хочу сюди!
 

Лариса

52 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 38-57 років

Вибори в Грузії: Саакашвілі визнав часткову перемогу опозиції


Вибори в Грузії

Виборам у Грузії передувала масштабна війна компроматів

Президент Грузії Михайло Саакашвілі визнав перемогу опозиції на виборах до парламенту за партійними списками, але підкреслив, що правляча партія лідирує по одномандатних округах.

"Ми повинні навчитися працювати разом, незважаючи на напружену передвиборчу кампанію", - сказав пан Саакашвілі, виступаючи по телебаченню.


За даними екзит-полів грузинських провладних телеканалів "Імеді", "Руставі-2" і ОВГ, опозиційний блок "Грузинська мрія" лідирує з 35%, тоді як у партії "Єдиний національний рух", яка підтримує президента - 30%.Зі 150 депутатів 77 обиралися за списками (за пропорційною системою), 73 - за мажоритарними, одномандатними округами.

Ще до закінчення голосування головний конкурент правлячої партії, опозиційна коаліція мільярдера Бідзіна Іванішвілі "Грузинська мрія", закликала прихильників зібратися ввечері в центрі Тбілісі, щоб "відзначити перемогу" під час голосування на парламентських виборах.

"Ми нікому не дозволимо вкрасти наші голоси. Ми чекаємо вас. Відзначимо перемогу разом і захистимо наші голоси… Готуйтеся до перемоги!" – сказано в повідомленні на сайті "Грузинської мрії".

Сам Бідзіна Іванішвілі не брав участі у виборах, оскільки не є громадянином Грузії.

"Влада спотворили конституцію, тому я і не беру участі у виборах. Я прийшов для відновлення справедливості", - сказав опозиційний лідер журналістам на виборчій дільниці, куди він прийшов вранці разом з дружиною.

Як зазначає кореспондент Російської служби Бі-бі-сі в Тбілісі Ніна Ахметелі, нинішні вибори в Грузії мають найважливіше значення, оскільки вже наступного року, після президентських виборів, парламент і прем'єр-міністр отримають значно більше повноважень, ніж президент.

Згідно з ухваленими раніше змінами до конституції Грузії уряд стане найвищим органом виконавчої влади. Президент буде лише формально пропонувати кандидатури на посаду прем'єра, і лише ті, які йому спочатку запропонує парламенту.

Епохальне питання

Президент Грузії Михайло Саакашвілі, якого підтримує правляча партія "Єдиний національний рух", вранці також прибув на виборчу дільницю разом зі своєю родиною.

"Я вважаю, що сьогоднішній день дійсно історичний для Грузії, тому що сьогодні вирішується доля нашої державності", - сказав президент.

"

Ми ніколи в нашій історії не були так близькі до Європи. Завтра у нашого ворога останній шанс зіштовхнути нас з цього шляху незалежності"

Михайло Саакашвілі, президент Грузії

Незадовго перед виборами він закликав громадян країни "голосувати з холодним розумом".

За словами президента, 1 жовтня вирішується, чи зможе Грузія зберегти свободу, за яку боролися багато поколінь.

"Завтра вирішується дуже важливе, епохальне питання - яку країну ми хочемо мати і чи хочемо ми, щоб у нас була країна", - заявив пан Саакашвілі у відеозверненні, поширеному в неділю.

"Ми ніколи в нашій історії не були так близькі до Європи. Завтра у нашого ворога останній шанс зіштовхнути нас з цього шляху незалежності", - додав він.

Противники грузинського лідера говорять про порушення прав людини в інститутах країни, що перебувають під контролем Михайла Саакашвілі.


bbc

9

Коментарі

Гість: lyo Dnepr

12.10.12, 11:27

Это точно. Путин приложил максимум усилий, чтобы вернуть Грузию в совок.

    22.10.12, 12:17

    Сказать, жаль, ничего не сказать. Грузия единственная, кроме стран Балтии, из совка, кто смог добиться таких успехов.
    Здравствуй, Коррупция, удельные князьки и все остальные прелести постсоветского государства!

      32.10.12, 13:26

      Ну і що? Молодець Саакашвілі. Не тримається за владу як воша до кожуха.

        42.10.12, 13:27

        Жаль, очень жаль. Миша действительно сделал из Грузии цивилизованное государство

          52.10.12, 19:43

          Да и скандальчик-то со съемкой - все на одну тему. Гебовские разработки продолжают муссировать тему (вспомните про педофильные и прочие скандалы в тему на наших выборах). И при этом - так же использовать деньги олигархов. Ну все по одной схеме!

            62.10.12, 20:38

            Кремлядські карлики добре приложили руку до цих виборів.

              73.10.12, 11:08

              Грузинам мокші мізки пудрять через олігарха, ну не можна олігархів пускати у владу, інакше руйнуватимуть державу як у нас, потім набагато важче буде позбутись алігарховлади що обовязково стане бандитською