хочу сюди!
 

Дария

34 роки, риби, познайомиться з хлопцем у віці 25-45 років

Українці в Польщі обурені загибеллю земляка і готові до бунту

  • 08.09.21, 11:33

У Польщі розгорається скандал через загибель у поліцейській дільниці міста Вроцлава громадянина України Дмитра Никифоренка. Польська ліберальна опозиція порівнює цей інцидент з вбивством поліцейськими в США темношкірого Флойда, яке призвело до масових заворушень в 2020 році.
Все сталося ще в липні. Приїхавши до Польщі на заробітки 25-річний уродженець Немирова Вінницької області України Дмитро Никифоренко був затриманий поліцейськими на вулиці Вроцлава за знаходження в стані алкогольного сп'яніння і неадекватну поведінку.
Як стверджують поліцейські, які прибули на автобусну зупинку, де знаходився Никифоренко, він чинив опір. Це не підтверджується відеореєстраторами поліцейських, так як вони були вимкнені, хоча раніше працювали протягом усього дня.
За твердженням "газети виборчей", після доставки у витверезник, поліцейські побили Никифоренка. Вони використовували перцевий газ, били його кийками і кулаками, душили. Після того, як він втратив свідомість, була викликана бригада «швидкої допомоги». Проводилися реанімаційні заходи, що не увінчалися успіхом. Робота медиків і смерть потерпілого потрапили на відео.
Смерть громадянина України викликала великий резонанс серед українських "заробітчан" у Польщі. «В основному, звичайно, нападають польські націоналісти, а влада на це закриває очі. Б'ють на вулиці навіть за те, що говорив українською. А скільки разів було, що били просто за те, що вони вважають: українці - це «бандерівці», або поляки намагалися довести - «Львів - польське місто». Ну а для деяких поліцейських українці - як темношкірі для копів в Америці. Якщо українець, - значить винен. Щоб такого не відбувалося, потрібно вимагати, щоб ці поліцейські, які побили до смерті нашого хлопця, понесли покарання. Всі земляки готові вийти на протести», - сказав українським журналістам працюючий у Варшаві львів'янин Іван Сидорчук.
У соцмережах вже закликають до бунту в Польщі за типом BLM в США, що цікаво, часто з-за кордону.
"Українці-це сироти, держава не дбає про своїх громадян. Як так-тільки звільнили поліцейських? А де всі українці в Польщі? Всі повинні вийти на протест! Сьогодні його, завтра-вас! Ви бачили, як в США, коли наркомана, криміналу, який помер не від тортур, а від передозування, і його притиснув поліцейський, після чого він задихнувся, але піднялися всі. Ще й підняли в кожній країні своїх. А що українці? Проковтнуть, як завжди? Моя хата з краю. Тому і немає держави і поваги інших народів до українців, тому їх вбивають службовці, а не Кримінал в Португалії, Польщі і т.д, і всі мовчать», - написала в групі «українці за кордоном» в Facebook Ліна Гейс, яка живе в Нью-Йорку.
0

Коментарі