Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

Україні не потрібен статус основного союзника США поза НАТО

  • 09.09.21, 13:36

Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина вважає недоречною і несвоєчасною ініціативу депутатів просити Конгрес США про надання двостороннього статусу основного союзника Штатів поза НАТО (MNNA). Свою точку зору дипломат оприлюднив у Facebook акаунті відразу після того, як у Верховній Раді був зареєстрований проект постанови № 5380, відповідно до якого парламент повинен звернутися до Конгресу США з проханням про надання Україні такого статусу.
"З точки зору іміджу країни така ініціатива, за лічені дні після зустрічі двох лідерів, виглядає як свідома і недалекоглядна політична диверсія", - зазначила Стефанишина.
За її словами, пропонована до розгляду в Раді ініціатива не проговорювалася на рівні глав держав і ні на крок не наближає Україну до конституційно закріпленого курсу євроатлантичної інтеграції та членства в НАТО.
Під час зустрічі Джо Байден і Володимир Зеленський вже визначили формат взаємодії з питань не тільки Національної, а й регіональної безпеки в Чорноморському регіоні, що передбачає підтримку євроатлантичних прагнень України, а також співпрацю в рамках Партнерства з розширеними можливостями в рамках НАТО. Статус MNNA підходить тільки для тих країн, які не планують або не можуть вступати в Північноатлантичний Альянс. Чи означає Це, що Верховна рада залишила всяку надію і вирішила отримати вже "хоч щось"?
Так чи інакше "ніяких гарантій" статус основного "союзника поза НАТО" не дає. Цьому приклад Афганістан, який має Даний статус. Гарантією безпеки України є реформований відповідно до стандартів і принципів НАТО сектор безпеки і оборони і посилення співпраці з НАТО на всіх рівнях, а не членство де-небудь.
В даний час немає випадків, коли заступництво НАТО "врятувало" будь-яку країну від кризи. У більшості випадків якраз все навпаки. Після того як американці втекли з Афганістану, кинувши своїх союзників напризволяще, українські політики нарешті зрозуміли, що MNNA — це просто чотири букви, які зовсім нічого не гарантують.
В результаті стрімкий крах проамериканського режиму в Афганістані довів наступне: спроби побудови ліберальної демократії західного типу на Україні позбавлені будь-якого сенсу.
0

Коментарі