Вітальні листівки, що спростовують російський міф «Дня Пабєди»

До дня проведення параду у москві на честь «Дня Пабєди» українська SMM-агенція MOKO Digital Agency створила серію листівок, які розвінчують міфи про росію у Другій світовій війні. Про це повідомила сама агенція.

Як стверджують творці проєкту, його основна мета — продемонструвати сюрреалізм російської політики та культури, а також довести, що весь їхній пафос — фарс, збудований на злочинах та крові. 

 

Проєкт складається з трьох частин: саркастичних вітальних листівок для російської армії, сайту з новими «героями» безсмертного полку та ролика, що проводить паралелі між ворогом, якого росія нібито перемогла самотужки, і самою росією.

 

«Один із ключових наративів російської пропаганди —  Дєнь Побєди. «Велікая атєчєствєнная» замість Другої світової. Побєдобісся замість пам’яті та примирення.  «Можем павтаріть» замість «ніколи знову». І ми бачимо, що дійсно повторюють: знищують українську землю та наш народ, мародерять, ґвалтують та катують. І не рахуються з втратами, адже «баби еще наражают». Цього року парад на росії буде не «второй армии мира», а першої армії злочинців, полки якої ніколи не змиють свій «бєзсмєртний» сором», — зазначив стратег проєкту Артем Шевчук.

 

 

Іншою частиною проєкту став лендинг із новими «героями» безсмертного полку. Команда агенції створила аналог російського сайту із російськими військослужбовцями-убивцями, мародерами, ґвалтівниками. Автори наголошують, що це важливе нагадування українцям та європейцям, що винні не особисто диктатор чи система, а кожен її окремий учасник.

 

На відео, що також створили у межах проєкту, кадри злочинів нацистської Німеччини змінюються майже ідентичними фрагментами російських звірств в Україні. 

 

Крім того, на сайті є посилання на благодійний фонд «Повернись Живим».

 

Переглянути листівки й відео на тему та завантажити їх можна за посиланням. Агенція закликає вітати святковими листівками тих, хто не визнає російського вторгнення чи підтримує його, та поширювати проєкт у соцмережах.

 

MOKO Digital Agency — українська SMM-агенція, заснована 2014 року.  З 2018-го — Creative digital agency.

 

Нагадаємо, українська ілюстраторка Тома Сафарова створила проєкт «Листівки з України», у якому зображає міста та селища, які постраждали від російської агресії.

 


"Подарунки" для росіян на 9 травня

Россия - это единственная страна в мире, где фашизм празднует победу над фашизмом.


Олена Кудренко


Подарунки для р...сні на 9 травня:

1. Падіння промисловості (автопром, металургія, деревообробка) за даними росстата:

- Самарська область за березень - мінус 20%;

- Калужська область - мінус 10%;

- Комі - мінус 10%;

- Архангельська - мінус 10%;

- Свердловська - мінус 7%

2. Видобувна промисловість (нафта, газ):

- Астрахань - мінус 6%;

- Волгоград - мінус 18%;

- Саратов - мінус 12%...

На деякі скважини вже почали ставити заглушки, бо немає достатніх продажів.

3. Громадське харчування завмирає на місці і показники не ростуть, трошки всплеск по купівельній спроможності за весну - але це істерика щодо цукру та сірників. "Всьо проходіт, і єто тоже пройдьот". Більше того, сьогодні почула від російських економістів про якийсь індекс борщу, чи борщовий набір, який зріс в ціні на 56%. Тут питання - до чого тут наш борщ, і взагалі-то якщо рахувати - то треба його правильно варити, щоб розуміти, якій набір продуктів там повинен бути. Але те що зріс на 56% - це добре.

4. Вітаю російську корупцію, бо як дізнались наші журналісти з програми "Гроші", шини на російській військовій техниці за документами - за 700 доларів за колесо, марки Michelin. А по факту стоять китайські, "завдяки" яким техніка застрягає в українському чорноземі і ми там їх глушимо. Це теж "до свята".

5. Те, що старші командири армії рф змушені з'являтися на полі бою, щоб особисто командувати операціями, говорить про великі проблеми з управлінням.

Ну це як виконроб змушений був би особисто класти цеглу на будівництві, бо його підлеглі занадто тупі і в них нічого не виходить. Це вже критично.

6. Один з "партнерів", які ще залишаються в рф - Індія - тепер ставить свої умови. Закупка російського газу за ціною майже в 2,5 рази менше ринкової - це, безсумнівно, "перемога").

7. Я вже нічому не дивуюсь. Може, колись науковці дадуть назву цій хворобі, а можливо вона вже існує: це коли ти одягаєш свою дитину у військову форму ще в дитсадку. Потім з неї виростає дещо, що вміє тільки мародерити, гвалтувати та спілкуватись в власними батьками матом. Потім твоя дитина їде в суверенну державу вбивати цивільне населення. А коли захисники тієї суверенної держави вбивають окупанта, твого виродка - ти пишеш у соцмережах: "я убєділся, что українци бесчувствєнниє і жєстокіє, я так і знал, я їх нєнавіжу, єто оні віноваты..."

Своїми вчинками російські батьки самі вбивають своїх дітей - і в цьому вони "побєділі". Вітаю.

8. Ну і ще дещо: це НАШІ діди воювали. І це НАШІ діди звільняли. В той час як їх діди мародерили в Польщі та гвалтували в Німеччині. Їх же діди відбирали зерно в українців. Їх же діди виганяли кримських татар з домівок. Їх діди набивали кишені чужими годинниками, а дачі - чужими килимами та сервізами. Їх діди розстрілювали власників квартир і заселялись на місце розстріляних.

Пишайтеся, росіяни.

Зі "святом".

Бухал солдат, слеза катилась Из уцелевших чудом глаз, И на груди его светилась Медаль за спёртый унитаз!






Как вариант...

https://blog.i.ua/user/11613084/2393114/






Zастрелись

Мистецтво буває різним. Наразі, це мистецтво з бойовим духом і патріотичним змістом.

На бульварі Тараса Шевченка в Києві з’явилася цікава скульптура.  Це  тимчасова скульптурна інсталяція “Zастрелись” покликана показати ватажку росії правильний шлях у житті.
 
Автором нового арт-об’єкту є Дмитро Ів.
 
“Історія знає, у військових злочинців два путі – суд або…ПУТЛЕР, НАМЕК ПОНЯТЕН?” – зазначається на табличці інсталяції.








Кому війна, а кому покататись по Европі

  • 07.05.22, 19:09
  • вр
© Дмитро Вовнянко


Що роблять депутати від "Слуги народу" в той час як Петро і Марина Порошенко їздять на фронт та везуть на передову все від спальника до коптера, і від тепловізора до модернізованого пікапу JAC?
Правильно. Депутати "Слуги народу" їдуть, дослівно "по країнах, які надали прихисток нашим громадянам". Тобто до: Польщі, Румунії, Швеції, Іспанії, Німечини, Нідерладнів тощо.
Ні, ну правда, де ж іще їздити депутатам президентської монобільшості? По ППД бойових бригад чи до зруйнованих війною Охтирки або Чернігова? Їхати треба "до країн що надали прихисток". Там цікавіше, звідки не глянь.
До речі, цікаво, до "країн що надали прихисток" поїдуть тільки депутати-жінки? Бо чоловікам же виїзд заборонений згідно закону? Бо саме так сказав тво директора ДБР Сухачов, коли пояснював чому за кордон не можна їхати Петру Порошенко (він і не їде, до речі).
Чи для нардепів монобільшості закони - окремі?
І так. Як публічній особі, яка нині перебуває на службі в бойовій бригаді ЗСУ, мені дуже цікаво. Поїздка "по країнах, що надали прихисток" це так завуальовано депутатську відпустку назвали? Чи панове нардепи там таки знайдуть час зустрітися з кимось з реальних переселенців?





Скоро будуть матрьошкі

свічка

Прянічкі н-н-нада?
Скоро матрьошкі будуть.
Арестович в Подоляку, Подоляк в Єрмаку, Єрмак в Зеленському... Далі в мене багато варіантів, всі з літер Д,У,П,А складаються.






Гарна новина

Найсучасніший російський фрегат «Адмірал Макаров» уражений українською ракетою «Нептун»!
Догорає біля о.Зміїний.
Демілітаризація Росії йде повним ходом!
Чекаємо підтвердження від оперативного командування "Південь".
Andre Se:
Після того, як ракетний крейсер "Москва" з 16 крилатими ракетами пішов нах..й, "Адмірал Макаров" наказав теж не довго чекати і пішов слідом за ним, сумарний залп крилатих ракет кораблів ЧФ РФ, що знаходиться в Чорному морі, зменшився з 72 до 48.
У Чорному морі знаходяться наступні ракетні кораблі ЧФ РФ із крилатими ракетами "Калібр":
1.фрегат "Адмірал Ессен"(8 ракет)
2. фрегат "Адмірал Макаров" (8 ракет) ❌
3. корвет "Вишній Волочок" (8 ракет)
4. корвет "Інгушетія" (8 ракет)
5. корвет "Грайворон" (8 ракет)
6. пч "Ростов-на-Дону" (4 ракети) - пч - підводний човен
7. пч "Старий Оскол" (4 ракети)
8. пч "Великий Новгород" (4 ракети)
9. пч "Колпіно" (4 ракети)
Фрегатом "Адмірал Макаров" Чорноморського флоту РФ, з якого запускаються ракети по Миколаєву та Одесі, командує Zашист Григорій Бреєв родом із Вінницької області. Служив у ЗСУ і присягнув у 2014 році після окупації Криму Рашистською Федерацією.
Сподіваємось, що нагорода знайшла свого Юду!
*Аксенов повідомив, що традиційного параду кораблів на 9 травня в Севастополі не буде. Мабуть погода погана.




Корабль побудований у 2012 році, а взяли на озброєння тільки у 2017. Сподіваємось, перший ювілей святкуватиме на дні.
Тепер нити росіянам, що це було сорокарічне корито буде складно.
Наразі рашисти проводять рятувальну операцію. Ну а ми чекаємо офіційне підтвердження українського військового командування.
Ось такий подарунок ЗСУ підготували для путіна і росіян до 9 травня.
(ТК ПрозрівYUa)


Ранковий дайджест



6 травня православні християни святкують День святого Георгія Побідоносця. Цей святий є покровителем України, зокрема Києва та області. Це свято знаменує собою схід весни на землю, а сам Святий Георгій вважається покровителем землеробства та скотарства.

Ранковий дайджест:
«Как вы думаете, что делает Фёдор Шандор, профессор Ужгородского национального университета? Он читает лекцию своим студентам! Читает. Лекцию. Студентам. Война не наций, а цивилизаций», — подписал фото с Шандором пользователь Facebook Tato Kai.
Борислав Береза:
В общем, это хорошо показывает, чем заняты украинские воины когда есть свободное время. Это не росия, которая мародерит, насилует и убивает мирных граждан. Поэтому мы победим. И Победа будет за нами!✌️
Возможности США по доставке оружия Украине «неисчерпаемы», — заявил официальный представитель Госдепа Нед Прайс.
Хорошего дня Украина! Верьте в ЗСУ и Залужного! Мы победим!
День победы 9 мая отмечаться в Украине будет. Об этом сообщил спикер Минобороны Александр Мотузяник:
"Безусловно, это государственный праздник. День победы над нацизмом во Второй мировой войне и в государстве он будет отмечаться"
Toma Horvat:
Яка перемога над нацизмом, суко?!! Той нацизм зараз в повний зріст Україну топче! Що ви там, курви, святкувати зібралися?!
Сергей Орлов:
Только что, на 1-ом российском канале, некая Наталья Сергеевна сказала.
"Уничтожить половину нации (имеется ввиду украинская нация), это стоит того".
"За каждого российского солдата - целую семью."
Это прямым текстом говорит - в России фашизм.
Чёрная лампа:
В WP вышел текст о роли Романа Абрамовича в мирных переговорах Украины с рф. Или, если точнее, как используя свой статус переговорщика он пытался (-ется) защитить свой бизнес. Есть пара любопытных моментов.
Например, письмо от 6 февраля глав еврейских общественных организаций и структур, включая Яд Вашем, послу США в Израиле Томасу Найдесу. Там есть такие слова: «Мы настоятельно призываем вас учитывать положение и значение Романа Абрамовича в израильском обществе... Мы хотели бы предупредить, что любые действия против него будут не только несправедливыми, но и окажут негативное влияние на весь еврейский мир и Израиль».
Цитата: "Даян (Дани Даян - председатель правления мемориального комплекса "Яд Вашем") сказал, что решение защитить Абрамовича на фоне российской агрессии против Украины нанесло ущерб репутации Яд Вашем. «Было ли это ошибкой? Да. Навредило ли это Яд Вашем? Да, и именно поэтому я сожалею об этом», — сказал он."
Еще один интересный момент этого текста. Абрамович был не единственным, к кому из российских олигархов обращалась Украина с просьбой о посредничестве между Владимиром Зеленским и владимиром путиным. Обращались еще к двум российским олигархам и оба отказались. Один из них - Михаил Фридман, основатель "Альфа-групп".

КиївМіськБудда:
Не здивуюся, якщо за кілька днів з'ясується, що Шарія не затримали, а запросили ведучим на марафон Єдиних новин — у компанію до Влащенко і Голованова.

Stepan Bul'ba:
Афтор зможе узаконити кілька мільйонів гривень від ніби продажу цього бестселеру, як колись зробив відомий "пісатель" Януковіч, якій заробив 16 млн. грн. на виданні своєї книги, яку (в принципі) ніхто не бачив...
Це - не PR, то Порошенко PRиться...




Янголятка

© Гліб Бабіч

"Янголятка"
Йдуть по небу босоніж маленькі розгублені янголятка,
Піднімаються, наче по сходинках, хмарами вгору до Бога.
Озираються діти самотньо, питають – «Де мамо?», «Де татко?»
Заздрять тим, хто родиною рушив в дорогу.
А на вході до раю блокпост, і Архангел – розгублений ротний,
Опустив автомата, і плаче, і руки тремтять, відчиняючи браму.
Рай поринув у дим. Він бере їх за руки, веде їх наосліп, скорботний.
«Мама?.. Янголе, де вона? Ну ж бо, знайди мою маму!»
Що йому відповісти? Бо страшно, і зуби зчепила судома.
Як це Боже? Чому? Ми ж тримали цей всесвіт? Ми ж начебто варта?
«Тихо дитятко. Все вже скінчилось. Не бійся. Ти вдома.
Мама прийде ось-ось. Я вже кличу. Хоч так і не варто…»
Янгол дивиться вниз, скрізь вогонь, захлинається знову від болю -
Що це? Начебто пекло вже вийшло із прірви на землю роззявивши рота?
Що ж ти, Господи, знов в таку ціну даруєш їм волю?
Хто ж її понесе, коли діти їх стукають в наші ворота?
Там чорти начепивши хрести мажуть в руни броню, і горять, але лізуть.
З неба падає полум’я злива і град - на любов’ю просочену землю.
Діти дивляться в небо, чекають на тебе… Натомість приходить залізо.
Підкажи… Накажи – і я пекло мечем від людей відокремлю.
Бог зітхнув. Бог погладив дітей по волоссю що попелом вкрите.
«Бачиш, янголе, ось і з’ясовано- хто чого вартий, і хто там засвоїв уроки.
Це їх діти, любов їх і сенс - піднялися до неба як квіти.
Як молитва до мене. Віч на віч. Без черги. Без строків.
Я не кину їх, янголе. Надто висока ціна, і зайшло все далеко.
Землю мають тримати живі. Тут в раю вже достатньо дітей і героїв.
Бачиш, гарна прикмета – і попри війну повернулися в гнізда лелеки.
Що ж. Піду на підмогу. Подай мені піксель і зброю.»
Переляканий світ накладе на стурбованість соту велику печатку .
Діти дивляться в небо, де смерть, як лелека, літає по колу.
Йдуть по небу босоніж маленькі розгублені янголятка,
А назустріч їм Бог в однострої спускається долу.


На зображенні може бути: 3 людини та на відкритому повітрі