Мій рецепт квашених помідорів
- 29.06.11, 17:08
- Філософія життя
Беру помідори. Для закваски вони мають бути цупкенькі або зеленкуваті чи й взагалі зелені.
(Я навіть більше люблю квашені помідори зелені!)
Беру 10-літровий слоїк (або 3-літровий).
Викладаю низ листками хрону, вишні, смородини, селери
(селера для помідорів – то найкращі прянощі!),
додаю часник, інколи настругую хрін.
Декілька горошин перцю . Кладу шарами помідори і перекладаю їх листям, але не надто великими шарами. І так до верху.
А зверху знову кладу шар зелені. Кидаю сіль (Десь на літр води 1 ч.ложка)
і заливаю холодною водою. Закриваю капроновою кришкою,
яку попередньо занурюю у окріп.
Тижні через три помідори вже можна їсти!
11
Коментарі
Elsa von Phil
129.06.11, 17:26
дуже люблю квашене!
TatianaR
229.06.11, 17:27Відповідь на 1 від Elsa von Phil
Думаю, що квашення – то суто українська традиція.в Україні квасять і солять все: капусту, огірки, помідори, яблука, гриби.
Elsa von Phil
329.06.11, 18:27
А чи багато квасять знайомі, наприклад?
Мати пам*ятаю давненько щось таке робила...
Бабця у діжці - огірочки , я пригадала їх смак...
а за яблучками, яких зараз хоться, треба іти до іншого сільпа...
Гість: писецПолный
429.06.11, 18:32
шото опять меня на солененькое потянуло
TatianaR
529.06.11, 19:44
TatianaR
629.06.11, 19:46Відповідь на 3 від Elsa von Phil
да, квашены яблучка в самий раздесь у мене э рецептик
моя мама робить інколи яблучка
TatianaR
729.06.11, 19:47Відповідь на 4 від Гість: писецПолный
да, знову дощ і хочеться чогось гостренького
Гість: писецПолный
829.06.11, 19:55Відповідь на 7 від TatianaR
Elsa von Phil
929.06.11, 22:45Відповідь на 6 від TatianaR
Гість: ХУДОЖНИК+
1021.08.11, 11:59
якраз от цим займався