Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Дістанемось успіху

Є таке хоббі чи радіотехнічна зайнятість робота в основному полягає в тому, що майстер сам складає пристрій типу мобільника, а тільки розміром в нетбук чи менший і на вільному частотному простору намагається виловити таких же майстрів щоб з ними звязатись, вони обмінюються рапортом про якість звязку, і так провести як найбільше звязків за коротший час. Станцію свою налаштовує чи випробовує сучасніші схеми або переходить на вищі частоти і навіть можливо супутниковий звязок. Так складаються гурти а між ними конкурси та розвиваються знання по радіо.

У мене було інакше: я через звичайну УкрПошту за власною асоціацією чи в тему намагався провести як найбільше контактів по цілому світу(перебільшую трохиsmile ) а надихало до дії мовне світове радіо. Отже я проводив листування з численними радіостудіями. А для цього необхідно було щоб радіо було на мазі, і особливо як йому десяток років. Дивно але й зараз на аукціонах такі приймачі як Океан, ВЕФ і т. п. коштують гривнів 400, а лампові так і того більше.

Приміром по книжечці я розбирав галетний перемикач, перечищав його, і дуже обережно складав до купи. Такі перемикачі складністю нагадують кубик-рубик. Все треба точно розібрати і точно зібрати. А задоволення від роботи є як крутиш перемикач і діапазони перемикаються чисто без тріску. Любо глянути.

По телефону друзі навчили робити настройки ППЧ. Навіть не згадаю точно ті схемки, що мені надсилали такі простеньки і хитрі способи як найточніше ввести в резонанс проміжну частоту. Прилади були і є дуже дорогі, що ними професійно налагоджують подібні схеми, тому особливі способи(саморобки) вимагали надзвичайної уважності і чуткості. А задоволення від роботи надзвичайне бо радіо працює чисто, і сильніше.

Також друзі передавали схемки модернізації приймачів, а наприклад з пасивного детектору на активний.  Задоволення від роботи неймовірне бо звучання транзисторного пиймача ставало помітно лінійнішим та поменшувались гармоніки.

Сьогодні ж через наш портал i.ua я піднімав свої питання. Критики дружньо зауважували, що коли я буду паяти свій монітор ПК звичайним паяльником  то нехай засуну собі в жопу таку роботу. Отже за волевиявленням народу я зайшов в Інтернет-магазин і купив спеціальну паяльну станцію. На інших радіотехнічних форумах ми сперечались і склалось враження, що не кожен майстер вміло опанував спосіб догляду за станцією та жалом паяльника. Але завдання виконано і жало гарненько облужено. Також на порталі ми з Вами дістали схему до монітору та склали проект на виконання роботи та зібрали трохи знань. Я також вишукав окремі магазини в Інтернет і отримав комплектуючи на випадок заміни. Монітор ще не розбирав але візьмусь за це обовязково і Вашими кулачками та молитвами дістанусь успіхуspasibo

Нагадаю, що ця замітка стоїть в моїй асоціації, що спрямована на тих які бачуть себе радіотехніками в Україні.

Якщо Ви такі, і "тут" то ставайте в товариство і розповідайте свої цікаві пригоди по радіо та відповідайте один одному на свої запитання.

Рейтинг блогов
1

Коментарі

Гість: ЕКАТЕРИНОСЛАВ

123.02.13, 09:19

Я ещё в детстве, когда было лет 8 , ходил в кружок , "радиолюбителя", там собрал свой первый приёмничек на одном диоде.

    223.02.13, 10:32Відповідь на 1 від Гість: ЕКАТЕРИНОСЛАВ

    Такі приймачі я збирав тільки мені було 25