Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

А годинник пам'ять повертає?

Будемо й далі переглядати матеріал в якому я піймав якусь "мисль" або зробив відкриття але таким способом щоб в замітці відбити сьогоднішні чи вчорашні власні справи.

Особлива пристрасть у мене була до годинників як чогось таємничого, навчився дуже добре їх ремонтувати бо в годинниках головне не змусити їх йти, а тонко налаштувати, і результат: механічні можуть хибити не більше 1 хв. за тиждень, електронні не більше 1 сек. за тиждень. Переважно більшість майстерень не справляться з таким завданням!

Згадав як один дружок приніс свої наручні(дорогенькі), і він їх випустив з балкону. Майстерня зібрала до купи але два рази носив щоб виправили точність бо стали погано ходити. Тоді він приніс мені, і я не розбираючи, а спеціальним тестом, вирахував можливі причини, склав список, і віддав віднести у майстерню. Майстер прочитав, і сказав "ааааааааа я забувся "це" зробити" виконав мій план, і годинник знову пішов точно.

З настроєм згадую історію з годинником, може щось буде видно на малюнку:



Що тут такого?

По-перше це шедевр класики, і такі годинники були на столі і стіні як наші мами були молодими, а ми ходили чи лазили пішком під стіл.

Мене цей годинник тоді особливо заворожував бо його бій легкий(приємний), і залежно від температури в кімнаті, бій змінює тон, а також працюють від батарейки, а тоді все, що на батарейках вважалось дивовижним.

Отже не так давно, мене попросили полагодити годинник такого типу бо він подарунок батькові того хлопця, що мені приніс.

Треба було деталь, я відправив дістати деталь, і вони побігли до того самого майстра, а він передав мені цілий старий блок на запчастини.

Блок був випуску 1984, в жахливому стані(брудний) я покрутив і помітив, що блок життєздатний, і сказав: майстер не повинен нічого ламати, принеси краще одну деталь.

Тоді він питає: хочеш зробити собі цей годинник?

Я сказав щоб він або відніс блок назад або буду його сам збирати.

Тоді він випросив у майстерні корпус та всі окремі розібрані частини(скла не було, його мені вирізали окремо), а як розібрав блок повністю, перемив деталі і добре все зібрав, зібрав в корпус, вставив скло, полагодив, і на фото ми бачимо результат.

На Ютуб я не знайшов про цю модель годинника але знайшов про іншу модель з якою мав справи і раніше в замітках згадував.

Отже мені було цікаво це переглянути:


Map
1

Коментарі