хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Як самому перевірити свій електролічильник


Не секрет, що приватні енергокомпанії мають на озброєнні різні способи обману споживачів електроенергії . Як запобігти цьому - спробую пояснити .

Останнім часом старі однофазні лічильники (так звані "дискові") були замінені на нові, електронно - імпульсні . На фото - передня панель такого імпульсного лічильника . В зеленій рамці написано "A=3200imp/(kW*h)". Це означає , що цей лічильник відлічить 1 кілоВат * годину після 3200 імпульсів ,які мигнув світлодіод "А", на який вказує червона стрілка . Варто зуважити , що число імпульсів в різних лічильниках може бути різним . Наприклад , це число може становити 6400 імпульсів . Саме ці електронні імпульси і підраховуються механічними колещатками лічильника. Тобто, кожний три тисячі двохсотий імпульс на даному лічильнику - це є врахована 1 кілоВат*година , за яку потрібно сплачувати гроші . Якщо ж лічильник "обманний" , то він може зробити не 3200 імпульсів (чи 6400) , а менше , наприклад в два рази - всього 1600 замість 3200 імпульсів , тобто в два рази швидше . Але , шоб це перевірити , не обов'язково сидіти перед лічильником і рахувати усі 3200 імпульсів . (чи скільки у вас там буде). Саме крайнє праве "коліщатко" лічильника показує не кілоВат*годину, а його соті частки (0,01 kW*h на фото обведений червоною напіврамкою) . І це коліщатко поділене на 100 поділок(частин). Після кожної 1/100kW чути характерне клацаня и коліщатко сотих частин кілоВат*години прокручується на одну, саму маленьку, поділку.

Подібний лічильник повинен клацати через 3200/100=32 імпульса (мигань світлодіода), а особисто ваш — через А/100 імпульсів. "Брехливий" лічильник буде клацати в два рази частіше, тобто — кожні 16 імпульсів.
Тобто , потрібно провірити таким способом відповідність заявлених заводом-виробником даного лічильника кількості імпульсів на кожну кілоВат*годину із реальною їх кількістю , порахувавши кількість імпульсів за 0,01 кілоВат*години .
Можна провести подібну перевірку , коли в електромережу увімкнути наперед відоме навантаження , наприклад лише електрочайник із споживаною потужністю 1,8 кілоВат*годину.
Звичайно , скептики скажуть :"Нічого ми так не змінимо.. " і далі будуть переплачувати за електроенергію . Але можна провести подібну перевірку в присутності кількох осіб та представника електрокомпанії-постачальника електроенергії . Та ще й скласти колективний позов ! Існує велика імовірність того , що керівництво електрокомпанії не захоче (побоїться) оприлюднювати подібні випадки .
Та в будь якому випадку - перевірте ваші електролічильники ! Можливо , ви будете приємно здивовані - вони вас не "обманюють"
15

Коментарі

114.07.15, 23:18

на выхадных сяду и бу засекать клацание импульсов

    215.07.15, 02:50

    У нас в коридорі лічильник. Треба буде разом із сусідами засісти коло нього і порівнювати клацання
    Якщо без жартів, то інформація потрібна. Спасибі

      315.07.15, 07:51

      Постоянный обман во всём.

        415.07.15, 21:02Відповідь на 2 від h_s_x2

        У нас в коридорі лічильник. Треба буде разом із сусідами засісти коло нього і порівнювати клацання
        Якщо без жартів, то інформація потрібна. Спасибі
        сАМ ТАК ПЕРЕВІРЯЮ ПЕРЕД УСТАНОВКОЮ!

          515.07.15, 21:03Відповідь на 3 від Одесситка54

          Постоянный обман во всём.Довіряй но перевіряй!

            615.07.15, 23:54Відповідь на 4 від taras021

            У нас в коридорі лічильник. Треба буде разом із сусідами засісти коло нього і порівнювати клацання
            Якщо без жартів, то інформація потрібна. Спасибі
            сАМ ТАК ПЕРЕВІРЯЮ ПЕРЕД УСТАНОВКОЮ!