хочу сюди!
 

СУПЕР-жінка

59 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 60-70 років

Обережно, зона брехні

Бутусов розповів про «плачевний» стан військових реформ в Україні
Владислав Шиндер 06 травня 2015, 05:50
 797
Бутусов розповів про «плачевний» стан військових реформ в Україні



Після початку другого року війни, а про це свідчать щоденні обстріли з боку терористів у зоні АТО, в Україні не проводяться жодні кардинальні зміни у військовій сфері. Дуже багато проблем із технікою, закупівлею безпілотників. Форма - це не реформа. Це не ТУ, не берети, не купівля партії берців для якогось батальйону, це не те, що повинно працювати саме собою, і та жуйка, яку нам вкидають замість справжніх реформ. Реформа - це зміна змісту системи, зміни алгоритму роботи, зміна кадрів.

Про це Юрій Бутусов написав у соціальній мережі. Новину повідомляє «Преса України».

«Чи ми хочемо реформ в армії? Як зрозуміти - чи йдуть реформи насправді? Противник здійснює до 100 обстрілу в добу, порушує умови перемир'я, б'є калібром 152 мм. Тобто війна триває другий рік. При цьому як і раніше не вирішені проблеми з організацією оперативної військової зв'язку, системи зв'язку немає. Не проводяться закупівлі безпілотників - які коштують копійки для держави, і які так гостро потрібні військам - по 3 тисячі доларів вартують, і які малими серіями випускають волонтерські організації, а Юрій Касьянов зробив справжню волонтерську авіаескадрилью. Але армія безпілотники у війська не поставляє, конкурси на закупівлю не проведені. Серйозні проблеми з артилерією, знос, двигуни, боєприпаси - розшифровувати не буду. Серйозні проблеми з бронетехнікою - потрібна нова техніка, потрібен справжній, а не фіктивний капремонт для старої», - зазначає Бутусов.

За його словами,є проблеми стратегічного характеру - відсутність професійних ударних з'єднань постійної готовності, повнокомплектних. Є проблема страшної корупції у військкоматах, які вперто продовжують закликати в армію непотрібних «аватарів» і кримінальників, в надії, що армія перевиховає. З 350 мобілізованих, спрямованих на 73-й центр спеціальних операцій до служби в спецназі придатними виявилися всього 20, а інших звільнити теж не можна.

«Загалом, про проблеми можна і потрібно, звичайно ж потрібно говорити. Тому що війна все рахунку пред'являє до оплати, війна не дозволяє самого себе обдурити», - зазначає журналіст.

Він наголошує, що в такій ситуації, яка вимагає дуже прискіпливого і жорсткого, критичного ставлення до своєї країни і до системи оборони, найняті владою тролі і діючі співробітники влади називають «всепропальщиками» і «провокаторами» тих, хто відверто говорить про проблеми, а самі піарять командування, організувавши три оточення наших військ з великими втратами.

«І знаходяться адекватні люди, які не помічають цієї жахливої невідповідність - реальної проблематики,тієї фальшивої, вигаданої порядку денному, яка створюється кожен день для того, щоб відволікати увагу громадян від реальних питань і реальної відповідальності. По-моєму «всепропальщики» - це ті, хто своєю бездіяльністю і лицемірством приховує реальні проблеми, з вини яких гинуть люди, з вини яких реформи йдуть черепашачими темпами. «Всепропальщики» - це радники, які постійно брешуть і не несуть відповідальності за свої поради», - додає Бутусов.

На його думку, не можна підтримувати чиновників і держдіячів - особливо в тих відомствах, де давно треба залучати до відповідальності за постійну брехню, і за відсутність реальних структурних змін, де головне досягнення - система збору коштів громадян на те, що давно мало зобов'язана виділяти кошти держава.

«Другий рік війни. другий...Форма - це не реформа. Це не ТУ, не берети, не купівля партії берців для якогось батальйону, це не те, що повинно працювати саме собою, і та жуйка. яку нам вкидають замість справжніх реформ. Реформа - це зміна змісту системи, зміни алгоритму роботи, зміна кадрів. Є дуже простий спосіб зрозуміти йдуть справжні реформи - в такому випадку у влади і її обслуги в соцмережах відпаде потреба брехати, що реформи проводяться.

Тому що реформи говорять самі за себе», - заявляє у відчаї журналіст.

Читайте також:

7

Коментарі

16.05.15, 09:22

Волонтери вже відмовляються забезпечувати ариію. Кажуть - нехай вас генштаб забеспечує. Усю гуманітарку відвозять до добровольчих батальйонів.

    26.05.15, 12:07

    От всього лиш на хвилинку уявімо, що волонтери ніколи і ничим не забезпечували наших вояків. Уявили? Жодного броніка, жодної картоплини-капустини, жодних шкарпеток-сорочок, маскувальних сіток, кікімор, прицілів, тепловізорів, безпілотників. І як би нашим хлопцям воювалося? Скільки було б жертв, і як долеко зайшли б рашисти натепер? Отож. Мабуть, ось і вся відповідь на питання, чим займаються державні структури.