хочу сюди!
 

Дария

34 роки, риби, познайомиться з хлопцем у віці 25-45 років

Слідом за Угорщиною. "Газпром" почав постачати газ Хорватії

  • 06.10.21, 09:55
З 1 жовтня, крім Угорщини, російський газ йде і в Хорватію — в обхід території України. На черзі Сербія. Про це повідомляє "Газпром".
"Сьогодні почалися поставки російського природного газу в Угорщину і Хорватію за новим маршрутом — через газопровід "Турецький потік" і далі по національних газотранспортних системах Болгарії, Сербії та Угорщини", — сказано в повідомленні.
Поставки за цим маршрутом стали можливі завдяки будівництву нового магістрального газопроводу компанією FGSZ Ltd. на території Угорщини і завершенню розширення в Болгарії та Сербії національних газотранспортних систем, де оператори «Булгартрансгаз» ЕАД і GASTRANS D.o.o. Novi Sad ввели компресорні станції.
Наступною країною, яка оформить прямі поставки газу в обхід України, буде Сербія. Сербська державна Srbijagas і угорська компанія FGSZ заявили про з'єднання своїх газових трубопроводів у червні 2021 року.
Нагадаємо « "Газпром" з 1 жовтня почав поставляти газ в Угорщину в обхід України за довгостроковим контрактом, укладеним 27 вересня. В українській компанії Оператор ГТС заявили, що Угорський напрямок був одним з найперспективніших для імпорту газу в режимі віртуального реверсу на Україну. Проте, незважаючи на істеричну реакцію українського МЗС, глава «Нафтогазу» Юрій Вітренко визнав, що «Газпром» має таке право, згідно з контрактом.
На Україну тим часом тривають істерики, пошуки винних і виправдань.
Особливо розчулило про те, що Угорщина не створила умови для реверсу російського газу на Україну, після того як Зеленський розповідав, що "смердючий корумпований російський газ" на Україні не потрібен. Виявляється, дуже потрібен і забезпечити його постачання повинна чомусь Угорщина, яка раніше вже відкритим текстом заявила, що їй в общем-то плювати, що Україна думає з приводу її контрактів з Росією на поставку газу.

0

Коментарі