хочу сюди!
 

ГАЛИНА

59 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 60-70 років

пуцькін інформатор BND

Путін у 80-х «випадково» здав КДБ, бо закохався
Дарина Кириленко 18 жовтня 2014, 06:32
 1716
Путін у 80-х «випадково» здав КДБ, бо закохався

Експерт в історії світових спецслужб Гельмут Мюллер-Енбергс оприлюднив інформацію з архів про те, що Путін «попався на гачок» німецької розвідки та здав КГБ. Тодішній президент Борис Єльцин про це не здогадувався та назначив Путіна прем’єр-міністром Росії, зате німецька розвідка BND уже знала чимало про новообраного міністра і секретні матеріали, що стосувалися  його країни. Новину повідомляє «Преса України» з посиланням на німецьку газету «Die Zeit». 

«Розвідці ФРН вдалося ввести шпигунку в оточення тоді ще 33-річного майора КДБ СРСР Володимира Путіна, який служив у філії КДБ на вулиці Ангелікаштрассе в місті Дрезден, що знаходилося тоді на території НДР. Дівчину, яка працювала на західнонімецьку розвідку, впровадили в оточення Путіна у якості перекладача, а сам він, за документами BND, проходив як «завербоване внутрішнє джерело», - зазначає Гельмут Мюллер-Енбергс. Зі слів дослідника історії, дівчині було присвоєно агентурний псевдонім «Ленхен». Перекладачка-шпигунка увійшла в близькі і довірчі відносини не тільки з Володимиром Путіним, але і з його дружиною Людмилою. Завдяки цьому, західнонімецька розвідка BND отримувала чимало інформації і про роботу представництва радянського КДБ на території НДР, і про особисте життя подружжя.

Коли ж керівництву ФРН стало відомо, що робота переросла у справжній роман із офіцером радянського КДБ, агента «Ленхен» відкликали в Бонн, де надали нову ідентичність та інше завдання. 

Російська влада заперечує цей факт, але архівні данні західнонімецьких спецслужб свідчать:  коли Володимир Путін, згідно указу тодішнього президента Бориса Єльцина, став прем'єр-міністром Росії у 1999 році, розвідка BND добре знала про Росію та новообраного міністра. 

Зазначимо, що Гельмут Мюллер-Энбергс у ФРН вважається одним із найбільш компетентних експертів щодо діяльності спецслужби НДР «штазі». Наразі він працює у Федеральному відомстві по зберіганню і вивчення архівів східнонімецької держбезпеки.

4

Коментарі