Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Профілактика та лікування варикозу

  • 01.02.21, 18:59
Варикозне розширення вен або варикоз – незворотнє розширення вен (судин, що несуть кров до серця), нижніх кінцівок, а також їх подовження. При цьому спостерігається потоншення венозної стінки і утворюються «вузли». А це - наслідок патології стінок вен, а також недостатності клапанів вен через генетичний дефект.

Кожна третя жінка страждає на варикоз, а також кожен десятий чоловік. І найприкріше, що захворювання починається в 30-40 років, а це найпрацездатніший вік. І все через те, що люди багато часу працюють за комп’ютером в сидячому положенні, чи в автомобілі. А це збільшує ризик розвитку варикозу.

 Симптоми варикозу:
  • людина відчуває набряк ніг;
  • відчувається важкість і розпирання в нижній частині ніг, коли людина довго перебуває в положенні стоячи або сидячи.

варикоз симптомиДля цієї хвороби характерним є те, що ці симптоми зникають або зменшуються під час ходи або після тривалого відпочинку. Пізніше відчувається жар в ногах і судоми, особливо вночі у литкових м'язах. На ногах помітні дрібні синьо-червоні судини у формі зірочок, стають видимими вени, і, врешті-решт, підшкірні вени розширюються, і мають вигляд грон червоного, перестиглого винограду.

Часто у людей, які схильні до варикозної хвороби вен, виникають судоми ніг, важкість у ногах і тоді постає питання: що робити? Лікарі рекомендують масаж, однак, без сильного і суттєвого впливу на кінцівку.

Трапляється, що часто зранку відчуваються сильні судоми. У цьому випадку не слід відразу підводитися з ліжка. Треба ще трохи полежати. При цьому ногу слід влаштувати на підвищенні: на валику або ж подушці.  

Щодо профілактики варикозу, то слід дотримуватись таких порад:
  • варикоз профілактика Зменшити кількість прийому гарячих ванн. Також не захоплюватись сауною і обмежити власне перебування на сонці.
  • Займайтесь рухливими вправами. Регулярні заняття спортом допоможуть зміцнити вени і покращити кровообіг. Заняття аеробікою, бігом, плаванням сприяють оздоровленню ваших вен.
  • Знижуйте вагу. Схильні до варикозу люди, які страждають надмірною вагою.
  • Навантаження мають бути рівномірними. Не залишайтесь в одному і тому ж положенні надовго.
  • Намагайтесь не сидіти й не стояти довго на одному і тому ж місці.
  • Обмежуйте споживання солі.
  • Не носіть підбори і тісне взуття.
  • Після роботи робіть обливання ніг холодною водою.

Варикоз розвивається переходячи з однієї стадії в іншу. Початкова, перша та друга стадії захворювання проявляють себе поступово. Симптоми розвиваютья у міру тривалості хвороби. Перебіг і успіх лікування варикозу залежить, коли Ви почнете лікування після виявлення хвороби.

варикоз лікуванняУ реабілітаційному центрі «Твоє Здоров’я» для лікування варикозного розширення вен застосовується методика кінезотерапії, яка позбавить Вас від цієї проблеми без хірургічного втручання. Жодних дорогих ліків і мазей, які не приносять ефекту. Фахівці нашого центру повернуть вашим ногам красу й здоров'я.

Спеціальні вправи для нормалізації в організмі кровообігу, лежать в основі профілактики і лікування варикозного розширення вен. При цьому використовуються вправи на тренажерах, що є багатофункціональними, наприклад, з функціями антигравітації і декомпресії. Мета вправ - покращення обсягу та швидкості кровообігу. А це усуває ключову причину варикозу. Заняття відбуваються під наглядом і керівництвом інструкторів центру.

Вправи на тренажерах компенсують судинну непрохідність, покращують пропускну здатність вен у ділянці венозних клапанів і запобігають розвитку тромбозу в глибоких венах.

Досвідчені фахівці реабілітаційного центру «Твоє Здоров’я» стежитимуть не за зовнішніми ознаками захворювання, а за покращенням відтоку крові вен до серця від нижніх кінцівок. Важливо виправити саме причини, а не наслідки.

0

Коментарі