хочу сюди!
 

Наталія

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 40-45 років

Круглий стіл Януковича і опозиції провалився.

Влада не захотіла виконувати вимоги Євромайдану про відставку уряду і винних у розгоні демонстрантів 
 Добавить в блокнот
Поделиться:
 
 
 
 
 
 
 Фото: ЕРА 
 Круглий стіл в палаці Україна мав стати першим кроком до примирення сторін. Однак діалогу влади та опозиції не вийшло - президент Віктор Янукович і прем'єр Микола Азаров відмовилися виконувати вимоги Євромайдану. Трансляцію події в прямому ефірі не дозволили вести ні одному телеканалу. Інтернет та мобільний зв'язок - глушили. Це говорить про те, що влада заздалегідь знала, що круглий стіл буде провальним. Тепер запис столу, швидше за все, відредагують і покажуть на провладних каналах у вигідному світлі. 

Слово влади 

 Велику частину часу зайняла промова прем'єра Азарова. Він довго розповідав про катастрофу, яка настане в українській економіці в разі підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Опозиція зажадала від нього подати у відставку. Азаров відповів: "У мене своя сміливість є і я прийму рішення, а ти май свою сміливість, Арсеніє Петровичу. Ми ж з тобою завжди були на ти". 

 Президент Янукович пішов далі - пригрозив відповідальністю тим, хто готував угоду про асоціацію з української сторони і звинуватив їх у зраді національних інтересів. На думку президента, умови, передбачені угодою, чреваті істотними економічними втратами, які не можуть бути компенсовані. У зв'язку з цим він заявив, що має бути нова угода, складена за участю Росії. 

 На круглому столі Янукович пообіцяв, що будуть відпущені затримані в ході масових акцій протесту. Він також пообіцяв, що влада більше не застосує силу до протестувальників. Він зазначив, що є деякі три людини, які можуть відповісти за силові дії проти людей. Але дав зрозуміти, що ніяких відставок в уряді не буде - голосування по відставці в Раді було і провалилося, нагадав президент. 

Слово іншим 

 Інші виступаючі на круглому столі в основному критикували Януковича і його методи. Колишні президенти - Леонід Кучма і Віктор Ющенко - майже відкрито, Леонід Кравчук - стримано, перериваючи палкі і довгі промови Азарова. Патріарх УПЦ КП Філарет на круглому столі зазначив: "Сказали народу про те, що йдемо до Європи. Обдурили. Як можемо будувати країну на обмані? ... Розженете цих людей - на вулицю вийде ще більше". 

 Українські письменники, коли їм дали слово, закликали Януковича не штовхати країну у вир нової громадянської війни, яка призведе до чергової втрати Україною своєї державності. Януковича закликали негайно одуматися і прийняти необхідні рішення для збереження країни. Президент ніяк не відреагував. 

 В опозиції заявили, що участь у круглому столі було помилкою. "Я спочатку був проти сюди йти", - сказав Олег Тягнибок. Лідери опозиції вважають, що влада і не планувала домовлятися, а круглий стіл виявився ширмою для продовження силових дій проти мирного Майдану. 

 Янукович також відмовився спілкуватися з пресою. Будівлю палацу Україна він покинув навіть не через парадний вхід, а через чорний - журналісти бігли за ним, але глава держави, якого огороджували кордони бодігардів, спілкуватися з журналістами не захотів.

<a href="http://liga.net/">Источник</a>
7

Коментарі

Гість: ТарасЧупринка

114.12.13, 08:13

хама на йолку

    Гість: SСHUTZE

    214.12.13, 09:02

    Треба слухати що каже Юля!

      314.12.13, 22:02Відповідь на 1 від Гість: ТарасЧупринка

      хама на йолкуза багато честі,на ліхтаря.