Про співтовариство

Це співтовариство створено з метою просування політичних статей.
Учасниками можуть стати блогери, які мають різні політичні уподобання, та публікують замітки на політичну тематику.Цензура з боку модераторів відсутня.Модератори повинні бути з різними політичними уподобаннями.Модерація проводиться тільки на основі колегіального рішення, та після обговорення учасниками.
Вид:
короткий
повний

Лента блогеров.

Турчинов и Власенко - истинные виновники заключения Тимошенко

  • 25.01.12, 23:40

Друзі це круто!Не полінуйтеся та дочитайте до кінця.Цікаво хто це такі розумники.Кролика підвісити хочуть, та натякають на свободу для Юлі.

Интервью - Политика 

25.01.2012 20:47 Автор: "Хвиля" 

Донецкий адвокат Владимир Оленцевич: главные виновники пребывания Юлии Тимошенко в Качановской колонии – Александр Турчинов и Сергей Власенко

На заседании Верховной Рады Украины в декабре 2007 года, была нарушена процедура приведения к присяге Кабинета министров во главе с Юлией Тимошенко, считает донецкий адвокат Владимир Оленцевич. Именно в этот день, 18 декабря 2008 года, в Верховной Раде «в ручном режиме» прошло голосование по составу правительства, и для подсчета поданных голосов счетной комиссии потребовалось время, для чего был объявлен перерыв.

http://hvylya.org/interview/politics/18133-turchinov-i-vlasenko-istinnye-vinovniki-zakljuchenija-timoshenko.html

Вся правда о Межигорье. ЗАПРЕЩЁННОЕ ВИДЕО

  • 25.01.12, 10:05

По многочисленным просьбам читателей UAINFO, восполняя отсутствие каких-либо точных сведение и комментариев властей о том, что же находится на 140 га государственной резиденции «Межигорье» президента Украины Виктора Януковича, предлагаем Вашему вниманию 8-минутный документальный фильм «Дача Януковича. Часть первая».

Фильм снят летом 2009 года с использованием авиационной техники. Впервые опубликован зимой 2009-2010 годов в разгар президентской избирательной кампании.

Американский видеосервис YouTube без предупреждения неоднократно удалял данное видео со своего сервера.

скачать http://www.informburo.org/uploads/files/video_1.avi

Інформаційний бюлетень

  • 25.01.12, 09:00
Випуск №120 від 24 січня 2012 року


Маєтки Азарова, Литвина і Ющенка з'їдять 50 мільйонів з бюджету

Утримання резиденцій "Конча-Заспа" та "Пуща-Водиця", де розташовані маєтки українських чиновників, обійдеться бюджету 2012 року в 50 мільйонів гривень.
Таку відповідь "Українська правда" отримала на свій інформаційний запит з адміністрації президента.
"Відповідно до поданих Мінфіну пропозицій для формування розпису бюджету на 2012 рік будинку відпочинку "Конча-Заспа" передбачено видатки споживання у загальному обсязі 29 мільйонів 54 тисячі гривень (загальний фонд бюджету – 26,9 мільйони, спецфонд – 2,1 мільйони)", - сказано в повідомленні.
"Комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" передбачено видатки споживання у загальному обсязі 18,7 мільйонів гривень (14,9 - загальний фонд, 3,8 - спецфонд)", - також ідеться у відповіді адміністрації президента.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/01/24/6930328/view_print/

За год свой бизнес закрыли 245 тысяч предпринимателей, - налоговая. ДОКУМЕНТ

«Цензор.НЕТ» получил ответ на свой запрос от Государственной налоговой службы. Из него следует - за 2011 год закрыли свой бизнес 245 000 предпринимателей.
По данным ГНСУ, в прошлом году в целом по стране ушли из бизнеса 245 тысяч 83 предпринимателя, ликвидировав свою регистрацию в соответствующем ведомстве. Подали же заявления о регистрации предпринимательской деятельности только 176 тысяч 728 человек.

Більше про це читайте: http://censor.net.ua/photo_news/195016/za_god_svoyi_biznes_zakryli_245_tysyach_predprinimateleyi_nalogovaya_dokument

Апеляційний суд тисне на Юлію Тимошенко через її 75-річного хворого свекра

Апеляційний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі переслідувати Геннадія Тимошенка і Антоніну Болюру за справами ЄЕСУ, незважаючи на рішення 2 палат Верховного суду від 2005 року про їх невинуватість.
Про це повідомив адвокат Тимошенка і Болюри Любомир Дроздовський після судового засідання.
«Геннадій Тимошенко – особа похилого віку, йому вже 75 років і він є інвалідом І групи, у нього тяжкий стан здоров’я. Інвалідність він отримав в 2004 році, перебуваючи в СІЗО за сфабрикованими звинуваченнями», - нагадав Любомир Дроздовський.
«Вважаю, що використовувати найближче оточення для політичного тиску - є найбільш аморальним», - наголосив він.

Більше про це читайте: http://byut.com.ua/news/9673.html

Гараж Банкової - ще 50 мільйонів по року
Видатки на автобазу Державного управління справами, яка обслуговує адміністрацію президента, лише в першому кварталі становитимуть 13,4 мільйони гривень.
Таку відповідь "Українська правда" отримала на свій інформаційний запит з адміністрації президента.
Як сказано у листі, станом на 16 січня кошторис Державної організації "Автобаза ДУС" на 2012 рік затверджений не був.
"Підприємство здійснює діяльність за тимчасовим розписом асигнувань бюджету на 1 квартал 2012 року. Так, загальні видатки із загального та спеціального фондів бюджету в 1 кварталі 2012 року становитимуть 13 мільйонів 382 тисячі гривень", - сказано в листі.
У 2011 році на утримання автобази було затверджено кошторис у сумі 48 мільйонів 229 тисяч гривень.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/01/24/6930442/

Для Януковича в Крыму строят Межигорье-2: "Все раздерибанили! К морю не пройдешь и в лес не попадешь!". + ВИДЕО.

В Крыму для охотничьих угодий Президента Украины Виктора Януковича выделили около 9 тысяч гектаров лесов, которые примыкают к морю на южном побережье.
Как сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на ТВі, решение о выделении 9 тысяч гектаров земли в аренду для приближенного к Президенту охотничьего хозяйства "Кедр" было принято в конце декабря прошлого года.

Більше про це читайте: http://censor.net.ua/video_news/195010/dlya_yanukovicha_v_krymu_stroyat_mejigore2_vse_razderibanili_k_moryu_ne_proyidesh_i_v_les_ne_popadesh

Янукович дав вказівку збільшити строк для Юлії Тимошенко, - Сергій Власенко

У найближчі тижні почнеться новий судовий процес над екс-прем'єром Юлією Тимошенко, вважає її захисник Сергій Власенко. "Я вимушений констатувати, що Янукович настільки боїться Юлію Тимошенко, що він дав пряму команду СБУ перетворити 7 років, до яких Тимошенко засуджена Печерським судом Києва, на 12 років", - сказав Сергій Власенко журналістам у вівторок біля Качанівської колонії в Харкові, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Більше про це читайте: http://byut.com.ua/news/9678.html

Вчитель майстрів культури

  • 21.01.12, 23:14
Правителі люблять зустрічатися з майстрами культури – але те, як це відбувається в Москві, завжди було якимось особливим, феноменальним контактом, спілкуванням пана і холопа, цензора і того, кому дозволяється творити в правильному напрямку.   Більшовицькі комісари, що годували голодних поетів у своїх кремлівських хоромах. Сталін, який проголошує Маяковського найкращим поетом епохи. Хрущов, який виховує письменників на своїй дачі і кричить на тендітну Маргариту Алігер. Брежнєв, який привласнив собі Ленінську премію з літератури й найняв колектив публіцистів для твору власних мемуарів ...
 Тепер ось новий сюжет – Путін і журналісти. Російський прем'єр, який вирішив, очевидно, бути уважнішим до нових віянь, зустрівся з керівниками російських ЗМІ і продемонстрував всі грані свідомості, зазвичай властивої царям. Путін із задоволенням слухав редакторів-царедворців, але головний редактор радіостанції «Ехо Москви» Олексій Венедиктов викликав у нього неприховане роздратування. Путін пояснив опозиційну діяльність популярного письменника Бориса Акуніна... його грузинським походженням, прямо як у добрі старі часи, коли Йосип Сталін дав старт антисемітської компанії викриття національного походження радянських літераторів.
Путін без особливих виразів називав «маячнею» оцінки експертів, що пояснювали, що місце розташування протиракет не має особливого значення для Росії. Він навіть не зрозумів, що ці експерти – слідом за всім цивілізованим світом – не вважають Захід ворогом Росії і ніколи не погодяться з маренням самого Путіна і його оточення, які намагаються довести росіянам, що вони живуть в фортеці.  Глава уряду, який намагається вчити журналістів, замість того, щоб слухати їх – це завжди огидна картина. Але ще більш неприємним є те, що цей несучасний чиновник з менталітетом пенсіонера-прапорщика збирається і далі правити величезною країною, яка заслуговує кращої влади і долі. Заслуговує того, щоб її журналісти та письменники розповідали про події її політикам, а не слухняно слухали б монаршi просторікування. І те, що все більше і більше людей виходять на вулиці Москви та інших міст Росії, доводить, що таке розуміння є у російському суспільстві.  Влада як і раніше не хоче слухати ні журналістів, ні письменників, ні громадських діячів, ні правозахисників. Але до них починає прислухатися вулиця.

Только один король

  • 20.01.12, 12:00

Между собой разбирались могущественные феодалы, которых холопы - пока они не станут гражданами - могут разве что созерцать.

Комментаторы, не сильно удивленные освобождением прямо в зале суда депутата Луганского городского совета Романа Ландика, сосредотачиваются на его отношениях с потерпевшей Марией Коршуновой, удивляясь и возмущаясь ее готовности содействовать фактическому оправданию представителя влиятельного донбасского клана. Но сами Ландики, когда объясняли причины своих неудач, говорили не о Коршуновой - а о своем конфликте с некоронованным королем Луганщины, главой фракции Партии Регионов в украинском парламенте Александром Ефремовым.

Именно Ефремов назывался наблюдателями в качества автора отставки и ссылки своего давнего конкурента Виктора Тихонова, потерявшего пост вице-премьера и влияние на луганские бизнес-процессы. Именно о Ефремове говорили и сами Ландики, и местные независимые СМИ, когда Роман Ландик оказался в роли вселенского мажорного зла, избивающего невиновных.

Будем честными с самими собой: власть предержащие нередко хамят гаишникам - и тем даже в голову не приходит записывать разговоры господ и жаловаться на них начальству. И молодые люди, уверенные в богатстве своих пап и считающие, что смысл жизни сосредоточен в роскошной машине и посиделках в понтовом кабаке с расфуфыренными девицами, нередко бьют свою свиту по мордасам - не обращая внимания на пол и былые заслуги. И никто никогда об этом не сообщает, никто никогда не узнает, никто не "сливает" в интернет запись вельможного хамства. Ландики попали в неприятную ситуацию просто потому, что перестали быть вельможами - и не сразу это поняли. Судя по судебному решению, понимание пришло быстро.

Так что этот суд был не для Коршуновой и не про Коршунову - и бывшая знакомая Ландика не могла не понимать того, что знает каждый в Луганске. При чем тут правосудие вообще? Между собой разбирались могущественные феодалы, которых холопы - пока они не станут гражданами - могут разве что созерцать, когда они проносятся мимо в своих тонированных авто или рассаживаются на террасах дорогих ресторанов, один обед в которых может оказаться половиной месячной зарплаты обслуживающего персонала.

Коршуновой, по донбасским меркам, еще повезло - она заработала деньги в депрессивном регионе, просто поучаствовав в спектакле и заставив одного из таких вот "хозяев жизни" пережить несколько неприятных месяцев. И вряд ли Ландики - при всей неадекватности их реагирования на процессы, происходящие вокруг них - станут ей мстить.

Ведь теперь они знают, что в Луганске только один король.

Виталий Портников

Виталий Портников

Янукович готовит России новые неприятности

  • 19.01.12, 21:12

 Визит в украинскую столицу исполняющего обязанности президента Молдавии Мариана Лупу остался почти незамеченным российскими СМИ - хотя  молдавский руководитель приезжал в Киев именно как глава государства, а  не как спикер парламента страны (напомню, что Мариан Лупу совмещает обе эти должности). Во время своего пребывания в Киеве Лупу встретился  только с президентом Украины Виктором Януковичем - хотя по протоколу могла бы пройти и встреча со спикером Владимиром Литвиным. При этом нетрудно заметить, что исполняющий обязанности президента Молдавии отправился в Киев как раз после того, как правящий в стране  «Альянс за европейскую демократию» определился с необходимостью проведения референдума по изменению условий избрания главы государства.  Проще говоря, на какое-то время исчезла угроза проведения досрочных  парламентских выборов и в деятельности господина Лупу и его коллег  возникла некая новая протяженность.  Именно поэтому молдавский руководитель вновь может говорить с  украинским коллегой о приднестровской проблеме. Примечательно, что  Мариан Лупу посетил Киев как раз через неделю после визита в украинскую  столицу нового приднестровского президента Евгения Шевчука, встречавшегося с министром иностранных дел Украины Константином  Грищенко. По сути, мы можем наблюдать за целой серией украинских  посреднических усилий, первым результатом которых должна стать встреча  министров иностранных дел Украины, Молдавии и непризнанной ПМР. Эта  встреча пройдет в ближайшее время в Одессе и на ней не будет российских  представителей.  Для украинского руководства это принципиальный вопрос. В условиях  резкого обострения российско-украинских отношений на всех направлениях 

Киеву крайне важно продемонстрировать самостоятельную игру на участке,  который Москва уверенно считает своей зоной ответственности. По сути,  Киев запускает переговорный процесс, параллельный процессу «5+2», возобновление которого недавно произошло благодаря в том числе и усилиям российской дипломатии. И все это - на фоне новых осложений на Днестре,  связанных с гибелью молдавского гражданина от пули росссийского  миротворца. Украине тут куда удобнее выглядеть формально  незаинтересованной стороной.   

Другое дело - насколько результативны такие посреднические усилия?  Киев не платит денег в приднестровскую казну и не прощает Приднестровью  газовых долгов. Киев не является собственником молдавской  газотранспортной системы - свою бы сберечь. У Украины есть преимущество  соседства, но нет преимущества влияния на приднестровский конфликт - и  это прекрасно понимают и в Кишиневе, и в Тирасполе. Но и игнорировать  украинское желание участвовать в урегулировании стороны конфликта тоже не могут, да и зачем? Ухудшить ситуацию консультации с украинским  участием все равно не могут, а вот изменить - вряд ли. Но зато Виктор Янукович в очередной раз продемонстрирует Дмитрию Медведеву и Владимиру Путину,  что является самостоятельным игроком, настоящим президентом, а не  каким-то там губернатором трубы, в которого его пытаются превратить в  ходе энергетических переговоров с Россией.

 

Да вы все жирком заросли!

  • 19.01.12, 14:42
Украинцы в 2011 году купили на 15% товаров больше, чем в 2010 году, - Азаров
12:02 / 18.01.2012


Рост ВВП и покупательная способность населения тесно связаны


Рост ВВП и низкая инфляция по результатам 2011 года в Украине – не абстрактные цифры. Об этом в ходе заседания Кабинета министров Украины заявил премьер-министр Украины Николай Азаров, передает корреспондент ИА «НАШ ПРОДУКТ».

«Наши оппоненты очень любят спекулировать на том, что рост ВВП, инфляция – это лишь абстрактные цифры, а не объективная экономическая реальность. Поэтому объясню достигнутый экономический рост лишь одним фактом: благодаря этому росту люди в Украине в 2011 году смогли купить в общем на 15% больше товаров, чем в 2010 году. Для сравнения напомню: в 2009 году, когда ВВП сократился на 15%, товарооборот упал на 22%», - отметил премьер.

Ахметов придбав доступ до міждержавних ліній електропередачі

  • 18.01.12, 14:00

ТОВ "Східенерго" і ТОВ "Пауер Трейд", що входять в структуру холдингу ДТЕК, придбали доступ до міждержавних ліній електропередачі потужністю 1,485 МВт за напрямами в Білорусь, Молдову та Польщу для експорту електроенергії в період з 1 по 29 лютого 2012 за 14 тис гривень. Про це стало відомо на аукціоні з доступу до пропускної спроможності міждержавних електромереж України для експорту електроенергії, який був проведений Національною енергетичною компанією "Укренерго" 17 січня, передає "Українська енергетика".

ТОВ "ДТЕК Східенерго", зокрема, набуло вісім лотів загальним обсягом 900 МВт доступу до пропускної спроможності міждержавного перетину у напрямку передачі в Білорусію і два лоти у напрямку передачі Добротвірська ТЕС - Замость (Польща) загальним обсягом 235 МВт. ТОВ "ДТЕК Пауер Трейд" придбало чотири лоти з доступу до пропускної спроможності міждержавного перетину у напрямку Молдови загальною потужністю 350 МВт.

Пропускна здатність в напрямку Росії, представлена дев’ятьма лотами загальним обсягом 3100 МВт, була знята з торгів через відсутність заявок. Нагадаємо, 14 грудня 2011 на аукціоні з доступу до пропускної спроможності міждержавних мереж України для експорту електроенергії з 1 січня по 31 грудня 2012 року майже всі лоти по східноєвропейському (Угорщина, Словаччина, Румунія, Польща), молдавському і білоруському напрямках експорту електроенергії були придбані "ДТЕК".

"ДТЕК" – найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України, яка створена в 2005 році з метою управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк). 100% акцій ЗАТ "СКМ" належать Рінату Ахметову.

Інформаційний бюлетень.

  • 16.01.12, 21:11
Випуск №117 від 16 січня 2012 року



Бондаренко не змогла згадати гімн, а Макеєнку "важкуваті слова"

"Регіоналка" Олена Бондаренко не змогла згадати слова національного гімну України.
У свою чергу комуніст Євген Царьков сказав, що не може запам'ятати гімн, бо і слова і музика навіюють сум.
"Регіонал" Володимир Макеєнко вважає, що в українському гімні – "важкуваті слова".

Більше про це читайте: http://5.ua/newsline/184/0/86419/

Хвороба Юлії Тимошенко потребує лікування у стаціонарі, - екс-міністр охорони здоров’я

Хвороба Юлії Тимошенко потребує лікування у стаціонарі.
Про це сьогодні на прес-конференції заявив екс-міністр охорони здоров’я, професор нейрохірургії Микола Поліщук.
«З такими змінами у хребті, які виявлено у Юлії Тимошенко, та больовим синдромом, що триває уже понад три місяці, необхідне лікування в стаціонарних умовах, а не в СІЗО і не в тюрмі», - сказав він.
«Найбільш оптимальним є нейрохірургічний чи неврологічний стаціонар, де можна застосувати весь комплекс лікування, щоб уникнути больового синдрому», - зазначив Поліщук.

Більше про це читайте: http://byut.com.ua/news/9567.html


Власенко: У Качанівській колонії фальшуються свідчення свідків

Захист Юлії Тимошенко заявляє про фальшування свідчень очевидців втрати нею свідомості.
Про це заявив керівник групи захисту екс-прем'єра Сергій Власенко у понеділок на брифінгу.
"Зараз у Качанівській колонії фальшуються покази свідків, пов’язаних із інцидентом, коли Юлія Володимирівна втратила свідомість", - сказав він.
"У нас є докази цього, і якщо влада буде продовжувати фальшувати інформацію щодо стану здоров'я Тимошенко, ми їх оприлюднимо", - заявив Власенко.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/01/16/6912162/view_print/

Близько 70% українських бізнесменів очікують девальвації гривні

Більше 68% підприємців, опитаних НБУ, очікують девальвації гривні протягом 2012 року.
Про це йдеться в черговому щоквартальному опитуванні керівників підприємств про оцінку поточної та майбутньої ділової активності, інфляційних та курсових очікувань.
Опитування проведено в листопаді 2011 року.
“Девальваційні очікування респондентів щодо курсу гривні відносно долара та євро в наступні 12 місяців посилилися: знецінення гривні до долара прогнозує 68,3% респондентів”, - йдеться в результатах опитування.

Більше про це читайте: http://www.epravda.com.ua/news/2012/01/16/312957/

Бойко допоміг створити RosUkrEnergo — Wikileaks

У 2007 році Вільям Тейлор, який тоді був на посаді американського посла в Україні, писав, що міністр палива та енергетики Юрій Бойко допоміг створити газотрейдера RоsUkrEnergo.
Про це йдеться у депеші Тейлора, яку датовано 7 лютого 2007 року і, яку було оприлюднено на сайті Wikileaks 30 серпня 2011 року, пише Kyivpost.
"Міністр палива та енергетики Юрій Бойко часто наголошував на позитивній ролі, яку відіграє RosUkrEnergo (RUE) у наданні Україні дешевих енергоресурсів", - писав посол у депеші.
"Очікується, що цей непрозорий посередник, якого допоміг створити Бойко, продовжить розширювати власний вплив на українському енергетичному ринку через поглинання за допомогою власних сил чи через власну дочірню компанію "УкрГазЕнерго", - зазначав Тейлор.

Більше про це читайте: http://www.kyivpost.ua/politics/news/wikileaks-amerikanskij-posol-kazav-sho-bojko-dopomig-stvoriti-rosukrenergo-35039.html

На Рівненщині білборд з Януковичем закидали яйцями

У ніч з 15 на 16 січня у місті Дубно Рівненської області невідомі закидали яйцями білборд з новорічним привітанням Президента Віктора ЯНУКОВИЧА, що встановлений у центрі міста, на перехресті вулиць Грушевського і Семидубської, неподалік опорного пункту міліції.
Про це УНІАН сьогодні повідомив співголова Громадянського руху «Вперед!» Руслан СЕКЕЛА.

Більше про це читайте: http://www.unian.net/ukr/news/news-479983.html

В Одесі облили фарбою десяток білбордів Януковича

В Одесі невідомі особи залили червоною фарбою близько десятка білбордів з новорічними привітаннями Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА.
Як повідомляє кореспондент УНІАН, залиті фарбою рекламні щити в різних районах Одеси – від Балківської і Градоначальницької до Миколаївської і Дніпропетровської доріг.
Як повідомляв УНІАН, раніше в Києві, Львові, Запоріжжі, Рівненській, Закарпатській і Луганській областях невідомі закидали фарбою або порвали білборди із зображенням В.ЯНУКОВИЧА, де він вітав українців з новорічними святами.

Більше про це читайте: http://www.unian.net/ukr/news/news-479978.html

Интервью Евгении Тимошенко телеканалу ZDF: Бойко и Ющенко мстят маме за ликвидацию РосУкрЭнерго. ВИДЕО.

В интервью телеканалу ZDF (Германия) Евгения Тимошенко рассказала почему ее мама - экс-премьер Юлия Тимошенко попала в тюрьму.
Как сообщает Цензор.НЕТ, по мнению Евгении Тимошенко, одна из причин преследования - это ликвидация компании РосУкрЭнерго. Эта компания была коррумпирована. Но теперь партнеры этой компании снова пришли к власти в Украине. Господин Бойко, например. Бывший президент - господин Ющенко*, также среди них. Эти люди затеяли этот искусственный процесс и придумали обвинение, - сказала Тимошенко.

Більше про це читайте: http://www.unian.net/ukr/news/news-479978.html