хочу сюди!
 

иванова

38 років, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-55 років

Біля узбережжя Чилі виявили екосистему....

Біля узбережжя Чилі виявили екосистему, 
населену невідомими науці істотами

Вчені Інституту океану Шмідта зробили захоплююче відкриття під час експедиції з картографування морського дна біля узбережжя Чилі. За допомогою дистанційно керованого апарата ROV SuBastian вони досліджували раніше невідому підводну гору та виявили там не лише нові види, а й цілу екосистему, що процвітає на глибині.

Нові види та рідкісні спостереження

Серед знахідок – два літаючі спагетті-монстри (Bathyphysa conifera), родичі відомої “довгожилої штуковини” та вагінального сальпа. Вчені також вперше зафіксували восьминога Каспера в південній частині Тихого океану та отримали перші в історії кадри живих кальмарів Promachoteuthis, роду, про який досі було відомо лише за мертвими зразками.


Незвідана підводна гора та кораловий сад

Під час експедиції було відкрито раніше невідому підводну гору висотою понад 3 кілометри, яка стала домом для різноманітних глибоководних істот. Особливо вражаючим був стародавній кораловий сад розміром з три тенісні корти.

Значення відкриття

За 28 днів експедиції вчені дослідили 10 підводних гір та зібрали дані про 20 потенційно нових для науки видів. Це відкриття підкреслює важливість дослідження океанських глибин та збереження їх біорізноманіття.


На шляху до морської заповідної зони

Хребет Наска, де проводилася експедиція, розглядається як потенційна морська заповідна зона. Дані, зібрані вченими, допоможуть у формуванні майбутньої політики щодо збереження цього унікального екосистеми.

Це відкриття нагадує нам про те, як мало ми знаємо про наш океан та його мешканців. Воно підкреслює важливість подальших досліджень та збереження морських екосистем для майбутніх поколінь.



1

Коментарі