Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Російськомовний націоналізм: куди прямуємо, панове?

Знаєте, шановні читачі, я захоплююсь явищем українського націоналізму. Він є настільки строкатим, неоднозначним, що дає нам величезну духовну поживу; вивчаючи його, ми з вами неоднімнно самовдосконалюємося. Либонь, одним із найцікавіших, так би мовити, його "видів" є "російськомовний націоналізм". Що це, з чим його їдять? Давайте-но разом із вами спробуємо розібратися...

Попри всім відомі стереотипи, на Сході та Півдні України патріоти не перевелися! У зросійщених (так уже історично склалося) регіонах нашої держави цей патріотизм, щоправда, є відмінним од, скажімо, західноукраїнського. Умовно можна поділити "народовський" східнопівденноукраїнський континґент на три типи: україномовні націоналісти, російськомовні псевдопатріоти (які називають себе патріотами, проте в той самий час виступають рішуче проти націоналістичних цінностей) і... російськомовні націоналісти!

Погодьтеся, нам дивнувато чути всім відоме "Слава Україні!" російською мовою. А от, наприклад, у Дніпропетровську це явище звичне. Здебільшого, російськомовні націоналісти - молоді хлопці й дівчата, що вже "всмоктали" в себе українські цінності. В них уже склався націоналістичний світогляд, проте за великим рахунком формування такої людини як справжнього націоналіста не завершено: їм поки що не під силу подолати силу звички розмовляти російською. Це не їхня провина; суспільство просто не дає російськомовним націоналістам перейти на українську.

Наука соціологія дала нам поняття "стадного інстинкту". У даному разі саме він, рідний, спричиняє російськомовність патріотичного населення вищезгаданих регіонів. Завше так усюди: у Львові, наприклад, навіть місцеві "вітренківці" розмовляють... українською.

То як нам - україномовним - ставитися до цього? У жодному разі не слід уважати це мавпуванням поняття націоналізму. Просто люди відчувають себе свідомими українцями, одначе ще просто "не дозріли" до україномовності. Все в них є попереду, відтак їх треба підтримувати. Майбутній цвіт українства, як це не дивно звучить, формується здебільшого саме у російськомовному середовищі...

Богдан КОВАЛЬЧУК, спеціально для upu.org.ua
18

Коментарі

Гість: RebeL YeLL

113.04.09, 08:18

русский язык родной для половины населения Украины. Полностью не согласен, статью в топку

    213.04.09, 08:23

    Русский язык правда родной, но мы любим Украину. И Россию любим, но воссоединяться не хотим.....

      Гість: RebeL YeLL

      313.04.09, 08:32Відповідь на 2 від s-lisa

      Нет уж раз дядька сказал, что это эффект толпы значит эффект толпы, просто мы этого не понимаем
      А то что русский язык исторически является не менее родным чем украинский для Украины, это не важно

        Гість: LAGUZ

        413.04.09, 08:42

        Вот такие высказывания и теории появляются в исторические переломные моменты. Начинается выяснение кто лучше и дележка кому что принадлежит "по праву" Жили бы в нормальном устоявшемся экономически обществе, то такая волна даже не возникала бы. Все языки имеют право на существование, раз уж они есть. И каждый имеет право выбора, как ему выражать себя. Тут бы не к разделению призывать, а к более глубокому изучению и разнообразию. А то одним еле еле владеют. А то и вообще на суржике общаются.

          513.04.09, 08:42Відповідь на 2 від s-lisa

            613.04.09, 08:43Відповідь на 4 від Гість: LAGUZ

            нормальну економіку можуть створювати тільки патріоти

              Гість: LAGUZ

              713.04.09, 08:52Відповідь на 6 від блогер

              нормальну економіку можуть створювати тільки патріотиНормальное общество могут создавать здравомыслящие образованные люди с пониманием своей роли в судьбе страны а не фанатики, способные только разрушать.
              Патриотизм и фанатизм вещи суть разные. А последнее время начинается скорее шабаш фанатизма и это очень далеко от здравого смысла.

                813.04.09, 08:52

                Мой родной язык русский, мои родители на 75% русские и на 25% украинцы. Не смотря на это я считаю себя патриотом своей страны Украины. Я добре розмовляю на українській мові. Я хочу усього найкращого для своєї Батьківщини, її спортсменів, науковців та інших. АЛЕ Я НЕ РОЗУМІЮ І НЕ ВВАЖАЮ РОЗУМНИМИ БАГАТО ТОГО, ЩО РОБЛЯТЬ НАЦІОНАЛІСТИ З ЗАХІДНОЇ УКРАЇНИ!!!
                50% заметки правильные поэтому поставил +++

                  Гість: ZloyBober

                  913.04.09, 08:56Відповідь на 4 від Гість: LAGUZ

                  умничка,не знаю аффтара,но недавно прочел:
                  Когда спокойно спит народ,
                  И каждый с каждым крепко дружен
                  Патриотизм,ебись он в рот,
                  И наххуй никому не нужен.

                    Гість: shyrkan

                    1013.04.09, 09:02

                    Наше правительство гарно розмовляе на украинском, но это не мешает дербанить страну и заталкивать в задницу как говорящих на украинском, так же и русскоязычных.Любовь к Родине можно выражать на любом языке, но подтверждается она поступками.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      9
                      попередня
                      наступна