хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

В чому суть )






Ну, просто все на поверхні, але до них мало хто ходив по цій поляні.
Геніальність і простота завжди йдуть у парі bravo
Просто нутром відчуваю - це ШЛЯХ.
І немає причин, що перешкоджали б нам підвищувати температуру нагріву піщаного тіла градусів до 800-1000 (до початку підплавлення зерен, для польового шпату це близько 1000-1100 градусів). І тим самим запасати ще більше енергії та підвищувати ступінь компактності теплоакумуляторів.

Без сумніву, одна з найкращих новин останнього півріччя.

3

Коментарі

131.08.22, 09:06

    231.08.22, 10:46

    Круто

      31.09.22, 09:15Відповідь на 1 від Mykolaj_58

        41.09.22, 09:20Відповідь на 2 від ajnbybz

        КрутоТак, головне це доступно навіть для приватної практики. На електричні акумулятори грошей не напасешся, а система з піском потребує значно менше інвестицій. І вона дуже доречна, бо приватному будинку левова частка енергії потрібна саме у вигляді тепла. Для електрики вистачить 3-4 кВт, тобто 3-4 акумулятора десь по 200 А*год буде достатньо.

          51.09.22, 10:30Відповідь на 4 від Lulu

          КрутоТак, головне це доступно навіть для приватної практики. На електричні акумулятори грошей не напасешся, а система з піском потребує значно менше інвестицій. І вона дуже доречна, бо приватному будинку левова частка енергії потрібна саме у вигляді тепла. Для електрики вистачить 3-4 кВт, тобто 3-4 акумулятора десь по 200 А*год буде достатньо.3-4 кВт достатньо Ви жартуєте...

            62.09.22, 10:15

            Тепловий акумулятор - річ досить давно відома. До речі, набагато ефективніше корунд (оксид алюмінію), а не диоксид кремнію (пісок). У мене був посібник для ВНЗ енергетичних галузей про різні системи накопичення енергії, їхні переваги та недоліки
            Але в таких публікаціях старанно "обходять" питання: а де береться сама енергія, яку накопичують.

              710.09.22, 23:20Відповідь на 6 від adavidov

              Ну, інтуїтивно ця річ відома, може, ще давніше, коли і підручників (чи чогось у друкованій формі) не існувало взагалі. Але одне діло "відома", інше діло - брати і застосовувати на практиці.

              В цій публікації питання "де береться енергія, яка накопичується", очевидно, обійшли не дуже старанно. Я наприклад, бачу, що вона просто таки струмує у напрямі стрілок, що ведуть від усіх цих новомодних штучок ... Чи що Ви мали на увазі?

              Які фізичні властивості роблять корунд вигіднішим для цих цілей?
              Хай там як, але пісок поширеніший... чи ні? Де у нас на планеті такі розлогі розсипи корунду? Цікаво порівняти, у що обійдеться привезти машину піску і корунду... Пісок не обов'язково чистий SiO2, часто містить якусь частку польового шпату.

                810.09.22, 23:26Відповідь на 5 від ajnbybz

                КрутоТак, головне це доступно навіть для приватної практики. На електричні акумулятори грошей не напасешся, а система з піском потребує значно менше інвестицій. І вона дуже доречна, бо приватному будинку левова частка енергії потрібна саме у вигляді тепла. Для електрики вистачить 3-4 кВт, тобто 3-4 акумулятора десь по 200 А*год буде достатньо.3-4 кВт достатньо Ви жартуєте...просто міряю по собі: найпотужніші прилади праска та чайник приблизно по 2,2 кВт, що ніколи не вмикаються разом. Ще 5-кВт-ний зварювальний інвертор, який ніколи не споживає більше, ніж кіловата на 3 (я варю струмом максимум 120 А), і теж ніколи не вмикається разом з чимось. Решта - лампи, холодильники, помпи ... дрібнота...

                  911.09.22, 10:30Відповідь на 8 від Lulu

                  3-4 кВт достатньо Ви жартуєте...просто міряю по собі: найпотужніші прилади праска та чайник приблизно по 2,2 кВт, що ніколи не вмикаються разом. Ще 5-кВт-ний зварювальний інвертор, який ніколи не споживає більше, ніж кіловата на 3 (я варю струмом максимум 120 А), і теж ніколи не вмикається разом з чимось. Решта - лампи, холодильники, помпи ... дрібнота...Чайник, праска, мікрохвильова доволі часто ввімкнені одночасно і, при цьому, працює холодильник... але то таке.
                  Як вважаєте, якого розміру має бути пісчана батарея для обігріву помешкання або багатоповерхівки?

                    1012.09.22, 11:03Відповідь на 9 від ajnbybz

                    Як вважаєте, якого розміру має бути пісчана батарея для обігріву помешкання або багатоповерхівки?Це питання про все і відразу. Для приватного дому, я гадаю, це розмір з кімнату. Для багатоквартирних будинків то свій розмір. В усякому разі необхідні розміри і температура нагріву можуть бути розраховані. А піску в наших надрах вистачить, як би багато його не було потрібно - ось що важливо.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна