Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Мікаел Люнгбо: кримінальні справи – розправа над опозиціонерами

Правозахисник: кримінальні справи колишніх членів уряду – розправа над опозиціонерами

Таку думку висловив Мікаел Люнгбо, представник Данського Гельсінського комітету на зустрічі «Чи діє верховенство права у судових процесах проти колишніх членів уряду?», організованій книгарнею «Є» та виданням «Український тиждень» в рамках проекту «Європейський досвід» .


«Я займався моніторингом чотирьох кримінальних справ проти колишніх членів уряду. Жодна з них не має нічого спільного із боротьбою проти корупції. Натомість є великі підозри, що ці справи – така собі  розправа над опозицією» – сказав Люнгбо.

Мікаел Люнгбо зазначив, що політиків не можна судити за політичні рішення. Адже вони щодня змушені йти на кардинальні рішення. Однак, якщо ж справу розпочато, то потрібна її аргументація. Такого в Україні міжнародний експерт не побачив.

«Якщо система вирішує судити політиків, то потрібно бути обережним. Мають виконуватися всі норми, аби не було дорікань та критики. Однак в Україні, чомусь, все зовсім інакше.З підозрюваних одразу брали підписку про невиїзд. У залах суду всі, окрім Тимошенко, утримувалися за гратами. А окремі звинувачення в справах взагалі стосувалися дрібниць. Наприклад, заступник міністра юстиції не правильно оформив документи. Чи міністр внутрішніх справ перевищив бюджет» – зазначив експерт.

Під час зустрічі пан Люнгбо наголосив, що гучні справи проти політиків мають вести досвідчені судді.

«У таких випадках потрібні неупереджені та досвідчені судді, які не мають політичного досвіду.Я спостерігав за процесами. Склад суддів був незмінний і вони надто молоді. Трьом з них ледве за тридцять», - звернув увагу Люнгбо.

Також він висловив занепокоєння щодо певної «розпливчатості» звинувачень.

«Я перечитав звинувачення, яке висували одному з політиків. Там кілька десятків сторінок, на них розповідають, з якими особами зустрічався підозрюваний, якими володів компаніями, кому платив гроші.Я передивився текст кілька разів, однак не зрозумів – у чому винна людина» – сказав Люнгбо.

Довідка

Мікаел Люнгбо тривалий час працював на посадах прокурора, шефа поліції та заступника голови Данської служби безпеки. Також вінпрацював для Європейського союзу та інших міжнародних організацій головним радником в Албанії, політичним радником у Судані, експертом із верховенства права в Іраку та головою групи з оцінки ситуації у Південній Африці. Нині представляє Данський Гельсінський комітет із прав людини.

5

Коментарі

117.12.11, 05:38

они борются только за деньги и с инакомыслящими

    217.12.11, 05:42Відповідь на 1 від Hudson Hawk

    они борются только за деньги и с инакомыслящимина мій погляд, скоріше за те, аби здобути гарантії власної безпеки за вчинені злочини та розграбування держмайна, які вони скоїли, перебуваючи на держпосадах.

      317.12.11, 05:44Відповідь на 2 від viktor67

      это как следствие, а главное - власть и благоденствие

        417.12.11, 10:15

        Яничар треба , незважаючи на мораторій, засудити до вищої мірі покарання за державні злочини і злочини проти людства.

          517.12.11, 12:16

          їм це просто так не минеться. Рано чи пізно прийдеться відповідати за свої злочини. А кара буде страшна

            618.12.11, 10:49Відповідь на 1 від Hudson Hawk

            они борются только за деньги и с инакомыслящиминайбільше багацтво то є влада. Щоб втриматися при владі банда не зупиниться ні перед чим...

              718.12.11, 10:59Відповідь на 4 від Strannik777

              ...і до влади прийдуть , якщо не відразу, то за короткий час, такі самі, якщо не гірші!
              Народ повинно об'єднати гасло-НАЦІЯ ПОНАД УСЕ! На основі нього обирати собі уряд, а не якихось там бізнес-ватажків. І закони повинні відповідати духу НАЦІЇ! Тільки це може унеможливити в майбутньому приходу до влади істот, які так зневажливо ставились до власного народу! І буде нам добро, і буде нам повага в світі!

                818.12.11, 13:49Відповідь на 6 від vov4ik126

                а нам терять нечего

                  918.12.11, 21:05Відповідь на 8 від Hudson Hawk

                  а нам терять нечего"Головна причина нещасть нашої нації — брак націоналізму серед ширшого загалу її."
                  Микола Міхновський

                    1019.12.11, 09:20Відповідь на 9 від vov4ik126

                    точно, зато хватает любителей чужой страны