хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Відомий гастролер Віктор Зелінгер: його злочини у США й Україні!

Доля любить каламбури. Ось і перша згадка в українському інфопросторі про пригоди героя цієї статті  Віктора Зелінгера, з’явилася на сайті з символічним банером Прєступності.нєт у дописі про нібито затриманого правоохоронцями громадянина США, котрий став жертвою недобросовісних продавців автомобілів та навіть свавілля правоохоронців.

Що там відбувалося насправді, достеменно невідомо. Але, ознайомившись з матеріалами публікації, читач оцінить іронічність появи перших світлин про пригоди цього героя на сайті саме з банером Преступности.нет  https://news.pn/ru/criminal/139410

Федеральне управління з боротьби з наркотиками (DEA) в закритих документах називає Віктора Зелінгера «другою людиною» української мафії в США

Блукаючи теренами нашої прекрасної України, пан Зелінгер залишив по собі неабиякий слід. В мережі під публікаціями про нього можна зустріти ось такі коментарі:

«Злодій і розбійник має сидіти за гратами. Він в Україні у Тернополі безчинствував і гнобив терпіл, заберав машини і збивав з них гроші. В нього ще є брат молодший, такий же відбитий на всю голову дибіл».

У даному матеріалі йтиме розповідь про столичні «гастролі» цього персонажа. Історія знайомства з ним розпочнеться у 2018 році не будь-де, а на бізнес-тренінгу в Києві, де пан Віктор успішно вдавав із себе респектабельного підприємця.

«Наша група на тренінгу складалась з 10 осіб, одним з яких був Зелінгер Віктор Олегович. Попередньо з ним ми знайомі не були, вперше зустрілися на тренінгу. Вказані курси я відвідував до лютого 2019 року. Після завершення тренінгу із деякими учасниками я продовжував підтримувати зв’язок, у тому числі і з Віктором Зелінгером» – йдеться у поясненні Павла К.

Попередній етап шахрайської спецоперації завершився вдало. Зі слів Станіслава Т., котрий як і Павло познайомився із Зелінгером на тренінгу, туди його привела дружина Віктора. А вона цей тренінг відвідувала раніше. Тобто інформацію про тих, хто відвідує далеко не безкоштовний тренінг, Зелінгер мав, як кажуть, з перших вуст своєї дружини. Переконатися в тому, що тут зібрались люди не без грошей і прийшли за знаннями, котрі стануть складовою їх майбутніх успіхів, він вирішив особисто.

Відразу після закінчення курсів тренінгу розпочався другий і основний етап: «Наприкінці лютого 2019 році в одному з ресторанів м. Києва я та інші відвідувачі тренінгів вирішили зустрітися, щоб поспілкуватися між собою. Серед присутніх був Зелінгер Віктор, а також Станіслав Т., який відвідував ті ж курси, однак з іншою групою. Під час цієї зустрічі Віктор пропонував зайнятись комерційною діяльністю, зокрема надавати логістичні послуги перевізникам на території України та інші пропозиції, проте жодна з них так і не була нами реалізована», – пише Павло К.

У Зелінгера як кажуть «язик добре підвішений» і він переконливо роз’яснив «партнерам», чому не вийшло і що вийде наступного разу. А між тим метод «гри на довірі» шахрай задіяв уже під час відвідування курсів. «В процесі тренінгу Вітя попросив зайняти йому 6 тис. грн. на декілька днів, мовляв, оплатити штраф якийсь, гроші віддав через кілька днів, як і обіцяв», – це йдеться у поясненні іншого постраждалого – Станіслава Т.

До Павла К. Зелінгер звернувся з таким проханням уже після зустрічі в ресторані після завершення тренінгу: «Через деякий час, Віктор перетелефонував мені із проханням позичити близько 10 тис. грн., які були йому потрібні для придбання певних речей для дітей, на що я погодився і при зустрічі передав йому кошти. Через 3 дні Віктор мені їх повернув».

І тут саме час зацитувати Остапа Бендера: «Крига скресла, панове присяжні засідателі!»

Завоювавши таким чином довіру, Віктор Зелінгер увімкнув все своє красномовство та винахідливість, пропонуючи різні ідеї швидкого збагачення. Але спочатку він ще раз перевірив, як пізніше виявилось, головну жертву свого шахрайства – Павла К. Ось що про це розповідає сам Павло: «На початку березня 2019 року разом із Станіславом Т. та Захаром Н. приїжджали декілька разів до лікарні, щоб провідати Віктора. Під час чергового відвідування лікарні Віктор попросив у мене близько 2 тис. доларів США на лікування, обіцяючи при першій нагоді повернути вказані кошти. Перейнявшись його проблемою, я вирішив допомогти та передав йому зазначені кошти»

Звичайно ж ті 2 тис. доларів Павлу Зелінгер так і не повернув, але це було саме тим гачком, яким він міцно ухопив жертву. Буквально через декілька днів, після передачі коштів у лікарні, Зелінгер зателефонував Павлові К. і запропонував зустрітися та обговорити його ідею як можна заробити кошти.

«Вітьок» Зелінгер разом зі своїми американськими корешами

Під час зустрічі він запропонував купити автомобіль марки Tesla у США. Мовляв, там багато знайомих, які посприяють доставити авто в Україну, потім належним чином оформити та перепродати з націнкою, після чого поділити зароблені кошти.

«Для купівлі Тесли потрібно було $25 тисяч, частину з яких він знайде особисто, але ще не вистачає $17 тисяч, які потрібно буде знайти мені, якщо я пристану на його пропозицію. Не маючи ніяких сумнівів щодо щирості намірів Віктора та усвідомлюючи, що він дійсно проживав у США, як я попередньо чув від нього багато разів, я погодився. При цьому Віктор показав мені на телефоні сайти, де такі авто продаються на аукціонах та зателефонував якомусь чоловікові. Той в телефонній розмові підтвердив йому, що може допомогти із придбання та доставкою автомобіля», – повідомив своїм слідчим Павло К.

Таким чином, шахрайська схема Зелінгера була запущена на повну потужність.

Під час передачі грошей Зелінгер скинув Павлові на телефон фото Тесли, яку мали купити. А для більшої переконливості сказав, що домовився, аби саме цей автомобіль не виставляли на аукціон. Іще через кілька днів Павло, переглядаючи ряд сайтів про аукціони з авто із США, побачив, що саме той автомобіль, який показував Віктор, продається. Зелінгер знову заспокоїв клієнта і пообіцяв, що з’ясує це питання.

І пішло-поїхало! Раніше заготовлені брехливі відповіді Зелінгера – «чоловік, який продав автомобіль в США нас обманув, взяв кошти і пропав, але його друзі вирішать з ним питання та повернуть гроші» – змінювалися іншою брехнею. Мовляв, чоловік, який нібито ці кошти отримував, виявився наркоманом і зараз перебуває у в’язниці, тому повернути борг не вдасться.

Не даючи своїм клієнтам впасти у песимістичний настрій, Зелінгер підтримував Павла К. і Стаса Т. (котрий також встиг довіритись шахраю на $5 тисяч) новими ідеями. І вже через десяток днів, у «середині березня 2019 року, Віктор запропонував мені та Станіславу Т. зустрітися на вул. Інститутській, навпроти будинку, де він проживав і знову запропонував заробити кошти».

Ідея полягала у тому, щоб здійснити приватизацію підвального приміщення №74-А за адресою: м. Київ, вул. Інститутська, 15/5 загальною площею 116,9 кв. м. Після приватизації на визначену особу, приміщення можна буде продати та поділити між всіма зароблені кошти – пропорційно від кількості вкладених коштів. Домовились, що приміщення буде приватизовуватись на ім’я Павла К.

Із приватизацією приміщення, зі слів Зелінгера, йому повинен був допомогти депутат Бондаренко О.В., який сам йому це запропонував.

«Віктор запевняв, що усе буде абсолютно законно та що в ОСББ «Парламент» є певна заборгованість перед депутатом згідно з рішенням суду тому складнощів із приватизацією об’єкту нерухомості не буде. Крім того, у депутата є знайомі люди, які без проблем зможуть зробити усі необхідні технічні документи на зазначене приміщення, лише потрібно для цього зібрати певні кошти. Бондаренко О.В., зі слів Віктора, проживає у цьому ж будинку по вул. Інститутській, 15/5 на останньому поверсі та зацікавлений у приватизації», – каже Павло К.

Тут шахрай як заправський шулер з’єднав «коня и трепетную лань». І справді, є нардеп від партії «Слуга народу» Олег Володимирович Бондаренко і є Олег Вікторович Бондаренко, котрий дійсно пов’язаний з ОСББ «Парламент».

Згодом Зелінгер повідомив, що у людини, яка мала підготувати документи для приватизації підвалу в будинку в центрі Києва виникли проблеми, мовляв, у країні змінилась влада і не має змоги виконати дані зобов’язання. Словом, зібрані гроші пропали, але він спробує знайти інших людей, які зможуть допомогти з оформленням приміщення та виготовленням відповідних документів, але їм також потрібно буде передати кошти в розмірі 20 000 доларів США.

«Віктор запевняв мене та Станіслава, що все буде добре. Але цього разу він сказав, що документи на приміщення планує оформити на свою тещу Шинкаренко С.М. і вже в подальшому будемо продавати від її імені», – продовжив Павло. – Віктор постійно переконував, що нам для досягнення мети не вистачає зовсім трохи, тож не варто зупинятися ні фінішній прямій. При цьому ми домовились, що приміщення буде приватизовуватись на моє ім’я. Я та Станіслав погодились і пообіцяли знайти відповідні кошти».

Не будемо вже зупинятися в подробицях на тому, як збиралися кошти Павлом К. і Стасом Т. Врешті-решт Зелінгер заборгував перед першим з них на 65 тисяч доларів, а другому винен більше $5 тисяч.

Отримавши від «клієнтів» з курсу тренінгу 70 тисяч доларів, Зелінгер приступив до завершального етапу спецоперації «кидок на довірі». У листопаді 2019 року Віктор уже почав диктувати свої умови. До речі, спочатку він планував оформити підвал на свою дружину Ірину, однак потім сказав, що не виходить, оскільки наразі триває якийсь судовий спір щодо приватизації цього приміщення, однак у чому він полягав та у якій саме інстанції здійснюється судовий розгляд він не конкретизував. Однак, як виявилось згодом, тут була зовсім інша причина, але про це йтиметься пізніше.

Станіслав Т. розповів інші цікаві речі про останній етап «співробітництва» з «гравцем на довірі» Віктором Зелінгером

«Історія з підвалом почалася десь у кінці весни і весь час це тягнулося, аж поки у середині листопада 2019 року Вітя нам не прислав фото витягу з реєстру на підвал, мовляв, все доробили і можна продавати. Цього ж дня я поїхав до нього. Вітя показав витяг і сказав: давайте займатися продажем. Наступного дня я поїхав на один місяць до Німеччини і звідти віддалено почав розміщувати об’яви на продаж підвалу, Павло також цим займався. У січні 2020-го я покликав ріелтора, який приїхав, все пофоткав, виставив на сайти, почав активно продавати. Потім ще запропонував знайомому допомогти продати підвал, він знайшов людей, які згодні були купити. Я їм скинув документи, люди перевірили, виявилось, приміщення вже було під арештом. Я почав дзвонити Віті, питати, в чому справа? Вітя сказав, що знав про це і, мовляв, намагався вирішити питання з арештом. Після цього Вітя почав зникати, рідко брати слухавку, не приїжджав на зустрічі. Потім Вітя поміняв номер телефону і зник.

31.08.2021 року я випадково на сайті з продажу нерухомості знайшов оголошення про продаж того ж підвалу. Подзвонив ріелторці за вказаним номером телефону, вона домовилась про нашу з Павлом зустріч із власником через пару днів. Як виявилося, це було оголошення від Віті через ріелтора. А головне, що на цю зустріч з’явився Вітя власною персоною! Він був дуже здивований і почав нести нісенітницю про те, що це не те приміщення і т.д. Ріелторка пішла далі у своїх справах, а ми залишились і почали запитувати у Віті: як новим власником приміщення стала людина, яка робила техпаспорт на приміщення? Коли він віддасть гроші? І ставили інші незручні для нього питання, на які Вітя придумував нові нісенітниці. Словом, ми так і пішли без відповідей».

Журналісти видання отримали інформацію, що підвальне приміщення, про яке написано вище і котре, фактично, стало об’єктом злочину, на даний час зареєстровано на родичку (тещу) співробітника столичної прокуратури. Наразі ми перевіряємо дані відомості і, якщо знайдемо їм підтвердження, обов’язково опублікуємо у наступних матеріалах.

Далі Станіслав Т. розповідає: «Що цікаво, за час, поки ми з Павлом шукали гроші та періодично привозили Віті, він зіграв весілля у недешевому ресторані, кілька разів їздив до рашки, купляв своїй жінці прикраси та дорогі парфуми, яка виставляла їх в Інстаграмі.

Всі кошти ми передавали йому без будь-яких розписок, тобто на повній довірі цій людині.

Мало того, поки вирішувались питання з підвалом, Вітя запитав в мене, чи є знайомі, котрі роблять ремонти? Я познайомив його з Толіком, який зробив йому ремонт на дачі, на КМ «Балатон»  це Нові Петрівці, але Вітя і його «кинув» на гроші, не заплативши за ремонт 3000 доларів. Вітя сказав Толік, що це не його дача, а його дружини, а Ірина категорично повідомила: ти домовлявся з Вітею  з ним і вирішуй питання. Словом, як кажуть у народі: «технічно сплавили».

Віктор Зелінгер розумів, що своїм «бізнесом» він «ходить на вістрі леза», тому переписував на свою матір або законну дружину більшість свого майна. Але Ірина, з якою Віктор справив весілля за кошти довірливих компаньйонів, померла від раку. Проте є підстави припускати, що після смерті дружини Ірини Віктору довелось переписати незаконно набуте майно на тещу, яка знала, звідки беруться всі його статки і котра зараз, подейкують, вирішила взяти опіку над своїми онуками, дітьми Ірини та Віктора. Наразі журналісти видання збирають докази на підтвердження чи спростування тих обставин, що частина незаконно набутого майна була оформлена Віктором Зелінгером на свою тещу, матір своєї померлої дружини. Підставою для таких підозр, окрім іншого, став той факт, що приміщення по вул. Інститутській, про яке розповідалося вище, деякий час було оформлено саме на тещу Зелінгера.

Але, за словами Стаса Т., потім вони з Павлом К. дізнались ще про одну махінацію Віті. Він запропонував одеситу Андрію, з яким також познайомились на тренінгу, доробити документи на якусь квартиру в Одесі та продати й заробити.

Зелінгер під час невдалої махінації з автомобілями в Одесі

Андрій погодився і разом зі своїм товаришем віддали Віті 10 тисяч доларів. Згодом у них почались такі ж історії, як у Павла зі Стасом із підвалом. Зелінгер теж перестав брати телефон від Андрія. Це відбувалось в той самий час, коли йшла історія з підвалом.

Втім, схоже, що потерпілих від «гри на довірі» Віктора Зелінгера по Україні виявиться ще чимало…

Потерпілі звернулися до правоохоронних органів із заявами про вчинення щодо них шахрайських дій.

Та поки українські правоохоронці нехтують своїми обов’язками щодо розслідування злочинів Віктора Зелінгера (можливо, саме через зацікавленість у цій справі невстановлених поки співробітників столичної прокуратури), правоохоронні органи США спрацювали більш рішуче та дієво.

From Switzerland with love (Зі Швейцарії з любов’ю)

Після початку повномасштабного вторгнення росії на територію України, Віктор Зелінгер покинув територію України і, як згодом стало відомо, влаштувався у Швейцарії.

А відомо це стало після того, як 21 серпня 2022 року Міністерство юстиції США отримало дозвіл на екстрадицію Віктора Зелінгера, котрому інкримінують вчинення особливо тяжких злочинів на території Сполучених Штатів. Невдовзі після надання дозволу, Маршальська служба США здійснила арешт та екстрадицію.

Ресторан «Пальміра», у будинку якого знаходився один із підконтрольних ОЗУ підпільних гральних будинків

Обвинувачення висунуті Прокуратурою шокують:

Зелінгер звинувачується в рекеті, змові з метою рекету, підпалі, змові з підпалами, незаконних азартних іграх, змові з незаконними азартними іграми, здирницькому зборі кредиту і за двома пунктами звинувачення в змові з метою здирництва з метою вимагання збору кредиту.

Прізвище Зелінгера в епізоді з підпалом не називалося, але зараз доставленого до Нью-Йорка із Швейцарії Вітька називають «безжальним ватажком жорстокого злочинного синдикату, який діяв у Брукліні з очевидною безкарністю, включаючи підпал, який погрожував мирним громадянам та пожежникам»

У разі визнання винним, Зелінгеру загрожує обов’язкове мінімальне покарання у вигляді семи років позбавлення волі та максимальне ув’язнення терміном до 40 років за кожним з пунктів обвинувачення у підпалах; максимум 20 років позбавлення волі по кожному з пунктів звинувачення у рекеті та здирстві; і максимум п’ять років позбавлення волі щодо кожного пункту звинувачення в азартних іграх.

Джерело: https://www.justice.gov/usao-edny/pr/leader-brooklyn-based-eastern-european-organized-crime-syndicate-extradited-switzerland

Розкішний мотоцикл – подарунок Пельменю від «братви» на день народження (Зелінгер у центрі фото)

Також в прокуратурі США зазначають, що десять інших обвинувачених, котрі є співучасниками злочинів, вчинення яких інкримінують Зелінгеру, або визнали себе винними в рекеті та пов’язаних з ним злочинах, або були засуджені в суді.

А от чи зможуть вітчизняні правоохоронці не менш ефективно розслідувати злочини Віктора Зелінгера на території України, відшукати незаконно набуте майно та відшкодувати численним потерпілим збитки, завдані злочинами цієї людини?

І не менш важливе питання: чи захочуть правоохоронні органи це робити? Адже не викликає сумніву те, що вчинити таку кількість афер та інших злочинів і залишитися при цьому безкарним, не можливо без допомоги «згори». Та й той факт, що ця людина вчиняла злочини на території нашої країни, будучи в міжнародному розшуку доволі красномовно говорить про те, що в Україні не особливо зацікавленні в чесному розслідуванні.

Наразі за заявами Павла К. т Станіслава Т. відкрито кримінальне провадження, за ходом якого журналісти нашого видання будуть спостерігати та повідомляти читачів.

А починалося все під банером Прєступності.нєт…

2

Коментарі

15.11.22, 18:55

..."Української мафії "...
Вслухайтесь лише