хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Спільна Справа вимагає порушити кримінальну справу



 Громадянський рух Спільна Справа звернувся до Генеральної прокуратури України з вимогою порушити проти громадянина України Віктора Януковича, що обіймає посаду Президента України, кримінальну справу за ст.353 Кримінального кодексу України (самовільне привласнення владних повноважень або звання службової особи).

У своїй заяві Спільна Справа наголошує на тому, що єдиним механізмом отримання державної влади в демократичній державі є вибори, оскільки, відповідно до ст. 5 Конституції України, – єдиним джерелом державної влади є народ України.

«Після припинення дії Конституції в редакції 2004 року Віктор Янукович самовільно привласнив собі повноваження передбачені Конституцією 1996 року, які є значно ширшими, ніж ті, що делегувалися йому 2010 року під час виборів на посаду Президента. Таким чином, Віктор Янукович незаконно набув повноважень, якими широко користується, без проведення плебісциту, чим вчинив кримінальний злочин», – аргументував причини звернення до ГПУ координатор Спільної Справи Олександр Данилюк.

Відповідно до ст. 353 Кримінального кодексу України такі дії, поєднані з вчиненням суспільно-небезпечних діянь, караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Суспільно небезпечні діяння – це різні правопорушення, вчинені особою у зв’язку з присвоєнням нею владних повноважень або звання службової особи.


Якщо вчинені суспільно-небезпечні дії передбачені як самостійні склади злочинів (крадіжка, шахрайство), відповідальність настає за правилами про їх сукупність. Це можуть бути і адміністративні делікти (наприклад, коли особа видає себе за регулювальника дорожнього руху і створює небезпечну дорожньо-транспортну ситуацію).

http://www.spilnasprava.com/wp/?p=3345

10

Коментарі

анонім

120.06.11, 13:22

Царь ненаученный погубит народ свой, а при благоразумии сильных устроится город.

(Книга премудрости Иисуса, сына Сирахова 11:3).