На полігоні оперативного командування “Північ” військовослужбовц

На полігоні оперативного командування “Північ” військовослужбовці окремої механізованої бригади, які були призвані під час мобілізації, відпрацьовують етапи бойового злагодження підрозділів.

До заходу залучено майже п’ять тисяч осіб особового складу та близько півтисячі одиниць броньованої техніки.

З ними проведено заходи одиночної підготовки, злагодження взводів і рот. Триває відпрацювання виконання завдань у складі батальйонів. Особовий склад виконує практично рух в похідному, передбойовому та бойовому порядках, бойові стрільби із штатного озброєння БМП-2 тощо. Також військовослужбовці відпрацьовують завдання у складі комбінованих механізованих і танкових підрозділів. Важлива увага приділяється організації взаємодії між підрозділами, виконанню маневру на полі бою з метою успішного виконання завдань.

Протягом етапів бойового злагодження з військовослужбовцями працюють фахівці з психологічної підготовки. 

Військові зв’язківці отримали від благодійників підключення до І

Normal 0 21 false false false UK X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

В рамках шефської допомоги над військовими частинами Збройних Сил України, окрема бригада зв’язку оперативного командування «Північ» отримала безоплатно 3G модем з наданням щомісячного трафіку, супутникову антену СА – 901, художні матеріали, фарби, пензлі, папір та 13 акумуляторниз батарей.

-  Ми вдячні кожному, хто долучився і підтримав нас в скрутний час, - зазначив заступник командира бригади по роботі з особовим складом. – Останніх кілька днів нам посприяли магазини Sat 4u, PEOPLEnet, хоббі центр «ЗУЗА», Дубенська районна адміністрація.

Також, за словами офіцера, Рівнетеплоенерго і ТОВ «Вестатрейдет» допомогли автозапчастинами та відновили дві одиниці військової техніки. На переконання заступника командира бригади по роботі з особовим складом, сьогодні навіть найдріб’язковіша допомога є величезним вкладом у відновлення обороноздатності військової частини. А увага громадськості та місцевого бізнесу сприяє у підвищенні морально-психологічного стану військовослужбовців.

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Обычная таблица"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";}

На Рівненщині випробовують систему наведення для артилерії

В рамках виконання залікових вогневих завдань із озброєння реактивних систем залпового вогню “Град” на 233 Рівненському загальновійськовому полігоні оперативного командування “Північ” проводиться дослідна експлуатація електронного прицілу ЕГП-01БМ та універсального батарейного комп’ютера.

Військовослужбовці реактивного артилерійського дивізіону 24 окремої механізованої бригади в умовах, наближених до бойових, протягом трьох тижнів випробовують два елементи електронної системи наведення розробки компанії «Укрейніан Дефенс Консалтінг».

- Для Збройних Сил України зразка 2017 року ми розробили нові унікальні цифрові засоби наведення та управління вогнем артпідрозділів, що дозволяють підвищити ефективність та бойову міць наших артилеристів, - зазначив представник компанії, полковник запасу Петро Пятаков. – Як артилерист з багаторічним практичним досвідом, я можу з впевненістю сказати, що за такими системами, як от оцифрування наведення, майбутнє українського війська.

Приціл призначений для наведення бойової машини реактивної артилерії БМ-21 у вертикальній площині та визначення поправки у напрямок на бічний нахил пакету направляючих бойової машини. А універсальний батарейний комп’ютер дозволяє визначати установки для стрільби з урахуванням поточних метеорологічних та балістичних умов стрільби. Якщо поєднати усі компоненти в мережу, то вітчизняні гармаші отримають унікальну систему, в якій електронний обчислювальний прилад обробляє дані і одразу ж передає команди командиру гармати чи машини.

- За три тижні експлуатації пристрої успішно продемонстрували свою дієвість, - наголосив начальник відділу підготовки артилерійських підрозділів управління ракетних військ і артилерії оперативного командування “Північ” підполковник Артур Ніязов. - Завдяки батарейному компю’теру обчислення установок для стрільби здійснюється утрічі швидше, мінімізовано вплив людського фактору на розрахунки, оперативно враховуються зміни метеорологічних та балістичних умов стрільби, а електронний приціл дозволяє вдвічі скоротити час на наведення установок у ціль. Підрозділ пришвидшив реакцію, а отже його ефективність зросла майже у два рази – це, беззаперечно, перспективні технології для наших артилеристів.

До слова, випробування триватимуть протягом усього періоду виконання залікових вогневих завдань. Дослідники ставлять за мету перевірити дієздатність апаратури у найскладніших умовах, як от екстремальні температури на полігоні, негода тощо, та виявити конструктивні недоліки приладу, щоби у подальшому усунути їх з рахуванням побажань артилеристів.

Військові комунальники Рівненщини відзначили ювілей

Особовий склад квартирно-експлуатаційного відділу м. Рівного, на забезпеченні якого перебувають військові частини та містечка Рівненської області, відзначив 70-літній ювілей установи.

На урочистості завітали колишні керівники, ветерани та працівники військово-комунального відділу. Їх привітали представники органів державної влади та місцевого самоврядування. Від голови Рівненської обласної адміністрації, обласної ради, міського голови Рівного та профспілкового комітету офіцери, робітники та ветерани КЕВ отримали цінні подарунки, були нагороджені грамотами і подяками.

- 70 років функціонування квартирно-експлуатаційного відділу свідчить про значні здобутки та вклад установи в розбудову Збройних Сил, - зазначивначальник КЕВ підполковник Олег Падитель. - Військові комунальники відбудовували зруйновані під час бойових дій Другої світової війни будівлі і споруди та пристосували їх для потреб розквартирування. Через Рівненську КЕЧ району відбувалось забезпечення матеріалами перебіг ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Наші працівники допомагали ліквідовувати наслідки надзвичайної ситуації в Тернопільській області у 2000 році. Тобто, ми постійно демонструємо свою відданість військовій справі та готовність прийти на допомогу у разі потреби.

Окреме слово подяки особовий склад квартирно-експлуатаційного відділу отримав від підшефної організації - Святомиколаївського жіночого монастиря, центральна будівля якого знаходиться на території військового містечка № 1 у приміщенні колишньої кінобази.

Офіційну частину продовжив святковий концерт в залі камерної та органної музики Рівненської обласної філармонії, де виступили провідні творчі колективи Рівненщини.

Військові зв’язківці з Рівного змагалися з командних видів спорт

У Рівному, на базі 55 окремої бригади зв’язку оперативного командування “Північ” Збройних Сил України відбулися змагання з гирьового спорту, волейболу, підтягуванні на перекладині і настільного тенісу за участі особового складу частини.

 До змагань залучалися близько ста військовослужбовців, які увійшли до п’яти збірних команд підрозділів військової частини. 
- Військові спортсмени вправлялися з командних і загальнорозвиваючих видів спорту, адже вони найбільше сприяють пропаганді здорового способу життя та здруженості колективу, - розповів начальник фізичної підготовки і спорту окремої бригади зв’язку капітан Іван Каращук. – Зокрема, гирьовий спорт, волейбол, підтягування на перекладині і настільний теніс вирізняються серед інших видів спорту тим, що сприяють підвищенню фізичних якостей лююдини. Також, один із найкращих і найцікавіших методів тренування – це змагання. Отож, в міжкомандній боротьбі зростає рівень фізичної загартованості кожного військовослужбовця.
У загальнокомандному заліку першості 55 окремої бригади зв’язку оперативного командування “Північ” перше місце виборола команда центру зв’язку ППУ, яким командує майор Микола Захарчук, друге – посіла збірна управління бригади під керівництвом командира військової частини полковника Сергія Патапова. «Бронзу» отримали підлеглі майора Сергія Євдокімова з польового вузла зв’язку.

У Рівному вшанували ветеранів - учасників визволення міста

З нагоди 70-річчя визволення Рівного від німецько-фашистських загарбників особовий склад військових частин гарнізону спільно з представниками місцевого самоврядування вшанували ветеранів – учасників боїв за обласний центр.

Їх в місті залишилося троє: Віра Михайлівна Болоніна, Віра Василівна Муригіна, Андрій Костянтинович Моїсеєнко.

Отож, під час урочистостей у міському Будинку культури за участі військовослужбовців відбулися урочистості, під час яких виступили тимчасово виконуючий обов’язки начальника управління – заступник командувача військ ОК «Північ» по роботі з особовим складом полковник Володимир Яцентюк та військовий комісар Рівненського обласного військового комісаріата полковник Дмитро Оксенюк.

Офіцери подякували учасникам визволення Рівного за самопожертву у боротьбі з ворогом і 70 років мирного неба для нащадків, а ветеранським організаціям, що ті сприяють військово-патріотичному вихованню молоді.

Від імені тимчасово виконуючого обов’язки командувача військ оперативного командування «Північ» генерал-лейтенанта Ігоря Колесника вони вручили подяку та цінний подарунок Андрію Костянтиновичу Моїсеєнку.

- З дитинства пам’ятаються повні строї ветеранів, які марширували під час подібних святкувань, але час невблаганний і ми трепетно бережемо тих останніх, яким ми вдячні за мир. Хочу, аби ви відчували, що ми вас поважаємо, любимо і цінуємо, - зазначив полковник Володимир Яцентюк.

Після концерту офіцери разом із міським головою Рівного відвідали Віру Михайлівну Болоніну, Віру Василівну Муригіну, які через погане самопочуття не змогли відвідати урочистості. Зі словами вдячності за турботу і опіку, ветерани також загадали епізоди з історії визволення міста й розбудови Рівного у післявоєнні роки.

По завершенню заходу учасники визволення обласного центру попросили військових берегти і цінувати мир в Україні, які далися ціною мільйонів життів.


Військовослужбовці на Рівненщині розчистили 350 кілометрів доріг

За три дні виконання робіт військовослужбовці 107-го Центру дорожнього забезпечення, що у Дубенському гарнізоні, розчистили близько 350 кілометрів доріг від снігових заметів та звільнили 17 населених пунктів Рівненщини від снігового полону.

 До ліквідації наслідків негоди особовий склад оперативної групи на спецтехніці приступив 29 січня на прохання органів місцевої влади та самоврядування у Дубенському районі.

Сьогодні, 31 січня, за допомогою грейдера ДЗ–122А, трактора Т-150 та ПЗМ-2 розчищено від снігу дороги за маршрутами до населених пунктів Дубно, Мирогоща, Молодаво, Варковичі, Жорнів, Олибів, Сатиїв, Дядьковичі, Верба, Берег, Студянка, Городище, Бортниця, Княгинино, Білоберіжжя, Заруддя, Мокре.

- Загальна протяжність маршруту розчистки автомобільних доріг складає 343 км, - зазначив заступник начальника Центру з виховної роботи підполковник Юрій Нечитайло. - Військовослужбовці та працівники ЗС України з честю і гідністю виконують поставлене завдання з надання допомоги жителям Рівненщини у боротьбі з наслідками стихії на дорогах. При цьому, в такий мороз, існує ризик для їх здоров’я, тому головним залишається дотримання заходів безпеки та недопущення переохолодження особового складу.

Крім, як зазначив підполковник Юрій Нечитайло, із снігових заметів військовослужбюовці 107 Центру дорожньгого забезпечення витягнули чотири цивільних автомобіля.

- Хочу запевнити усіх жителів Рівненщини, що ми докладемо усіх можливих зусиль, аби допомогти їм якнайшвидше повернутися до звичайного життя, яке порушили надмірні опади. Військовослужбовці розчищатимуть автошляхи та дороги в населених пунктах скільки це буде потрібно, - підсумував заступник начальника Центру з виховної роботи.

Військовий рекрутинг по-рівненськи

У Рівненському обласному військовому комісаріаті відбувся захід з проведення рекламування військової служби за контрактом спільно з представниками військових частин Рівненського, Яворівського та Новоград-Волинського гарнізонів.

 До участі також зголосилося понад п’ятдесят молодих людей із сіл та районних центрів області, а також батьки потенційних кандидатів на військову службу за контрактом.

- Сьогодні для нас на часі якісне проведення комплектування військових частин Збройних Сил України, і я хочу, що б це питання в межах нашої відповідальності було удосконалене, - зазначив військовий комісар Рівненського обласного військового комісаріату Дмитро Оксенюк. –Тому ми залучаємо не тільки військових для обговорення, а й молодь. Сподіваюся, ця зустріч стане повчальною для усіх, а хтось із присутніх в залі навіть вирішить обрати кар’єру військового.

Із розповіддю про переваги служби в 24-ій окремій механізованій бригаді, що в Яворівському гарнізоні, виступив майор Ігор Циганко. Одразу п’ятеро юнаків з Рівненщини зголосилися підписати контракт та, не чекаючи закінчення заходу, вирушили до Яворова. Двоє кандидатів попрямували вже до Новоград-Волинського гарнізону. Загалом, п’ятнадцятеро жителів області після зустрічі з працівниками комісаріатів та військових частин цього дня обрали для себе професію військовослужбовця.

На Рівненщині військові борються з снігом

Рівненщина: На прохання місцевих органів влади та самоврядування у Дубенському районі про надання допомоги з ліквідації наслідків снігопадів військовослужбовці 107-го Центру дорожнього забезпечення Збройних Сил України приступили до розчищення снігових наметів.

Зокрема, військовослужбовці зі складу загону з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій військової частини на спецтехніці розпочали роботи на шляхах населених пунктів Дубно – Мирогоща – Молодаво – Варковичі – Жорнів і в зворотньому напрямку та Дубно – Верба – Берег – Студянка. Загальна протяжність маршруту розчистки автомобільних доріг складає 118 км.

- Для розчистки снігових заметів залучено досвідчених військовослужбовців на чолі з сержантами Іваном Гачевським та Анатолієм Скибінським, а також грейдер ДЗ–122 та трактор Т150, - зазначив начальник 107-го Центру дорожнього забезпечення полковник Олег Безруков. - У разі потреби буде залучено додаткові сили і засоби для розчистки автомобільних доріг та звільнення автомобільної техніки від снігового полону.

Крім того, один із підрозділів 107-го Центру дорожнього забезпечення, що дислокується у місті Новоград–Волинський також надає допомогу в розчистці снігу в Новоград–Волинському гарнізоні. Зокрема, вже розчищено близько 80 км. автомобільних доріг.

Варто зазначити, що для оперативного реагування на ситуації, що виникають, сили та засоби військової частини перебувають у постійній готовності. Налагоджений цілодобовий зв’язок з підрозділами державної служби з надзвичайних ситуацій України в зоні відповідальності, дорожньо–експлуатаційною дільницею міста Дубно та органами місцевої влади і самоврядування.

Військові готові до ліквідації наслідків негоди

Понад 1200 військовослужбовців та близько 300 одиниць техніки оперативного командування «Північ», де тимчасово виконуючий обов’язки командувача військ генерал-лейтенант Ігор Колесник, готові до надання допомоги населенню восьми областей в разі погіршення погодних умов.

Відповідно до керівних документів загальне керівництво силами і засобами для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в Рівненській, Хмельницькій, Тернопільській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Львівській, Волинській, Закарпатській областях покладається на командувача військ оперативного командування «Північ».

- Ми провели аналіз погодних змін, загроза надмірних снігопадів та їх вплив на життєдіяльність в зоні нашої відповідальності, - зазначив тимчасово виконуючий обов’язки начальника управління – заступник командувача військ ОК «Північ» по роботі з особовим складом полковник Володимир Яцентюк. – Для забезпечення якісного та вчасного надання допомоги постраждалим районам на базі військових частин діють оперативні групи, загальне керівництво якими здійснюється через командний центр оперативного командування «Північ».

За словами полковника Володимира Яцентюка, досвід попередніх років показує, що найбільш поширені стихійні явища – це сильні хуртовини, ожеледиця, замети на автошляхах, налипання мокрого снігу. Вони можуть призвести до надзвичайних ситуацій державного та регіонального рівнів.

- Ми визначили найбільш ймовірні території виникнення надзвичайних ситуацій природного характеру та відпрацювали порядок залучення сил і засобів військових частин у зоні відповідальності. Зокрема, у нашому розпорядженні понад 1200 військовослужбовців та близько 300 одиниць техніки, - додав тимчасово виконуючий обов’язки начальника управління – заступник командувача військ ОК «Північ» по роботі з особовим складом. – Цими засобами ми підсилимо органами місцевої влади та самоврядування, а також підрозділи держслужби з надзвичайних ситуацій. На наше переконання цього достатньо аби вберегти людські життя, убезпечити майно та максимально швидко повернути райони ліквідації наслідків негоди до нормального рутинного життя.

Сторінки:
1
2
3
4
5
6
7
9
попередня
наступна