Салат із кульбаби
- 20.05.11, 11:07
Але кульбаба має надзвичайно багато вітамінів, і у Франції цю рослину навіть розводять як салатну культуру. Салат із кульбаби я теж куштувала. І скажу вам, що він досить смачний, а що поживний, про те – навіть не йдеться.
Зараз весна, кульбаби на лугах багато розвелося, і вона радує зір характерним для неї кольором сонця.
Так от, нарвіть кульбабового листя. Добре вдома помийте його під струменем води і покладіть у миску з підсоленою водою на хвилин 30. Це робиться для того, щоб зникла гіркота (а вона зникає, якщо не за 30 хвилин, то за 40-50 напевне).
Коли листя стане їстівним, відіжміть його, візьміть іншу зелень: петрушку, кріп, зелену цибулю і поріжте, додайте порізаних огірків, редиски, помідорів і перемішате у салатнику.
Для заправки можна взяти несолодкий йогурт, кефір або сметану, можна також додати трохи рідкого меду (якщо любите, поперчіть або ж додайте трохи цитринового соку, це вже кому як до смаку), посипте зверху тертим сиром і думайте, що ви насичуєте свій організм вкрай здоровою їжею.
Салат можна заправляти також олією з оцтом чи олією і цитриновим соком, це теж як кому подобається!
Отже, смачного!








