хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Проведено аудит діяльності ДП «Куп’янське лісове господарство»

  • 21.10.20, 15:04

Проведено аудит діяльності ДП «Куп’янське лісове господарство»

 

Фахівцями Північно-східного офісу Держаудитслужби проведено  державний фінансовий аудит діяльності Державного підприємства «Куп’янське лісове господарство» за період з 01.01.2016 по 30.06.2019 року 

За результатом проведеного аналізу показників діяльності Підприємства, ефективність управління ДП «Куп’янський лісгосп» протягом 2016-2019 роки мала середній рівень.

Аудиторами встановлено ряд чинників, що мали негативний вплив на повноту отримання доходів, ефективності понесених витрат, достовірності їх формування і відображення в обліку та звітності підприємства, а саме:

-  Неефективне витрачання коштів внаслідок оплати підприємством штрафних санкцій за несвоєчасне виконання податкових зобов’язань на загальну суму 287,3 тис. гривень.

- Непродуктивні витрати Підприємства на суму 2,1 млн грн на обслуговування фізично зношених автотранспортних засобів.

- Встановлені також факти самовільного зайняття земель лісового фонду загальною площею 46,15 га на території Борівського лісництва ДП „Куп’янське лісове господарство”, чим завдано шкоду підприємству на загальну суму 1,3 млн гривень.

Крім того, аудиторами проведено обстеження ділянок лісу на території Великобурлуцького лісництва та виявлені факти здійснення незаконних рубок дерев, чим нанесено шкоду державі на загальну суму 18,5 млн гривень.

Вищевказані недоліки і порушення в діяльності Підприємства свідчать про недостатність заходів здійснених керівництвом щодо налагодження надійної системи внутрішнього контролю.

 Наявність фактів незаконних рубок є результатом неналежної роботи підрозділів лісової охорони ДП „Куп’янське лісове господарство” та відсутності дієвих заходів з боку правоохоронних органів щодо встановлення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до незаконних рубок.

Більш детально, з аудиторським звітом, Ви маєте можливість ознайомитись на сайті Державної аудиторської служби України у розділі: Аудиторські звіти.

Підсумовуючи результати проведеного аудиту, з метою підвищення ефективності управління, використання та збереження майна, Північно-східним офісом Держаудитслужби на адресу ДП „Куп'янський лісгосп”, направлено рекомендації щодо усунення виявлених аудитом негативних чинників.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

#підконтролем #dasukharkiv

0

Коментарі