Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

У банку порекомендували: «Іди кради»!

Полтавські правоохоронці затримали викрадача гальмівних котушок, який продовж січня 2009 року вивів з ладу близько 20 ліфтів.

Перші повідомлення від жильців багатоповерхівок Октябрського району міста з приводу пошкодження ліфтових пристроїв Полтавська міліція зафіксувала на початку січня цього року. У подальшому інформація надходила майже щодня. Співробітники карного розшуку міського управління розгорнули оперативні тенета і майже через два тижні вичислили зловмисника.

«Наразі підозрюваного у викраденні гальмівних котушок затримано, - повідомив Антон Шадчнєв, начальник оперативно-пошукового сектору відділу карного розшуку Полтавського міського управління ГУМВС в Полтавській області. – Уже доведено його причетність до 20 фактів розладнання ліфтів шляхом розукомплектування гальмівного пристрою. За ознаками ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу (крадіжка, поєднана із проникненням у приміщення) порушено кримінальну справу. Підозрюваний неодноразово судимий за аналогічні злочини і нещодавно звільнився з виконавчої установи, де за вироком суду відбув 4 роки позбавлення волі».

Зі слів 36-річного Юрія (ім’я змінене), на злочинну стезю його повернула соціальна-економічна криза. Його, годівника матері-інваліда ІІ групи, у жовтні звільнили з роботи. До початку січня 2009 року чоловік тримався як умів: використовуючи набутий досвід зварника, столяра і слюсаря, працював різноробочим на підприємствах різних форм власності. Останньою краплею послужила серцева хвороба матері, яка потребувала невідкладного лікування (а це чималі кошти!), а до означеної проблеми ще і «вчасне» нагадування колекторної фірми щодо необхідності термінового погашення кредитної заборгованості (немало 7 тисяч гривень).

Що робити Юрію, до кого волати про допомогу? Звернувся до банківської установи, пожалівся на матеріальні труднощі і хворобу матері, а йому відповіли приблизно так (зі слів затриманого): «Нет денег – иди воруй!».

З певною вірогідністю можна сказати, що наш герой, скерований тягарем особистих проблем і провокаційними словами, котрі, як він стверджує, почув від кредитора, повернувся до знайомої справи. «Кредиты душили (срок до 23 января), нужно было что-то делать, а лезть в квартиры и грабить людей на улице я не собираюсь», - пояснив причину обраного способу подолання матеріальної скрути Юрій.

Він довільно обирав багатоповерховий будинок (здебільшого без вахтера і кодового замка), підіймався на технічний поверх і з легкістю демонтував гальмівний пристрій ліфтового приладу. «Для человека просвещенного не представляет труда: выкрутить три болта отверткой, извлечь катушку», - повідав механізм вилучення гальмівної котушки професіонал.  

Вартість мідного дроту, який Юрій вилучав з гальмівної котушки, на пункті прийому кольорових металів варіюється від 36 до 48 гривень. Гроші невеликі, проте спосіб їх здобуття більш-менш прийнятний для Юрія: «Я отлично понимал, что за это предусмотрена уголовная ответственность. Но это был единственный шанс проскочить и я им воспользовался. Не получилось! Работники милиции в этой ситуации сработали четко!»

ГУМВС України в Полтавській області.
14

Коментарі

Гість: Kartas

127.01.09, 10:59

цікаво, а якби в банку порадили - піди та повішайся - що б зробив наш герой? Як це по-чоловічому, знайти винуватого власних помилок!

    227.01.09, 11:01Відповідь на 1 від Гість: Kartas

    Банк би такого не порадив тому типу. Бо тоді той тип не повернув би йому гроші.

      327.01.09, 11:54Відповідь на 1 від Гість: Kartas

      в Запорожье один так повесился, с работы в связи с кризисом уволили, квартира в кредите, жена в декрете со вторым ребенком............... так что не спеши осуждать, тем более в виду судимости его на хорошую работу врядли возьмут...
      я его не оправдываю, он пошел по пути наименьшего сопративления, но...
      мы не в его шкуре, не нам решать прав или нет

        427.01.09, 11:56Відповідь на 2 від Тарас Токар

        а банку пофигу, у долгов тоже есть наследники..........
        довели бы маму до инфаркта, признали бы недееспособной(если бы жива осталась) и продали бы за долги их кватриту, какая бы она там не была, но тот долг который накопился у товарисча погасили бы с лихвой.

          Гість: Kartas

          527.01.09, 12:07Відповідь на 3 від Irana_Z

          А про жену он подумал, когда вешался? о пути наименьшего сопротивления - это хорошо, но некоторые всю жизнь плывут против течения. И только такие выживут сейчас.