Про співтовариство

Часто нахожу не мало страниц и целых порталов на радиотехнические темы но все русско-язычные, даже не понятно какую страну они представляют. Радиолюбитель не имеет границ и в эфире все равны но хочется увидеть техников на Украине. Мой хороший друг, что в моей юнности поддерживал радиоувлечения по книжкам, а Интернета тогда у меня не было и говорил "На Украине есть очень много умных людей и талантливых но мы ужасно позоримся одалживая мозги" Вот этим умным патриотам, что умеют разговаривать на Украинском мое сообщество для обмена опытом в радиоделе. Покажите техники паяния и различные вопросы вокруг радиолюбительства! Себя супер знатоком не мыслю и все время в поисках знаний.
Вид:
короткий
повний

Радиотехник в Украине

Хто боїться нести ПК в ремонт?

Ось хитрий помічник, стверджує, що ИБП не просто ремонтувати http://otvet.i.ua/user/1644892/14644/#comments&r=4&bs=rating&bp=1&c=comments я поставив уточнююче питання на Ютуб

Map

Ремонтуємо динаміки

Сам ремонтував тільки підвідні провода(повністю замінював з донорного динаміка), а от такого як в відео я не робив, і кумедно було повчитись


Map

А годинник пам'ять повертає?

Будемо й далі переглядати матеріал в якому я піймав якусь "мисль" або зробив відкриття але таким способом щоб в замітці відбити сьогоднішні чи вчорашні власні справи.

Особлива пристрасть у мене була до годинників як чогось таємничого, навчився дуже добре їх ремонтувати бо в годинниках головне не змусити їх йти, а тонко налаштувати, і результат: механічні можуть хибити не більше 1 хв. за тиждень, електронні не більше 1 сек. за тиждень. Переважно більшість майстерень не справляться з таким завданням!

Згадав як один дружок приніс свої наручні(дорогенькі), і він їх випустив з балкону. Майстерня зібрала до купи але два рази носив щоб виправили точність бо стали погано ходити. Тоді він приніс мені, і я не розбираючи, а спеціальним тестом, вирахував можливі причини, склав список, і віддав віднести у майстерню. Майстер прочитав, і сказав "ааааааааа я забувся "це" зробити" виконав мій план, і годинник знову пішов точно.

З настроєм згадую історію з годинником, може щось буде видно на малюнку:



Що тут такого?

По-перше це шедевр класики, і такі годинники були на столі і стіні як наші мами були молодими, а ми ходили чи лазили пішком під стіл.

Мене цей годинник тоді особливо заворожував бо його бій легкий(приємний), і залежно від температури в кімнаті, бій змінює тон, а також працюють від батарейки, а тоді все, що на батарейках вважалось дивовижним.

Отже не так давно, мене попросили полагодити годинник такого типу бо він подарунок батькові того хлопця, що мені приніс.

Треба було деталь, я відправив дістати деталь, і вони побігли до того самого майстра, а він передав мені цілий старий блок на запчастини.

Блок був випуску 1984, в жахливому стані(брудний) я покрутив і помітив, що блок життєздатний, і сказав: майстер не повинен нічого ламати, принеси краще одну деталь.

Тоді він питає: хочеш зробити собі цей годинник?

Я сказав щоб він або відніс блок назад або буду його сам збирати.

Тоді він випросив у майстерні корпус та всі окремі розібрані частини(скла не було, його мені вирізали окремо), а як розібрав блок повністю, перемив деталі і добре все зібрав, зібрав в корпус, вставив скло, полагодив, і на фото ми бачимо результат.

На Ютуб я не знайшов про цю модель годинника але знайшов про іншу модель з якою мав справи і раніше в замітках згадував.

Отже мені було цікаво це переглянути:


Map

Як встановити твердотільний вінчестер

Після цих роликів я стримую план, купувати SSD

1) Він повинен бути в два рази дешевшим від HDD, а насправді дорожчий, і ремонту не підлягає.

2) Служба таких вінчестерів, років 20. Але при активності, термін дії скорочується до невідомого зменшення, і переляканий користувач, не тільки трясеться, що пам'ять його лише 60 Гб(бо такий ще більш менш має доступну ціну), а ще й вимикає як ми побачимо у роликах сервіси, і в тому числі дефрагментацію, щоб він не зламався.

3) Проти мого старого(прослужив більше 5-ти років, і успішно служить далі), новий HDD в два рази швидший. Тобто заміна старого на новіший HDD це вже вдвічі покращити ПК і не втратити надійність.

Так що на сьогодні SSD це буржуйська фішка


Map

Хто боїться нести ПК в майстерню?

smileДивитись легше чим робити, а в ролику ми побачимо і згадаємо як старшокласником я по книжечкі "Юний технік" вчився паяти(сам на сам, і просто по книжкі) я вперше взяв паяльник і трясучими руками, навчився за один присіст.

 

Map

Збираємо комп'ютер

Ніяких параметрів не дає цей ролик, а тільки техніка монтажу, що теж цікаво: як вмонтувати в старий корпус SSD, і т. д. хто на що зверне увагу. Сьогодні курс гривні трохи піднявся(не знаю чому? Мабуть економія на відділених республіках). За старим курсом я поцікавився чим обійдеться зібрати ПК наново, і того середнє 4500 грв але й більше. Ми будемо інтелігентними і розвиватимемо і ремонтуватимемо свої 5-ти річні комп'ютери але цікаво вивчити техніку монтажу:


Map

Хто боїться нести ПК в майстерню?

Ну, що будемо промивати мозги комп'ютеру(для чистоти його життя)? Стоющий(простий) матеріал. Тільки відмічу помічену деталь: в корпусі представленого системника немає вдувного кулера(собі я вже поставив), і думаю... це одна з причин такої кількості пилюки, що ми побачили в сюжеті. Вдувний кулер нагнітає тиск з середини корпусу і це обмежує втягування пилюки кулерами які є в БЖ і на видув(ці кулери всмоктують пилюку). Теорія не перевірена, і за це літо розберусь але вже зараз треба мені смазати кулер на ЦП і видувний та прочистити їх.


Map