хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Росія розповіла про підготовку замаху на Путіна в Україні

СБУ

"Перший канал" російського державного телебачення першим повідомив про підготовку замаху проти Володимира Путіна, яку начебто викрили в Одесі спільними зусиллями СБУ та ФСБ.

Речниця СБУ Марина Остапенко підтвердила ВВС Україна інформацію про затримання однієї людини на території України в рамках спецоперації з російськими службами. Вона додала, що російська сторона також проводила операцію на своїй території. Водночас пані Остапенко не коментувала інформацію про підготовку замаху на пана Путіна.

"6 лютого була інформація про затримання чоловіка. Але ми про Путіна нічого не говорили, бо ми… Я не знаю, як сказати. Я підтверджую, що ми спільними зусиллями шостого лютого затримали чоловіка в Одесі, одного з членів угруповання, а росіяни працювали на своїй території, бо вони ще когось затримали, якусь вибухівку знайшли там у себе", - сказала пані Остапенко ВВС Україна.

На запитання, чому саме зараз російське телебачення показало сюжет, речниця СБУ сказала: "Бо в них вибори".

Російські ЗМІ також наводять коментар прес-секретаря пана Путіна Дмитра Пєскова, який каже, що "підтверджує цю інформацію", але відмовляється повідомляти подробиці. Втім, неясно, чи він підтверджує спільну операцію ФСБ та СБУ, чи те, що затримані саме готували замах на главу російського уряду.

Від пожежі до теракту

"Перший канал" у своєму матеріалі в понеділок, 27 лютого, детально описує обставини розслідування, а також вказує імена затриманих підозрюваних. За його інформацією, все почалося з вибуху, що стався в Одесі 4 січня. Спершу його назвали вибухом побутового газу, але згодом виявили на місці вибуху залишки вибухових пристроїв, розповідає державне російське телебачення.

Один з мешканців квартири загинув під час вибуху, інший - зазнав поранень. Згодом затримали ще одну людину, яка втекла з квартири під час пожежі. Російське телебачення повідомляє, що один з затриманих співпрацює зі слідством, "сподіваючись уникнути екстрадиції в Росію". Саме він, за даними "Першого каналу", сказав що кінцевою метою було "поїхати до Москви та спробувати скоїти замах на прем'єра Путіна".

Натомість, кореспондентка ВВС Україна в Одесі каже, що місцеві журналісти вже тривалий час намагаються отримати інформацію щодо вибуху 4 січня, але міліція їх скеровує до СБУ, а з одеського відділення служби безпеки направляють до київського. За її словами, інформація переважно подається з посиланням на неназвані джерела.

6 лютого СБУ повідомила, що в Одесі в рамках спецоперації затримали 31-річного громадянина Росії, оголошеного Росією в міждержавний розшук "у зв’язку з його причетністю до терористичної діяльності".

"4 лютого ц.р. співробітники СБУ затримали зловмисника та двох його спільників, також громадян Росії, в орендованій ними квартирі у центрі міста (Одеси - ред.)", - йдеться в повідомленні СБУ. В ньому також сказано, що затриманих осіб підозрюють у скоєнні вибуху в Одесі без жодних згадок про можливу підготовку до замаху на російського прем'єр-міністра Володимира Путіна.

"Політична акція"

Екс-заступник голови СБУ, а нині - голова парламентського підкомітету з питань державної безпеки, Олександр Скибінецький пов'язує появу інформації про замах з президентськими виборами, які в Росії пройдуть 4 березня:

"Я вважаю, що це однозначно пов'язане з виборами президента. Коли матеріали оприлюднюються щодо роботи спецслужб, то ухвалюється політичне рішення. Нинішнє політичне рішення було пов'язане з виборами в Росії, які наближаються. Тому я схильний вважати, що це суто політична акція.

Водночас пан Скибінецький в коментарі ВВС Україна сказав, що лишається чимало питань стосовно цієї спецоперації: "Є потреба дізнатися, на яких підставах ці особи оголошувалися в міжнародний розшук. Чи це кримінальні злочинці, чи щось інше. Чи вони зізналися у підготовці теракту, яи якісь інші дані послужили підставою для таких підозр. Адже суду не було. І чому теракт готувався в Одесі?".

bbc

4

Коментарі

Гість: lyo Dnepr

127.02.12, 20:00

Бред сивой коблы. Ложь от начала и до конца

    227.02.12, 23:24

    Ну это просто смешно.