хочу сюди!
 

Наталія

44 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 44-52 років

Чи вбивати Чебурашку? (текст з фейсбук)

  • 28.08.12, 13:24
(копійовано з фейсбук)

Убий Чебурашку!

На що спираються табачниколіснеченкивалови?
- на асоціативний ряд недобитої рядянської людини: не стільки на Пушкіна, скільки на Чебурашку, не стільки на Достоєвського, скільки на Шуріка, не на "Отци і дєті", а на нескінченне "З льогкім паром", на всіх цих тошнотворних штірліців і булгакових, на соцпопсу переважно сімдесятих - вісімдесятих років виробництва, під яку завершувалося...
статеве дозрівання Януковичазарова.

  (Мені нагадує і мене саму. Тільки я отримала і "альтернативну" тоді українську культуру. Вона тоді вважалася друсортною).

Але ж у ваших головах, браття й сестри, той самий асоціативний смітник. Каленим залізом випалюйте з себе кракаділа Гєну!

(Не хочу, він так само живе "в голові" поряд з Котигорошком. Просто звертаюсь... останнім часом до Котигорошка. Виховую дітей).

Людина, яка цитує "Бріліянтову руку" - ідійот! Ільфа з Петровим треба було перетирати в тридцятих. Скільки можна! Озирніться навколо: кожен рік світовий кінематограф, нажаль, навіть азіатський, видає нові шедеври, рівень яких і не снився творцям радянських капусників на зразок "Операциі ы". Це нові теми, нові образи, нові ідеї. Ми ж з вами не опанували навіть старих - прочитайте нарешті Томаса Мана, викиньте нафіг "Незнайку"!

 (Згодна. Хочі в свій час з "Незнайки" дізналася про існування біржі. Але вже тоді зрозуміла, що щось з тим парубком не те. Дитяча література підлягала "фільтруванню", на уроках української літератури навчили).


Дві з половиною тисячі років мистецтво було універсальним стимулом соціального життя і його категоричним імперативом. Грецький поліс – будується навколо акрополя з храмами та театру під ним. Рим і будь-яке римське місто – це великий ринок на околицях якого лазні, цирк та іподром, але починається воно зі скульптур порталу, а в центрі його крадені розкоші форуму. Нині актори і плясуни мріють за посади депутатів. В Римі найвищій посадовець – прінцепс, імператор, консул і великий понтіфік – Нерон мріяв прославитися на сцені. Мрія полководця – прекрасна тріумфальна арка – заради неї всі злочини і страждання. Домінанта середньовічного міста – собор, часто божевільної вартості – зосередження віри і краси. Феодальні замки збудовані в інтересах романтики, в ущерб обороні – так, щоб прикрасити скелю. Їхні власники віддавали життя за прекрасну даму й пречисту діву. А згодом Вольтер і Байрон перекидали трони. Ще зовсім нещодавно поетів сприймали настільки серйозно, що ув‘язнювали.
Нині маса мистецтва найбільша. Полотна коштують як ніколи дорого, музика не вимикається в навушниках, є кінорежисери, які згодом будуть визнані не меншими геніями, ніж найкращі письменники ХІХ століття. Проте функція і місце мистецтва змінилися. Це вже не симфонія, а саундтрек, не містерія фресок, а дизайн інтер‘єру, не Божественна комедія, а бренд копірайтинг, не стимул, а стимулятор, не світло, а тло. Дезактуалізація віри, нації та високої культури пов‘язані зі сходженням з історичної сцени панівної породи попередньої історичної доби. Все це були панські забаганки. Не стало панів – ми завісили їхніми портретами і прапорами стіни наших свинарників.
("Не називаю її раєм,// Тії хатиночки у гаї..." Т.Шевченко, "Якби ви знали, паничі")

Стосовно того, що буде далі, колись в дитинстві я накропав вірша, зміст якого пророчій попри наївні рими і примітивну форму. Табачник досі не впровадив його до шкільної програми, тому я подаю його тут:
Наш час настане ще,
 Сто з'їдеться шляхетних,
Зiйде старшина iз глибин портретiв темних,
Переступаючи червону бронзу рами,
Недарма малярі їх малювали.
В музеях трісне скло
 Над зброєю старою,
Рукав'я радісно торкнеться
 Ще не відвиклої долоні,
Заграє зголодніле лезо,
Iржа осиплеться з меча,
А шаблі досконалий вигин
Спітнілий вигин шиї до плеча
 Геометрично тонко перетне.
 Тебе шмагатимуть, стрілятимуть мене.

Сто з'їдуться, палатимуть міста.
 Бандура, бубон i сопілка - Т
ам буде музика проста,
Там буде бійка.
 В поєдинках
На піки надягатимуть серця.
Летітиме розкішне полювання.
Жупанів блиск i сяйво хоругов,
Настане час відплат i перемог,
 Смерть святкуватиме.
Потреби
В металі гострому зростуть,
А ціни на життя впадуть.
 I знову панувати будуть козаки,
А свинопаси стануть пасти свині.
Ти чуєш звук далекої сурми?
 Пожежі бачиш відблиски бліді?
На мить прокинься, повернися на живіт.
Молись, холопе, аби сон твій не відбувся:
Пан від'їздив на триста літ,
 I ось він повернувся...

Дмитро Корчинський.



Взяте звідси
http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=358863974194254&set=a.142188989195088.38778.100002119635730&type=1&theater


0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
2

Коментарі