Каталонський крем за простим рецептом
- 12.08.17, 21:37
Каталонський крем - вишуканий середземноморський десерт, який, думаю, має підґрунтям якісь східні мотиви. Останнім часом дивлюсь кулінарні канали. Вони мене заспокоюють, якщо чесно, красиві люди готують смачну і красиву їжу. Якраз те, що треба в складні часи. Рецепт каталонського крему взяла у Рейчел Ку, на жаль. посилання не можу дати, не знайшла. Кому цікаво, може погуглити. Передачі її дуже цікаві, пізнавальні, пані теж нічогенька, це я чоловікам кажу.
Так от, записала я поспіхом рецепт, потім ще поначитувалась в інеті і зробила власну спрощену версію крему.
500 мл молока зварити з корицею (досить багато, я кладу десь 1 ч.л. з верхом), ванільним цукром. Орієнтуюсь на власний смак зі спеціями. Остудити до теплого стану. Це допоможе молоку ввібрати всі запахи, а також потрібно по технології.
В цей час змішати 2 жовтки, 2-3 ст. л. цукру. Знову ж за смаком, можна і більше цурку. Додати 2 ст. л. КУКУРУДЗЯНОГО крохмалю. Саме його, купити можна в супермаркеті. Виходить така густенька паста. Можна туди втерти трішки цедри лимона. Цю пасту з*єднати з теплим молоком і варити на невеликому вогні до загустіння. Я мішаю в процесі вінчиком, щоб не пристало до дна. Гусне десь за 5-7 хв. Розлити по креманках чи чашках. По суті, це молочний кисіль, але дуже густий. Застигає, як від желатину. Ну а кориця додає екзотичного смаку.
Найкраще смакує охолодженим із кислими фруктами. Я зараз наминаю його з персиками. З полуницею, вишнею, смородиною теж дуже смачно.
Оригінальний рецепт передбачає карамелізацію верхівки крему, але я таке не роблю. Нема чим. Все одно смачно. Фото не моє.
Так от, записала я поспіхом рецепт, потім ще поначитувалась в інеті і зробила власну спрощену версію крему.
500 мл молока зварити з корицею (досить багато, я кладу десь 1 ч.л. з верхом), ванільним цукром. Орієнтуюсь на власний смак зі спеціями. Остудити до теплого стану. Це допоможе молоку ввібрати всі запахи, а також потрібно по технології.
В цей час змішати 2 жовтки, 2-3 ст. л. цукру. Знову ж за смаком, можна і більше цурку. Додати 2 ст. л. КУКУРУДЗЯНОГО крохмалю. Саме його, купити можна в супермаркеті. Виходить така густенька паста. Можна туди втерти трішки цедри лимона. Цю пасту з*єднати з теплим молоком і варити на невеликому вогні до загустіння. Я мішаю в процесі вінчиком, щоб не пристало до дна. Гусне десь за 5-7 хв. Розлити по креманках чи чашках. По суті, це молочний кисіль, але дуже густий. Застигає, як від желатину. Ну а кориця додає екзотичного смаку.
Найкраще смакує охолодженим із кислими фруктами. Я зараз наминаю його з персиками. З полуницею, вишнею, смородиною теж дуже смачно.
Оригінальний рецепт передбачає карамелізацію верхівки крему, але я таке не роблю. Нема чим. Все одно смачно. Фото не моє.
12
Коментарі
Гість: БджЫлка
112.08.17, 22:16
на заварний крем, або крем0брюде схожий
я теж обожнюю дивиться кулінарні канали для заспокоєння
Міс Марпл
212.08.17, 22:21
дякую
Анна-Марія
312.08.17, 22:21Відповідь на 1 від Гість: БджЫлка
так, дуже схожий. Але виходить дуже густий. Крохмаль не відчувається зовсім.
Анна-Марія
412.08.17, 22:22Відповідь на 2 від Міс Марпл
прошу, десерт і справді хороший. Роблю постійно тепер.
Міс Марпл
512.08.17, 22:45Відповідь на 4 від Анна-Марія
я думаю, чим можна замінити кукурдзяний крохмаль, щоб не так калорійно
Мари_НКа
612.08.17, 23:16
Маммамія
712.08.17, 23:34
вкусно наверное)
Анна-Марія
813.08.17, 08:31Відповідь на 5 від Міс Марпл
нічим, бо в ньому вся фішка. Можна кидати менше, тоді буде рідкий. Кукурудзяний хіба такий вже калорійний?
Анна-Марія
913.08.17, 08:32Відповідь на 6 від Мари_НКа
дякую!
Анна-Марія
1013.08.17, 08:32Відповідь на 7 від Маммамія
зробіть, легко робиться, але смачно неймовірно, особливо для любителів кориці, як я.