хочу сюди!
 

иванова

38 років, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-55 років

Ревнощі - це...


Ревнощі – це складний емоційний стан, який впливає на взаємини з партнером і якість життя в цілому. Вони можуть проявлятися по-різному – від легкої тривоги до нав’язливих думок і необдуманих вчинків. Коріння ревнощів знаходиться у внутрішніх психологічних процесах людини, а також у зовнішніх факторах, які впливають на особистість. (Мережа)

 

Та мене більше цікавить питання,  чи є ревнощі характерними тільки для людей? чи притаманні вони й тваринам? Тварини можуть ревнувати чи ні?

Такі думки виникають, коли я спостерігаю за поведінкою своїх вихованців-котиків.

Все банально просто. Коли пестиш одного, інший в цей час ображається, що увага приділяється не йому. Це ревнощі?

А виглядає це так. Той, кого обділили увагою в даний момент (на його думку) нападає на того, кого приласкали… Нападає жорстко, кусає та б’є. І ніщо не може його зупинити в люті – ні шипіння жертви, ні намагання захиститись… Ні моє втручання. Коти втікають й продовжують свою бійку в іншому місці.

Що це, ревнощі, боротьба за увагу чи відвойовування території? Підтвердження хто головний….

Втім, це не заважає їм бути друзями й мирно співіснувати поруч. Навіть бавитися разом.

Ось тільки бійки за увагу «кожанки» стають постійними…. У мене дві руки і я можу пестити їх одночасно обома руками. Та вони не згодні з такою пропозицією. Коли пестиш одного, інший втікає й спостерігає здаля… А потім починаються бійки……

 

Серед людей все набагато простіше. У людей ревнощі виникають від низької самооцінки і невпевненості у собі…..

Люди з низькою самооцінкою можуть відчувати себе менш привабливими або гідними уваги свого партнера, що призводить до ревнощів. Якщо у людини виникають сумніви щодо власної ролі або місця у стосунках, вона може боятися втратити партнера, а тому стає об’єктом ревнощів. Цей стан може також виникати через попередні травмуючі стосунки, наприклад, обман або зраду. 

Страх перед невідомим, наприклад, нові знайомства або ситуації, також може бути тригером ревнощів. Якщо людина відчуває нерівність у стосунках, відсутність розуміння чи уваги, вона може ревнувати. Деякі культури або соціальні групи можуть культивувати ревнощі або подавати їх як норму.

1

Коментарі