Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Диктатура. Чи це завжди пагано?

"...А я хочу вспомнить их добрым словом, этих санитаров, вспомнить назло всей мировой демшизе, прекраснодушным левым идиотам с их методичками, делящими мир на чёрное и белое, не признающими полутонов. Всех тех, кто в прошлом веке защитил, спас свои страны от красной заразы, готовой уже заявить о себе в полный голос и утвердиться во власти. Это они - Франко, Салазар, Пиночет, Пак Чжон Хи, Сухарто и другие в момент истины взяли управление в свои руки. Да, каждый пролил свою толику крови, но прежде чем бросать в них камни, ещё раз подумайте об АЛьТЕРНАТИВЕ. Либо они, либо красные. Третьего не дано.

Это в духе демшизы, в том числе и российской, сакрализировать "волю народа", и в любом случае уважать его выбор, каким бы он ни был. Даже если победитель таковых сразу же отправит их, таких хороших и прекраснодушных на нары. 

Я, тем не менее, хочу напомнить слова Фандорина из "Турецкого Гамбита" с которыми не могу не согласиться. К демокартии народ должен быть готов и путь к ней весьма долог. Не по этой ли причине в большинстве стран Третьего мира в результате изредка там случающихся свободных выборов к власти приходят всевозможные монстры и эти выборы оказываются последними свободными. 

Чем народ более дик и тёмен, тем страшнее эти монстры. И да, народ должен отвечать за свой выбор. По сей причине, жители Газы, проголосовав за ХАМАС, вполне справедливо терпят блокаду. Коллективное наказание? Да, а что? За подлянку соседям приходит, простите за просторечье, ответка...."

2

Коментарі

17.04.21, 06:25

Одно, дещо підсвідоме внутрішнє відторгнення. Здебільшого диктат навіть антикомуністичний приносив, так би мовити багато "незручностів".

    28.04.21, 04:45

    З них усіх Піночет мій герой.

      38.04.21, 10:15Відповідь на 2 від Танк_

      До речі, про цього диктатора мені найменш відомо.

        48.04.21, 16:14Відповідь на 2 від Танк_

        Так . Розумний дон Аугусто ...
        А Франко ? Майже усі військові за ним пішли , хоч знали що проти закону і волевиявлення народу. Флот увесь повністью !

          58.04.21, 19:12Відповідь на 3 від Lukas-67

          До речі, про цього диктатора мені найменш відомо.А я чи не найбільше.

            68.04.21, 19:18Відповідь на 4 від Дід Вовтузяка

            Так . Розумний дон Аугусто ...
            А Франко ? Майже усі військові за ним пішли , хоч знали що проти закону і волевиявлення народу. Флот увесь повністью !
            Ну з Франко там не все однозначно. Є такий неймовірний іспанський (каталонський) письменник Карлос Руїс Сафон. Є в нього тетралогія "Цвинтар забутих книжок" - до речі дуже сильно раджу. Так от там якраз дія відбувається майже одразу після закінчення громадянської війни. Я розумію, що це література та тепе. Але автор викликає довіру. Він розуміє про що пише і як воно було. Коротше було сильно не айс. Гнобили, катували та вбивали не лише ліваків, а усіх підряд. + режим приніс у суспільство казарму, солдафонство у найгіршому вигляді. Так що я не є симпатиком Франко

              78.04.21, 19:46Відповідь на 6 від Танк_

              Так Франко - диктатор . Але не дав втягти Іспанію у війну на боці Гітлера.
              Передав владу королю .
              Але головне ще допустив комуну , бо то була б катастрофа.

                88.04.21, 20:16Відповідь на 7 від Дід Вовтузяка

                Все так, але є багато але. Режим його був гидкий. Є багато плюсів, але й мінусів не менш. Я від оцінок усуваюся. Нехай іспанці вирішують.

                  99.04.21, 09:48Відповідь на 8 від Танк_

                  Втриматись Франкові допомогли Гітлер з Муссоліні, відправивши більше 200 тис. військових. Для порівняння, на боці республіканців бились близько 50 тис. здебільшого нічому ненавченних маргиналів та радецьких "іхтамнєтов". Проте поставленої техніки та зброї з СРСР досхочу.
                  Франко не відповів такою ж щирістю. Лише відправив дивізію добровольців, відмовивши у масштабній допомозі. Навіть не надавав політичного притулку біженцям вермахту, поліціі та СС. Хоч і не заважав тікати.

                    1010.04.21, 04:15Відповідь на 9 від Lukas-67

                    Я в курсі. Але казав вище. Я пас.