хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Прощення

Темою дня було злопам'ятство. Вчитель попросив нас принести картоплю і пластиковий пакет.
У класі ми взяли по одній картоплині за кожну особу, на яку тримали зло: ми написали імена на картоплинах і поклали в кульок.
Як ти собі, напевно, уявляєш, деякі з тих кульків були доволі важкі. Ця вправа полягала в тому,щоб цілий тиждень, куди б ми не ходили, носити з собою ці кульки з картоплею.
Звичайно, якість картоплі з часом погіршувалась. Невдоволення від того, що мусиш всюди тягати свій клунок, ясно продемонструвало, який духовний тягар я носив на своїх плечах щодня і, приділяючи йому багато уваги, щоб ніде його не забути, легковажив речами, які були для мене значно важливішими.
Усі ми носимо картоплю, яка гниє в нашому наплічнику. Ця вправа була чудовою метафорою ціни, яку я платив щодня, аби підживлювати собі біль, злість і негативні думки. І мені стало зрозуміло: коли я не завершував справ або не виконував обіцянки, мене наповнювала злість, наростав стрес, як наслідок-сон покидав мене, а моя увага розсіювалась.
Прощаючи і відпускаючи, я відчував, що душа сповнюється миром і спокоєм, а мій дух міцнішає.
"Визнай, що не знаєш усього. Одна з речей, яка може допомогти тобі прощати-це визнати власне незнання"

Прощення-це вияв любови. Воно не означає, що ти погоджуєшся з тим, що сталося, чи підтримуєш або збираєшся це забути.
Пробачити не означає перестати звертати увагу на те, що трапилось, це також не означає визнавати рацію за особою, яка тебе скривдила.
Прощати означає просто відгородитися від усіх тих негативних думок, які з'являються в нас про когось чи про щось, що завдало нам болю. Залишити речі такими, якими вони є, і продовжувати жити своїм життям.
Щоб прощати, зовсім необов'язково знати, як саме це робиться. Вже один твій намір пробачити є достатнім для цього. А всім іншим займеться Всесвіт.
Дуже часто ми вважаємо, що прощення є подарунком для іншої людини, і навіть не підозрюємо, що єдиний, хто отримує від цього користь-це ми самі.
Брак прощення-це найруйнівніша отрута для нашої душі, бо він паралізує душевні сили, які в тебе є.
Прощення-це зізнання, яке ти можеш і повинен повторювати щоденно.
Дуже часто головною людиною, якій ти повинен пробачити-це ти сам, пробачити собі все те, що сталось не так, як бажав.
ГОТОВНІСТЬ ДО ПРОЩЕННЯ ВЖЕ Є КЛЮЧЕМ ДО ЗВІЛЬНЕННЯ. На що саме ти тримаєш зло? Кому не можеш вибачити? Яку користь тобі дасть вирішення цієї ситуації? Які кроки ти міг би зробити сьогодні, щоб почати пробачати?
"Скинь з себе тягар-і ти станеш вільнішим у твоєму поступі до мети"

Росаріо Гомес
4

Коментарі