хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Ющенко їздить по ЄС, його не полишають месіанські амбіції ....


Віктор Ющенко намагається, за власним визначенням, зупинити подальшу ізоляцію України від ЄС і скочування її під російський контроль ."spasibo "

Екс-президент розпочав своє європейське турне з британської столиці.  Виступаючи в Українському інституті у Лондоні, Віктор Ющенко намагався переконати аудиторію, що він не прагне відбілити  режим Януковича, з яким європейці відмовляються розмовляти, а дбає про стратегічні українські інтереси. Після Лондона він попрямував у «серце Європи», себто до Брюсселю.

 Третій український президент дав зрозуміти, що доводитиме європейським співрозмовникам небезпеку подальшого скочування України з проєвропейського курсу і перетворення її на “Білорусь-2” в орбіті Росії, яка за словами Ющенка саме у цьому і зацікавлена.

Нагадавши про те, що лише на обслуговування боргів українському урядові наступного року треба 10 мільярдів доларів, Ющенко сказав, що українська економіка на тлі скорочення виробництва "стоїть четвертою” у черзі на дефолт.

 Ющенко побоюється, що шанс повернути Київ на європейську колію може бути втрачений “на десятиліття”, якщо у жовтні наступного року на планованому саміті ЄС у Вільнюсі не будуть підписані вже розроблені угоди про Асоціацію та про Зону вільної торгівлі з ЄС.

Віктор Ющенко був змушений відповідати на запитання  Тиждень.ua про те, як саме він збирається переконати ЄС у тому, що відновлення повноцінних взаємин з Януковичем і особливо підписання угод про Асоціацію та Зону вільної торгівлі не стане винагородою чинній українській владі саме за її антиєвропейський курс?

Зараз у приватних розмовах європейці наполягають, що президентові Януковичу не хочуть подавати руки саме тому, що він зневажливо ігнорує прохання, заклики і вимоги європейських партнерів.

Ющенко відповів як завжди, обтічно: “Якщо ми будемо персоніфікувати проблеми, - відповідав Ющенко, - то можемо не дійти до Європи в черговий раз... Президент є той, якого обрали. Підкреслюю – це не герой мого роману. Це та політика, якої я не поділяю... І дві третини суспільства політики, яку він проголосив, не поділяють... Але ми живемо і ще мінімум два роки будемо жити відповідно до Конституції при цьому президентові. У нас є два варіанти поведінки: зробити вигляд, що це проблема однієї людиниі впасти в паузу. Я не вірю в політичну паузу. Я стверджую, що кожний день такої паузи з Україною творить сценарій Білорусія-2. За два роки такого сценарію ми дійдемо доситуації, коли, думаю, при моєму поколінні вийти з неї буде вже неможливо!”

Віктор Ющенко не сказав з ким саме він зможе розмовляти в Брюсселі. Промовляючи у Лондоні, він не похвалився переговорами з британцями і не називав імен, що дає підстави припускати, що його переговори були не з найвищими посадовцями.  

Тим часом лондонські політики могли бути значно прихильнішими до аргументів Ющенка у порівнянні з представниками таких країн як Франція чи Німеччина.

Лондон дуже критично дивиться на Януковича та його дії, але Британія завжди наголошувала, що бачить Європейський Союз якомога ширшим об’єднанням з наголосом на використанні переваг спільного ринку. Можливість членства України в ЄС британців не лякає.

Тим часом німецькі та французькі діячі бачать Євросоюз інакше, наголошуючи на тісності й гомогенічності. Велика Україна зі своїми незґрабними і дуже неєвропейськими лідерами, корумпованістю й контрастом між бідністю мас та всемогутністю олігархів їх просто лякає.

Віктор Ющенко вибрав собі безнадійне в теперішній ситуації завдання. Якщо він взагалі його перед собою ставив.

tyzhden


4

Коментарі

Гість: Світанок

17.12.12, 16:34

Мені огидно про зрадників не те що говорити, а й чути про них, а він із цієї кагорти.

    27.12.12, 20:29Відповідь на 1 від Гість: Світанок

    Мені огидно про зрадників не те що говорити, а й чути про них, а він із цієї кагорти.Але про зрадників і їх подальші підступні поступи варто знати, чи не так?
    Тим більше, що дехто і їх не мало, корону "месіїї" так і не зняли з нього.
    Зрадник - підступний ворог і про нього забувати не можна, вони здатні до перевтілення.

      37.12.12, 21:37

      Блаженний дурник.

        47.12.12, 22:22Відповідь на 3 від ab absurdo

        Люди добрі!!! Та скиньте хто небуть його з поїзду!!!

          57.12.12, 22:27Відповідь на 4 від vov4ik126

          Краще в туалеті замурувати.

            69.12.12, 13:17

            цікаво, за чий кошт банкет

              79.12.12, 13:18Відповідь на 4 від vov4ik126

                89.12.12, 13:23Відповідь на 6 від Hudson Hawk

                цікаво, за чий кошт банкетлохторат мід купив

                  99.12.12, 13:36Відповідь на 8 від vov4ik126

                  з діоксіном?

                    109.12.12, 13:39Відповідь на 9 від Hudson Hawk

                    з діоксіном?мабуть, раз такий виборчий результат у ригів на сході держави...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна