Результати ревізії в Управлінні освіти

  • 29.09.20, 15:17

Завершено ревізію Управління освіти адміністрації Слобідського району міста Харкова.

 

Фахівцями Північно-східного офісу Держаудитслужби проведено ревізію фінансово-господарської діяльності Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради за період з 01.04.2015 по 31.10.2019 року. Ревізією встановлені фінансові порушення в загальній сумі 355,8 тис. гривень.

 Аудиторами встановлено, що в результаті завищення вартості та обсягів виконаних ремонтно-будівельних робіт, які виконували дві підрядні організації, необґрунтовано використано бюджетних коштів на загальну суму 64,4 тис. грн, чим завдало до матеріальної шкоди Управлінню освіти на зазначену суму.

 Ревізією питання правильності нарахування заробітної плати, встановлені випадки виплати заробітної плати сумісникам за невідпрацьований час, яким зайво виплачено коштів на оплату праці з нарахуваннями на загальну суму 32,2 тис. гривень.

 Також, внаслідок нарахування доплати за несприятливі умови праці шеф-кухарям дошкільних навчальних закладів без наявності атестації робочих місць, всупереч законодавству, зайво сплачено заробітної плати з нарахуваннями на загальну суму 33,7 тис. гривень.

 Також, за результатами проведеної інвентаризації встановлені лишки матеріальних цінностей на суму 92 тис. грн та недостачу матеріальних цінностей в сумі 13,7 тис. грн, чим завдано матеріальної шкоди Управлінню освіти на зазначену суму.

 На теперішній час, виявлені фінансові порушення та завдані збитки, повністю усунуті.

 Також, за допущенні фінансові порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 15-ть посадових осіб Управління освіти.

 Про результати ревізії проінформовано Департамент освіти Харківської міської ради та правоохоронні органи.

 Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

#Підконтролем #dasukharkiv

В Офісі працює телефон довіри

  • 28.09.20, 15:44

Шановні громадяни нагадуємо, що у Північно-східному офісі Держаудитслужби  працює телефон довіри.




Основними завданнями функціонування телефону довіри є:

1. Надання інформації щодо повноважень Північно-східного офісу Держаудитслужби;

2. Забезпечення оперативного реагування на порушення законодавства при витрачанні бюджетних коштів, використанні державного чи комунального майна підконтрольними установами, визначеними у Законі України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні»;

3. Виявлення фактів можливих корупційних та інших неправомірних дій (бездіяльності), рішень посадових осіб органу державного фінансового контролю, при здійсненні ними своїх повноважень.

 

Незважаючи на загальнодержавний карантин, на теперішній час, у Північно-східному офісі Держаудитслужби тривають заходи державного фінансового контролю у наступних підконтрольних установах:

 

1.      Відділ освіти Куп’янської міської ради;

2.      Харківська державна зооветеринарна академія;

3.      Відділ освіти Красноградської районної державної адміністрації;

4.      Державний заклад «Український медичний центр акушерства, гінекології та репродуктології Міністерства охорони здоров’я України»;

5.      Дочірнє підприємство «Харківський облавтодор»  ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України»;

6.      Східне казенне підприємство пробірного контролю;

7.      Наталинська сільська об’єднана територіальна громада Красноградського району;

8.      Малоданилівська селищна об’єднана територіальна громади Дергачівського району.

  

            У випадку наявності інформації про порушення законодавства з фінансових питань на зазначених підприємствах, просимо повідомляти про це Північно-східний офіс Держаудитслужби.

 

 

Наш номер для надання повідомлень: (057) 725-86-24

 

Графік роботи залишився незмінним: щодня з 8 до 17, а в п'ятницю до 15:45.

 

Телефонуйте!

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

#Підконтролем #dasukharkiv


Під час ревізії Красноградського комбінату комунальних підприємс

Під час ревізії Красноградського комбінату комунальних підприємств виявлено порушень на суму 1,1 млн гривень.

 

Фахівцями Північно-східного офісу Держаудитслужби за результатами ревізії фінансово – господарської Красноградського комбінату комунальних підприємств, за період з 01.01.2016 по 31.12.2019 року, виявлено фінансових порушень на загальну суму 1,1 млн гривень.

 

Ревізією встановлено, що надання Підприємством послуг з вивезення твердих побутових відходів, без укладання договорів з мешканцям багатоквартирних будинків, які не оплачували дані послуги та не проведення Комбінатом нарахувань за такі послуги, призвело до збитків на загальну суму 189,2 тис. гривень

 

Ревізією питання законності витрат Підприємства встановлено, що в результаті завищення 7-ма підрядними організаціями, норм списання будівельних матеріалів та обсягів фактично виконаних робіт, вартість робіт з капітального та поточного ремонтів доріг м. Краснограду та робіт з реконструкції фонтану була завищена на 164,9 тис. гривень.

 

Внаслідок не проведення розрахунків з орендарем по орендній платі та по відшкодуванню витрат по утриманню орендованого майна, підприємством недоотримано коштів у розмірі  70,1 тис. гривень.

 

Крім того, ревізією встановлено ряд інших порушень, що не нанесли до збитків Комбінату, але призвели до викривлень даних бухгалтерської звітності, на загальну суму 635 тис. гривень.

 

Зусиллями аудиторів усунено виявлених фінансових порушень на загальну суму 749 тис. гривень.

 

Керівнику Красноградського ККП направлено вимогу щодо вжиття заходів з усунення виявлених порушень та притягнення винних у цьому осіб  до відповідальності.

 

За ведення бухгалтерського обліку чисельними порушеннями, директора та головного бухгалтера Красноградського ККП притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

 

Матеріали ревізії передані до Красноградського відділу поліції  Головного управління Національної поліції  в Харківській області. Про результати ревізії проінформовано Красноградську районну і міську ради та Головне управління Державної податкової служби у Харківській області.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

#підконтролем #dasukharkiv

 

Результати ревізії НУЦЗУ.

  • 23.09.20, 10:19

В Національному університеті цивільного захисту України виявлено фінансових порушень на 760 тисяч гривень.


 

Фахівцями Північно-східного офісу Держаудитслужби проведено ревізію в Національному університеті цивільного захисту України (далі – Університет за період з 01.01.2017 по 30.10.2019 року. Внаслідок проведених ревізійних дій встановлено фінансових порушень в загальній сумі 761,2 тис. грн, з яких порушень, що  призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів в сумі 440,3 тис. гривень.

  Зокрема, внаслідок не проведення претензійно-позовної роботи щодо стягнення дебіторської заборгованості, Университетом пропущено терміни позовної давності та втрачено можливість стягнути з боржників грошові кошти на загальну суму 311,8 тис. гривень.

 Крім того, встановлено недоплати індексації грошового забезпечення особам рядового та начальницького складу та курсантам Університету, надбавки за складність та напруженість у роботі, за вислугу років, доплати  до розміру мінімальної заробітної плати в загальній сумі 48 тис. гривень.

 Ревізією питання проведення витрат на ремного-будівельні роботи, встановлено, що в порушення законодавства 4-ма підрядними організаціями  завищено вартість виконаних робіт з капітального та поточного ремонтів приміщень Університету на загальну суму 72,3 тис. гривень.

 Також, не відображення у фінансовій звітності Університету наявної кредиторської заборгованості по розрахунках за спожиті комунальні послуги призвело до заниження суми боргових зобов’язань в загальній сумі 272,9 тис. гривень.

 Зусиллями аудиторів забезпечено відшкодування фінансових порушень на загальну суму 461,6 тис. грн, що складає 60% від виявлених порушень.

 За результатами ревізії,  ректору Університету направлено вимогу щодо вжиття заходів з усунення виявлених порушень в повному обсязі та притягнення до дисциплінарної і матеріальної відповідальності посадових осіб, винних у допущених порушеннях.

 За ведення бухгалтерського обліку з порушенням установленого порядку одну посадову особу підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності.

 Про результати ревізії проінформовано Державну службу України з надзвичайних ситуацій  та правоохоронні органи для вжиття заходів згідно вимог діючого законодавства.

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

#підконтролем #dasukharkiv

Результати роботи за 8 місяців 2020 року

  • 21.09.20, 15:52

Аудитори Харківщини протягом січня-серпня 2020 року

забезпечили відшкодування втрат на суму 240,4 млн гривень

 


Фахівцями Північно-східного офісу Держаудитслужби протягом січня-серпня 2020 року за результатами контрольних заходів встановили фінансових порушень на загальну суму 390,6 млн гривень.

 

Зусиллями аудиторів, забезпечено відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 240,4 млн гривень.

 

За підсумками проведених державних фінансових аудитів об’єктами контролю впроваджено 72 рекомендації, з яких 25 – спрямованих на досягнення додаткового економічного або соціального ефекту, загальна сума досягнутого економічного ефекту (додаткового результату) складає 236,7 млн гривень.

 

Органами місцевої влади і самоврядування, керівниками об’єктів контролю за наслідками проведених заходів державного фінансового контролю прийнято 19 управлінських рішень, спрямованих на усунення виявлених аудиторами фінансових порушень.

 

За недотримання законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто 105 посадових осіб, до дисциплінарної та матеріальної – 6 осіб, із займаних посад звільнено одну посадову особу.

 

За допущені порушення бюджетного законодавства, аудитори до об’єктів контролю застосували 29 фінансових санкції.

 

З метою повного відшкодування встановлених втрат фінансових та матеріальних ресурсів, перед органами прокуратури та об’єктами контролю, ініційовано пред’явлення 21-го цивільного позову.

 

Окремо, Північно-східним офісом Держаудитслужби до суду пред’явлено позов на суму 0,9 млн грн щодо відшкодування завданих місцевому бюджету збитків.

 

На розгляд правоохоронним органам передано матеріали 16-ти ревізій, за результатами розгляду матеріалів заходів державного фінансового контролю правоохоронними органами розпочато 5 досудових розслідувань, вручено 6 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та матеріали одного аудиторського дослідження долучено до кримінального провадження.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

#підконтролем #dasukharkiv

 

Початок ревізії Східного казенного підпр-ва пробірного контролю



Розпочато проведення ревізії

Східного казенного підприємства пробірного контролю

 

 

До уваги громадськості!

 

Північно-східний офіс Держаудитслужби повідомляє про початок проведення  ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Східного казенного підприємства пробірного контролю, що належить до сфери управління Міністерства фінансів України.

 

Період, що підлягає контролю: з  01.01.2018  по 30.06.2020 року

 

Початок проведення ревізії – 28.08.2020 року.

Орієнтовний термін завершення ревізії – жовтень 2020 року.

 

Про відомі факти фінансових порушень, а також інші конкретні факти, котрі свідчать про порушення посадовими особами об’єкту контролю вимог законодавства, контроль за дотриманням якого належить до компетенції органів Державної аудиторської служби України, громадяни та громадські об’єднання можуть поінформувати за телефоном довіри Північно-східного офісу Держаудитслужби - (057) 725-86-24, або надіслати інформацію на електронну адресу: Kharkiv@dkrs.gov.ua

 

При інформуванні, прохання враховувати термін завершення ревізії, для можливості здійснити перевірку наданої інформації про фінансові порушення.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

#підконтролем #dasukharkiv

Офіс розпочинає аудит

  • 08.09.20, 16:09

Розпочато проведення аудиту Малоданилівської ОТГ


 

До уваги громадськості!

 

Північно-східний офіс Держаудитслужби повідомляє про початок проведення державного фінансового аудиту бюджету Малоданилівської селищної об’єднаної територіальної громади Дергачівського району Харківської області.

 

Період, що підлягає контролю: з  01.01.2018  по 31.07.2020 року

 

Початок проведення ревізії – 31.08.2020 року.

Орієнтовний термін завершення ревізії – грудень 2020 року.

 

Про відомі факти фінансових порушень, а також інші конкретні факти, котрі свідчать про порушення посадовими особами об’єкту контролю вимог законодавства, контроль за дотриманням якого належить до компетенції органів Державної аудиторської служби України, громадяни та громадські об’єднання можуть поінформувати за телефоном довіри Північно-східного офісу Держаудитслужби - (057) 725-86-24, або надіслати інформацію на електронну адресу: Kharkiv@dkrs.gov.ua

 

При інформуванні, прохання враховувати термін завершення ревізії, для можливості здійснити перевірку наданої інформації про фінансові порушення.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

#підконтролем #dasukharkiv

Завершено ревізію

  • 07.09.20, 16:22

Завершено ревізію Південної регіональної служби державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті

 



Фахівцями Північно-східного офісу Держаудитслужби завершено ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності Південної регіональної служби державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті за період з 01.10.2017 по 30.04.2020 року.

 

 За результатами встановлено порушення фінансового законодавства на суму 208,76 тис. гривень.

 

Ревізією питання видатків на заробітну плату встановлено, що при розрахунку доплати до рівня мінімальної заробітної плати враховувалась доплата, що не передбачена законодавством, а окремим працівникам безпідставно надавалась щорічна додаткова відпустка за роботу зі шкідливими умовами праці, які не були визначені.

 

В порушення норм законодавства, працівникам Служби безпідставно надавалась щорічна додаткова відпустка за вислугу років, нараховувались та сплачувались відпускні, що призвело до збитків на суму 133,4 тис. гривень.

 

Також, до державного бюджету не надійшло коштів у сумі 51,5 тис. грн внаслідок не перерахування Службою заробітної плати, утриманої з працівників за попередній бюджетний період.

 

Ревізією питання видатків Служби встановлено, що через недотримання норм законодавства призвело до незаконних видатків на сплату орендної плати та завдало збитків Службі  на суму 10,4 тис. гривень.

 

За результатами  вжитих аудиторами заходів, усунуту порушень на загальну суму 205,3 тис. гривень.

 

Крім того, начальнику Служби направлено вимогу щодо повного усунення виявлених фінансових порушень та притягнення до дисциплінарної і матеріальної відповідальності посадових осіб, винних у допущених порушеннях.

 

За порушення у веденні бухгалтерського обліку до адміністративної відповідальності притягнуто 2-х посадових осіб.

 

Про результати ревізії та виявлені порушення проінформовано правоохоронні органи.


Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

#підконтролем #dasukharkiv


Розпочато проведення аудиту Наталинської ОТГ

  • 04.09.20, 14:14

Розпочато проведення аудиту Наталинської ОТГ

 

До уваги громадськості!

 

Північно-східний офіс Держаудитслужби повідомляє про початок проведення державного фінансового аудиту бюджету Наталинської сільської об’єднаної територіальної громади Красноградського району Харківської області.

 

Період, що підлягає контролю: з  01.01.2018  по 31.07.2020 року

 

Початок проведення ревізії – 31.08.2020 року.

Орієнтовний термін завершення ревізії – грудень 2020 року.

 

Про відомі факти фінансових порушень, а також інші конкретні факти, котрі свідчать про порушення посадовими особами об’єкту контролю вимог законодавства, контроль за дотриманням якого належить до компетенції органів Державної аудиторської служби України, громадяни та громадські об’єднання можуть поінформувати за телефоном довіри Північно-східного офісу Держаудитслужби - (057) 725-86-24, або надіслати інформацію на електронну адресу: Kharkiv@dkrs.gov.ua

 

При інформуванні, прохання враховувати термін завершення ревізії, для можливості здійснити перевірку наданої інформації про фінансові порушення.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

#підконтролем #dasukharkiv


Результати проведення моніторингів публічних закупівель у серпні

  • 03.09.20, 15:06



                                        

Нещодавно, Північно-східним офісом Держаудитслужби розпочато щотижневе інформування про результати проведення моніторингів публічних закупівель.

 

До Офісу стало надходити багато запитань щодо результатів цих моніторингів. Які саме заходи вжиті аудиторами за результатом виявлених порушень?

 

Нажаль, через затримки зі сторони замовників у наданні інформації, ми не зможемо надавати інформацію щодо вжитих заходів кожного тижня.

 

Ми підготували для Вас інформацію про результати проведених моніторингів  публічних закупівель, за підсумком кожного місяця, у вигляді інфографіки.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

#dasukharkiv #підконтролем