своїх частин.

0

Коментарі