хочу сюди!
 

Даша

38 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 20-35 років

Генштаб продовжує брехати?

За ніч у Мар'їнці чверть роти виявилася в лікарні
Оля Гузенко 15 червня 2015, 09:01
 374
За ніч у Мар'їнці чверть роти виявилася в лікарні


Про це розповіла медик-волонтер Оксана Чорна в соцмережі, новину передає «Преса України».У ніч з 13 на 14 червня в Мар'їнці один військовослужбовець загинув, 13 отримали поранення і були госпіталізовані. Волонтери кажуть, що ці втрати можна порівняти з тими, які понесли сили АТО 3 червня при штурмі бойовиками позицій ЗСУ. А Генштаб замовчує про втрати, щоб потім хтось «отримав медальки».

«Мар'їнка, 13-14 червня. Я написала довгий пост про те, як же так що чверть роти 20 батальйону опинилися в лікарні. 12-300 і 1-200. Це 13 осіб за одну ніч. Втрати порівнянні з 18 годинним штурмом 28 бригади 3 червня. Штурмом, який підтримувався щільним вогнем російської артилерії і роботою танків прямою наводкою, масштабним підходом піхоти і забороною на відповідь вогонь з нашого боку. А тут один батальйон, так скажемо на рівному місці, так скажемо поряд з двома батальйонами однією з найбільш бойових бригад, так скажемо з підтримкою арти», - пише Чорна.

Медик-волонтер пише далі, що стерла написане, бо правда надто неправдоподібна, адже Генштаб поширює іншу інформацію - про те, що українські військові терплять мінімальні втрати і відстоюють в той же час свої позиції. Останнє досягається нелюдським подвигом солдатів на передовій, за який пізніше хтось «отримає медальки та підвищення».

«Солдати 20ки молодці. Вони вистояли. Вони билися як звірі. Вони вивозили під обстрілами своїх поранених. Вони не відступили. Їх сила духу і віра завжди для мене були чимось позамежним і містичним. Їх щоденне життя - це подвиг. У 3 бата 28 бригади по людях і техніці +. У 2 бата 1 - 200, 3 - 300 », - підсумовує Чорна. 

Нагадаємо, в районі інтенсивних бойових дій на захід від Донецька один військовослужбовець ЗСУ загинув, ще 16 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Саме в цьому районі за останню добу йшли запеклі бої.

6

Коментарі