хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Англійці коментують гру власної збірної проти українців

ЗМІ: хто врятував збірну Англії?


Україна-Англія

Матч Україна-Англія, який відбувся у вівторок у Києві, закінчився з рахунком 0:0

Хто врятував збірну Англії, які висновки англійцям слід зробити після матчу з Україною та яке чудо врятує збірну Польщі - британська та польська преса 11 вересня.

Тренер збірної Англії є або геніальним майстром футбольної тактики, або йому просто час від часу щастить, пише британська Guardianпро матч Україна-Англія. Після нічиєї Англія покращила свої шанси на участь у чемпіонаті світу наступного року, пише видання.


Здавалося, що участь у чемпіонаті світу не повинна стати для англійців надважким завданням. Однак невдачі команди спочатку спричинили розмови про кваліфікацію її тренера, а згодом і про брак майстерності футболістів. У цьому матчі збірна Англії могла реабілітуватися за попередні невдачі, його треба було виграти, або хоча б з гідністю не програти, пише газета."Це була вже знайома нам серія недоліків. Така наша Англія - стоїчна, несхитна команда, яка постійно втрачає м'яч. Тепер до цього додалася імпотенція в атаці, про яку свідчить єдиний за всю гру удар по воротах українців Стівена Джерарда на третій хвилині матчу", - пише газета.

"Однак Англію від збірної України врятувала сама збірна України, якій забракло наполегливості та вміння, щоб перевести своє домінування на полі у щось більше, ніж кілька гострих моментів біля воріт англійців. Україна не змогла зробити того, що минулого року на цьому стадіоні зробили італійці. Під час гри з ними англійці, здавалося, говорили якимось старомодним спортивним діалектом. Натомість українці спромоглися лише на більш-менш чіткий контроль м'яча та створили певну гостроту біля воріт суперника", - пише Guardian.

Англії потрібен Руні

Британська Independent пропонує своїм читачам висновки, які збірна Англії повинна зробити після гри з українцями.

Між іншим, газета пише, що помилка воротаря англійців Джо Гарта могла дуже дорого коштувати його команді вже на перших хвилинах гри.

"Гарт повинен позбутися своєї легковажності. Добре, що у нього буде місяць часу, щоб покращити форму перед останніми матчами в групі з Чорногорією та Польщею. Усе могло бути набагато гірше. На першій хвилині матчу він запізно вийшов із воріт і завалив нападника Романа Зозулю. Мав бути пенальті, але арбітр пошкодував Англію", - пише газета.

"Незалежно від того, пройде збірна України на Чемпіонат світу чи ні, Євген Коноплянка має всі шанси стати одним із найкращих вінгерів наступного десятиліття"

Independent

Іншим уроком, хоча і очікуваним, стали флангові проходи Коноплянки. "Такого вінгера як Коноплянка хотіла би мати будь-яка команда. Незалежно від того, пройде збірна України на Чемпіонат світу чи ні, Євген Коноплянка має всі шанси стати одним із найкращих вінгерів наступного десятиліття. У цій грі він геть замордував Кайла Вокера. Його би радо взяла до себе будь-яка команда Прем'єр Ліги, але очевидно, що охочих придбати Коноплянку не бракуватиме", - пише Indpendent.

Головний же висновок також очевидний - Англії потрібен Руні, який пропустив матч через травму.

"Незважаючи на проблеми, які Руні має у своєму клубі, він незамінний. У більшості ігор за збірну Англії він демонструє набагато вищий рівень футбольного мислення та гольового чуття порівняно з іншими гравцями", - пише Independent.

Шанси Польщі

Що мало б трапитись, аби збірна Польщі потрапила на Чемпіонат світу, розмірковує після матчу Україна-Англія польська Gazeta. Теоретичні шанси все ще залишаються, однак вони дуже примарні.

"Якщо припустити, що Сан-Маріно і далі програватиме, а Молдова не здобуде очок у Чорногорії, то полякам для виходу з групи потрібно виграти і в України, і в Англії. Але й це не дасть стопроцентної гарантії. Збірна Англії може посісти перше місце в групі, якщо виграє у жовтні у поляків і Чорногорії. Якщо ні, то їм доведеться розраховувати на невдачу українців", - пише Gazeta.

"З Фоменком Україна надолужила цього року все, що втратила минулої осені. "

Gazeta

Однак розраховувати на невдачу збірної України за її теперішньої гри проблематично. Команда невдало розпочала виступи в групі, однак потім все змінилося, пише видання.

"Рятувати Україну взявся Фоменко (тренер збірної - Ред.). З ним Україна надолужила цього року все, що втратила минулої осені. Мало того, жодна команда у нашій групі не зіграла стільки хороших матчів, як співорганізатор Євро-2012. У червні Україна виграла у Чорногорії 4:0, завдавши їй найгіршої домашньої поразки в історії", - пише газета.

Тобто для того, щоб поляки продовжили боротьбу на Чемпіонаті світу, має статися сенсація, робить висновок Gazeta.

Радість у Сан-Маріно

Гол, забитий футболістами Сан-Маріно у домашньому матчі проти поляків, став причиною ейфорії у невеликій країні, незважаючи на загальний програш із рахунком 1:5, пише польська Rzeczpospolita.

"Гол на 22-й хвилині спричинив вибух радості кількасот уболівальників, які приходять на матчі своєї збірної головним чином для того, щоб подивитися, як їхні колеги виглядають на тлі професіональних футболістів. Гол, який головою забив Алессандро Делла Валлє, став першим для команди у цій відбірковій групі. До матчу з поляками збірна Сан-Маріно вже пропустила 38 м'ячів", - пише газета.

Проблеми з польською обороною визнав тренер збірної Вальдемар Форналік. Він вважає, що якби не голи пропущені у кожному матчі, поляки набрали би більше очок, адже забивали вони також у кожному матчі.

Сама ж Rzeczpospolita вважає, що справи у збірної кепські.

"Якщо сказати правду, поляки не мають проблем лише у півзахисті. Оборона ж просто дірява. Навіть на тлі набагато слабшого суперника постійно дратував Себастьян Беніш. Бракує також нападників, окрім хіба що Роберта Левандовського", - пише газета.

Взагалі ж у цьому відбірковому турнірі поляки виграли тільки у Сан-Маріно і Молдови. Залишається єдина надія - якось перемогти Україну та Англію, пише Rzeczpospolita.

Огляд підготував Ярослав Карп'юк, Служба моніторингу ВВС

12

Коментарі

112.09.13, 20:37

цікавий огляд.

    212.09.13, 20:38Відповідь на 1 від uraha

    Мені він також сподобався

      Гість: ТарасЧупринка

      312.09.13, 21:00

      Надіюся на пана Михайла і його професіоналізм. Надіюся на наших хлопців

        413.09.13, 10:33

        Чесно кажучи,після призначення скептично ставився до Фоменка.

          513.09.13, 20:25

          ПРиємно, що Україна стає одним з ліпших футбольних клубів Європи