хочу сюди!
 

Nata

39 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 40-52 років

Для вас актуально?

Для мене - так.
Тому що я звикла лягати опівночі, чи навіть ще пізніше.
А вставати доводиться рано....
тому-с дилема... як бути....
а тепер текст

У який саме час лягати спати, щоб завжди висипатися на 100%

Багато людей стикаються з проблемою ранкової втоми та “розбитості”. Найчастіше це пов’язано з недостатньою тривалістю сну, але не менш важливо і те, коли саме ви лягаєте спати. Існує точний час, який варто запам’ятати, щоб забезпечити собі якісний нічний відпочинок.

Оптимальний час для сну

  1. Повноцінний сон повинен припадати на темну частину доби. Це означає, що найкращий сон — це той, який ви отримуєте вночі, а не вдень. Компенсація недосипання денним сном може не забезпечити вам такої ж якості відпочинку.
  2. Тривалість сну має становити не менше 7 годин, а оптимально — від 8 до 9 годин. Тільки за таких умов ваш організм може повноцінно відновлюватися.

Коли лягати спати?

Якщо вам потрібно прокидатися о 6:00, ідеальним часом для відходу до сну є 22:00. Це дасть вам 8 годин сну, що є оптимальним для відновлення сил. У крайньому випадку можна лягти спати о 23:00, щоб мати хоча б 7 годин відпочинку.

Важливе правило: уникати відходу до сну після півночі. Одну годину сну до опівночі можна прирівняти до двох годин сну після. Це означає, що ранній сон є більш відновлювальним і корисним для вашого організму.

Навіть якщо вам не потрібно рано вставати, рекомендується лягати спати о 22:00, щоб дотримуватися біологічних ритмів вашого організму. Це допоможе вам почуватися бадьорішими та уникнути наслідків недосипання.


4

Коментарі

17.09.24, 01:43

Тут у мене немає системності. Тривоги теж не сприяють. Загалом схильний лягати після опівночі, тому якщо треба вранці їхати в офіс, то не висипаюся й п'ю на роботі каву.

    28.09.24, 12:41Відповідь на 1 від Nech sa paci

    Тут у мене немає системності. Тривоги теж не сприяють. Загалом схильний лягати після опівночі, тому якщо треба вранці їхати в офіс, то не висипаюся й п'ю на роботі каву.розумію, співчуваю. я теж за біоритмами сова. просто фізично не зможу раніше заснути. та вставати доводиться рано. я працюю онлайн щодня, іноді без вихідних.....
    кава.... на мене впливає як стимулятор й дозволяє швидше відновити працездатність, тому філіжанка кави щоранку....
    будьте обережні з цим напоєм. думаю, знаєте чому. тому не розповідаю.
    до речі, корисніше пите не розчинну каву

      38.09.24, 17:20

      Стараюся завжди о 23 год лягати. Але не завжди виходить...

        49.09.24, 23:32Відповідь на 2 від M@Sln

        Розчинну п'ю лише "безалкогольну". Якобс із синім написом.

        А натуральну п'ю на роботі — як винагороуд за те, що рано вставав і приперся в офіс.