Про співтовариство

Часто нахожу не мало страниц и целых порталов на радиотехнические темы но все русско-язычные, даже не понятно какую страну они представляют. Радиолюбитель не имеет границ и в эфире все равны но хочется увидеть техников на Украине. Мой хороший друг, что в моей юнности поддерживал радиоувлечения по книжкам, а Интернета тогда у меня не было и говорил "На Украине есть очень много умных людей и талантливых но мы ужасно позоримся одалживая мозги" Вот этим умным патриотам, что умеют разговаривать на Украинском мое сообщество для обмена опытом в радиоделе. Покажите техники паяния и различные вопросы вокруг радиолюбительства! Себя супер знатоком не мыслю и все время в поисках знаний.
Вид:
короткий
повний

Радиотехник в Украине

Тим хто не любить майстерні(блок живлення)

Не давно говорив з одним майстром, а він дешеві БЖ не купує, а бере в б/у чи зовсім несправні, і ремонтує. Ремонт БЖ може коштувати гривнів 20(без оплати майстру), і ось у нього за 100 грв БЖ який новим би коштував етак 600 грв. А я  сам свій дешевенький вже вдруге ремонтую, і слава Богу(скільки мені рекомендують його закинути, і купити таке саме гімно це я називаю "купи-викинь-купи) Ремонт в моєму випадку коштував 24 грв, а БЖ етак 145 грв це значить з оплатою 61 грв(але фактично менше)


Тим хто не любить майстерні(купи-викинь-купи)

Комп'ютери іграшку викидають, а  комп'ютери "вещь" теж викидають?


Тим хто не любить майстерні(монітор)

Хто-то же ляпнув, що ремонт комп'ютера коштує половини його ціни. Звичайно такої ціни ремонт не коштує але це варте щоб ремонтувати

Тим хто не любить майстерні

Самому доводиться братись за те, що іншим вже не підсилу, на такій техніці є багато слідів від інших геніальних майстрів, і доводиться роботи цілу реставрацію як в цьому кліпу

Преспективне товариство

Не знаю чи є дублікатне товариство http://blog.i.ua/community/5097/1302218/
Писати уроки немає смислу бо їх можна знайти в Інтернет. Радіолюбитель чи сервісний центр в Україні може описувати у формі пригод зі свого життя, про  навчання чи самонавчання, а також проблеми сервісних центрів в Україні, розвиток майстерень, преспективи майстерень і будь-які рішення чи проблеми навколо товариства, що я тут створив. Не треба давати пряму рекламу на своє підприємство, коли у Ваших замітках є сила слова і вагомий зміст то читач захоче звернутись особисто листом, поцікавитись чи зможете виконати ту чи іншу проблему.
Наприклад є потік нових товарів по радіотехніці, а як організовується їх обслуговування, комплектуючі, майстерні?
Сучасна техніка абсурдна тим, що стає складним виконання ремонту, через дорожче та складніше обладнання, а діагностика та виявлення дефекту є простіше.
Наприклад колись мені старшокласником(середньой школи), і тато подарував конструктор "Світлодинаміка" це пристрій вищого класу, що різними кольорами імітує музику з магнітофону і т. п. Отже з коробки я висипав гору дискретних елементів, і по схемі та інструкціям все це спаяв. Як спеціально пристрій містив одну дефектну деталь, і не був зовсім працездатним, отже довелось і налагоджувати з ремонтом, а новачку це не просто.
З чого сьогодні такі саморобки, одна мікросхема, і яка складність діагностики?
Отже приєднуйтесь в товариство щоб довести, що Україна ще не вмерла, а мої друзі(раніше згадані) були правими.

Тим хто боїться нести комп'ютер в майстерню

Підленькі клієнти люблять збивати роботу майстерень, що материнки довго ремонтують і безнадійно, і т. д. Зараз я разом з Вами повчусь, і ми побачимо, що ремонт комп'ютера це реально і якщо дивитись то здається навіть проще простого(але робити завжди важче чим дивитись)


І розум пригодиться

Чим займався включивши і розум свій за останню добу: ну врахувати особливості комп'ютерних колонок, і особливість звукової карти, і їх справність на цей момент бо за час, і параметри комплектуючих не однакові через вироблений ресурс. А в програмах є фіксовані налаштування тембру, і як же їх тулять на всі комп'ютери, коли у нас комп'ютери не однаково справні? От і дається можливість вручну самому вистроїти звучання комп'ютера, а це так не просто накрутити багатополосний еквалайзер. Тільки сьогодні вперше спробував це зробити, а то як і більшість не звертав на ці налаштунки уваги. На малюнку бачимо, що вийшло. Налаштування можна зберегти, і навіть переслати друзям(якщо у них такий плеєр)

Плеєр не дурно звучить, і дуже добре адаптований для потокового радіо

Спробуйте вручну знайти найкраще звучання через багатополосний еквалайзер?

 

 

Тепер в магазин

Тему: обираємо комплектуючі, ми завершили http://otvet.i.ua/user/1644892/13167/ і пора відправлятись в Інтернет-магазин

Кожну хвилину ми вивчаємо щось нове, і головне самостійно http://uchimsami.blogspot.com/

 

Спасибі за кампанію! Відеокарта встановлена

Думаю пора визнати, що ця http://otvet.i.ua/user/1644892/13020/  тема виконана.

Учасники залишили свої питання, і можна на них відповісти:

Чи потрібно було змінити параметр в БІОС?

Так.

Але за промовчуванням у мене стояло шукати карту в слоті... і.

2) Карта запустилась з першого разу

3) Стосовно думки, що Радеон дає кращу передачу кольору чим Інвідіа

Правда-колір перекрутився помітно, може і в кращу сторону але відразу скажу:

Налаштування карт, що є в драйвері за промовчуванням НІКУДИШНІ в обох випадках. Максимальна віддача відеокарт тільки від ручної і майстерного налаштування.

Тому я вважаю, що й Інвідіа чудова карта але під найновішими драйверами, і ручним керуванням.

Придбана карта через Інтернет-магазин за 285 грв комусь може й скромненька там є за 500 чи 1000 грв, а для мене не погана, і очикуваний результат є

При перегляді з Ютуб у мене процесор шкалив 60-100%, а зараз 21-50%

Цікаво також, що сьогодні вперше система дала найвищу оцінку стабільності(це важливо бо по даним системних оцінок у мене апаратна не витримує жодних вимог до Віндовс 7, і треба робити апгрейд як процесору так і вінчестору)

Добре хто-то сказав "Боже дай мені віри щоб робити велике з малого"


Правильне вмикання в розетку ПК

Питання заглючило http://otvet.i.ua/user/1644892/12831/?r=3&s=date&p=1#c18 не міг відправити коментар(тему закрив), а думаю воно актуальне: перемикач напруг шунтує один електроліт, через "N" мережі. Однак коли вилку перевернути то на нуль піде фаза, на цей випадок стоїть варистор.

І все ж неправильне вмикання в розетку, може викликати поломки ПК.

Точного описання схеми у мене немає, і не ясно коли шунтується конденсатор при 230 чи 115В?

В одному з положень це не актуально.

Треба винести це питання на спец. сайт.

Однак я перевірив всі фази у своїх розетках, і правильно увімкнув.