Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

NatalkaGrin

попередня
наступна

Треба посилити боротьбу з незаконним перетином кордону


Хочу поділитися інформацією про обурливі пропозиції з боку румунських волонтерів, що у соцмережах пропонують допомогу щодо перетину українсько-румунського кордону. Я сама цікавлюсь цим питанням, тому що ми є переселенцями з Краматорська і вимушено орендуємо житло у Вашківцях Чернівецької області.  Я тут перебуваю з донькою, якій 12 років. Мій чоловік загинув під Святогірськом. Син мобілізований у травні і зараз на Слов'янському напрямку. Через серйозні фінансові труднощі я розглядую різні варіанти переїзду, зокрема вивчаю можливість поїхати з донькою до Румунії.

Серед різної інформації щодо цієї теми знайшла у групі "Українці в Румунії" оголошення, в якому пропонується допомога у перетині кордону, гарантується безпека, обіцяється отримання румунського громадянства і офіційне працевлаштування (зокрема, особам призовного віку). Зв'язалася з автором повідомлення задля того, щоб дізнатися подробиці. Хлопець сам з числа тих, хто вже таким чином переїхав до Румунії. Він зазначив декілька важливих пунктів щодо переїзду - обов'язковий запис на курси румунської мови і складання іспиту на мінімальний рівень її знання через півроку. Пообіцяв швидке отримання громадянства, але з обов'язковим працевлаштуванням за контрактом на 5 років на державну чи військову службу. Запитав, разом з ким я збираюсь їхати. Казав, що син також міг би переїхати до Румунії, і багато хто вже це зробив і гарно там влаштувався. Тобто, за фактом, запропонував моєму синові дезертирувати і втекти! Після того, як я висловила автору оголошення все, що про це думаю, він почистив листування, і мене видалили із групи.

Я впевнена, що все це незаконно і має каратися. Поки хтось рветься на фронт, румунські організації вербують наших ухилистів від служби. Здається, у такий спосіб вони переманили до себе вже багато тих, хто має захищати Батьківщину. Вважаю всіх, хто вирішив скористатися цією пропозицією справжніми зрадниками. А тих прикордонників, хто напевно допомагає румунам у цій схемі -держзрадниками. Зіткнувшись з байдужістю адмінів різних пабліків, вирішила самостійно надіслати цю інформацію до СБУ.

0

Коментарі