хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

ЧФ таки піде з України

Російський Чорноморський флот піде з Севастополя в 2017 році, якщо Україна не продовжить термін оренди військово-морської бази, заявив в ексклюзивному інтерв'ю Бі-Бі-Сі віце-прем'єр РФ Сергій Іванов.

Відповідаючи на питання журналіста телепрограми "Панорама" Марка Франкетті, чи може він уявити собі Чорноморський флот де-небудь, окрім Севастополя, що був його основною базою з моменту створення 225 років тому, Іванов заявив:

"Так, я легко можу уявити це після 2017 року. Чому ж ні, якщо уряд, який на той час буде при владі на Україні, не продовжить оренду?".

Разом з тим він підкреслив, що Росія, зі свого боку, прагнутиме до такого продовження.

"Я люблю Крим, і навіть маю там родичів, але це проблема України, а не Росії", - сказав він у відповідь на питання про можливі дії Росії у випадку, якщо її флот попросять піти.

Націоналістично налаштовані росіяни і значна частина жителів Севастополя вважають чорноморський порт "російським містом" і висловлюють сумніви в законності його передачі Україні в 1954 році.

Мер Москви Юрій Лужков в травні цього року публічно заявив, що питання про статус Севастополя, на його думку, не закрите.

В світлі нещодавніх подій на Кавказі в Києві та на Заході висловлюють побоювання, що Росія може спробувати тим або іншим чином відірвати від України Севастополь або навіть весь Крим.

Іванов відкинув подібні припущення, назвавши їх "пропагандою в стилі "холодної війни".

"Ми неагресивні, - заявив він. - Ми визнали територіальну цілісність всіх колишніх радянських республік. Це відбулося ще в 1991 році. Таким чином, Росія не має територіальних претензій ані до однієї з пострадянських держав".

"Ми не плануємо починати війну або нападати на яку-небудь країну. Наразі Росія не веде жодної війни. Порівняйте це з тим, скільки воєн ведуть Сполучені Штати і Великобританія", - додав він.

В ході інтерв'ю Іванов захищав дії Росії під час серпневого конфлікту на Кавказі, засудив розширення НАТО на схід і плани розміщення в Східній Європі елементів американської системи ПРО.

Водночас він назвав "нісенітницею" припущення про можливість ракетного удару по Чехії і Польщі, про що в останні місяці міркували високопоставлені російські військові.

"Росія обов'язково реагуватиме, тому що не може не реагувати, - сказав він. - Але це, зрозуміло, не означає, що ми плануємо ядерні удари по Чеській республіці або Польщі. Це повна нісенітниця".

"В світі все ще дуже багато лицарів "холодної війни". Багато британців й американців вважають, що росіяни - п'яниці й підступні типи, що ми тільки про те й думаємо, як би напасти на Захід. Між нами дуже багато недовіри. Стіна повинна впасти, як мовиться в моїй улюбленій пісні "Пінк Флойд", - сказав на закінчення Сергій Іванов.

55-річний Іванов у молодості вивчав англійську мову в Лондоні, 18 років прослужив в розвідці, де доріс до генерал-лейтенанта. Працював у Фінляндії, Британії та Кенії.

У 2001-2007 роках був міністром оборони Росії. Наразі - заступник голови уряду, що займається військовою промисловістю і високими технологіями.

Розглядався як один із двох найбільш вірогідних наступників Володимира Путіна.

Нерідко виступає з програмними заявами з питань зовнішньої політики.
7

Коментарі

Гість: iris s

119.10.08, 20:02

"Ми неагресивні" - насмешил

    219.10.08, 20:06

    Да они как посмотрели на гниль украинских властей Решили, что свалить будет лучше

      319.10.08, 20:09Відповідь на 2 від CKB

      Да они как посмотрели на гниль украинских властей Решили, что свалить будет лучше
      врагу не сдается наш гордій варяг

        анонім

        420.10.08, 10:04

        Серебряный Лис