хочу сюди!
 

Наталія

44 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 44-52 років

Давно пора

В Умані демонтували огорожу наметового містечка для хасидів, яке вважають незаконним
05.09.2015 18:53

Сьогодні в Умані, Черкаської області, місцеві жителі демонтували огорожу наметового містечка, в якому щороку проживають близько 4-5 тис. паломників хасидів, повідомляє УНН.

За даними видання, ще з минулого року невирішене питання наметового містечка для хасидів, яке рішенням Уманського виконкому від 26 квітня 2014 року повинно було бути демонтоване.

«Власник цього наметового містечка іноземець, якого не раз попереджали, щоб він узаконив це містечко. Минулого року ми теж демонтували огорожу, але хасиди попросили дати їм поселити паломників і пообіцяли за рік узаконити це наметове містечко. Так як пройшов рік і хасиди не узаконили і не демонтували незаконну будівлю, то громада вирішила в цьому допомогти. Ми, як і минулого року обережно почали демонтувати огорожу», — розповів член Ради Майдану м.Умані Сергій Алексєєв.

За його словами, уманчани вимагають узаконити це наметове містечко, щоб з кожного паломника платився податок, щоб за лічильниками рахувалась електроенергія та вода.

Як відомо, в Умані традиційно відзначатимуть Рош-га-Шана в Умані — місці поховання духовного батька руху брацлавських хасидів — цадика Нахмана. Зустрічатимуть Новий 5776-й рік хасиди з 13 на 14 вересня. Щорічні культові заходи з нагоди святкування днів Рош-Га-Шана проходитимуть на могилі цадика Нахмана та у приміщенні місцевої синагоги.

5

Коментарі

16.09.15, 14:37

Ці милі створіння за кілька днів до того спалили пам"ятний хрест! А землю захопили незаконно . У активістів міста оформлено усі відповідні документи судових органів.

    26.09.15, 20:49

    Милі створіння (с)