хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Янукович у Польщі: приватний візит у справі Тимошенко

Віктор Янукович у вівторок прибув з одноденним візитом до Юрати - державної резиденції президента Польщі на узбережжі Балтійського моря. За словами міністра закордонних справ Польщі Радека Сікорського, це був неформальний візит, а єдиним офіційним заходом за участю журналістів було покладання квітів до пам'ятника "Героям Вестерплятте" у Ґданську. Адже у той час ні Сікорський, ні прем'єр-міністр Дональд Туск не могли зустрітися з Януковичем.

Янукович у Ґданську

Покладання квітів до монумента в Ґданську - єдиний захід для фоторепортерів під час приватного візиту Віктора Януковича

Польська преса кілька днів поспіль писала про візит президента України до Польщі. Мав бути офіційний візит, а вийшов приватний; президенти мали відкрити пам'ятники українцям і полякам, які трагічно загинули на

Волині і на терені Любельського воєводства, але чомусь не вийшло. Представники посольства України у Варшаві підтверджували, що вирішуються деталі цих заходів. Остаточно виявилося, що важливішим питанням виявився арешт Юлії Тимошенко. Саме ця тема, окрім польського президентства в ЄС, є приводом для зустрічі обох лідерів. Інформацію про те розміщено на офіційному сайті президента Польщі. А на сайті президента України про Тимошенко немає жодного слова. Раніше, під час перебування на Рівненщині Янукович заявив, що розмова з Броніславом Коморовським не вплине на рішення суду у справі лідерки опозиції.

Між двох вогнів Чому саме зараз, і саме у такому форматі відбувся цей візит? Ймовірно, вирішальними були дві причини - Росія і Юлія Тимошенко. Оскільки відносини з Москвою не найкращі, а Кремль не погоджується на українські пропозиції щодо ціни на газ, як і щодо участі України у Митному союзі за формулою «3+1», Київ шукає підтримки на Заході. Варшава у цьому плані протягом останніх двадцяти років була відповідним партнером. Адже незалежно від політичної ситуації в Україні польські лідери завжди тепло і відкрито вітали гостей з-над берегів Дніпра, хоча й усвідомлювали наявність російської складової у цьому трикутнику. Саме тому Росія негативно реагувала на підтримку Польщі, вважаючи це втручанням у справи пострадянського простору, на якому монополістом бачить себе Росія.
У лютому візит мав інший статус

Який статус візиту - так і зустрічають: Віктор Янукович з Броніславом Коморовським у Варшаві в лютому и

цей візит викличе таку саму оцінку в Кремлі, як це було за президентства Віктора Ющенка? Ні! Броніслав Коморовський, на відміну від свого попередника Леха Качинського, не є антиросійським політиком, про що добре знають у Москві.

Російські лідери також свідомі того, що польська політична еліта, а саме "Громадянська платформа", представниками якої є президент і прем'єр-міністр, високо цінує польсько-російські відносини. Після американсько-російського "перезавантаження" та візиту Медведєва до Варшави імідж Росії покращився.

З огляду на це візит Януковича до Польщі не буде розцінюватися Москвою як антиросійська інтрига, а лише як прояв слабкості українського політика. Адже Янукович має серйозну дилему - Митний союз чи Європейський Союз. Попри свої заяви про європейський пріоритет, головний регіонал усвідомлює, які можуть бути економічні наслідки з боку Росії у відповідь на однозначну інтеграцію із Заходом.

Приватно - про наболіле Щодо формату візиту, такі неформальні зустрічі відбувалися раніше на рівні Кучма-Квасневський. Адже політиків поєднували не лише офіційні, а йособисті, дружні відносини. Приватний характер візиту Януковича має інші причини. На думку польських оглядачів, президент України боїться незручних запитань відносно Тимошенко, і саме тому погодився на такий формат без участі журналістів. Президенти розмовляли також про саміт Східного партнерства, який відбудеться у вересні у Варшаві, а також про підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Віктор Янукович висловив сподівання, що її буде підписано на грудневому саміті Україна-ЄС. Однак зараз ніхто не береться сказати, чи це вдасться.

Хоча Польща є лобістом України в Європі, остаточна позиція Брюсселя і Польщі залежатиме від подальших кроків українського правосуддя під час процесу над Юлією Тимошенко.

У Варшаві переконані, що це політична розправа з опозицією. За словами віце-міністра МЗС Польщі Єжи Понятовського, суд над лідеркою опозиції матиме для України міжнародні наслідки. Скидається на те, що майбутнє українсько-європейських відносин - у руках Києва, який не може розраховувати на пільгові умови і вхід до ЄС запасними дверима. Петро Куспись http://www.bbc.co.uk/ukrainian/news/2011/08/110830_poland_kuspys_ukraine_it.shtml
17

Коментарі

Гість: lyo Dnepr

131.08.11, 17:16

Янукович загнал себя в ловушку меж двух огней. И Россия и Евросоюз будут давить на него до последнего, пока он не сдастся на милость одной или другой стороне. Но то что уступок не будет, это 100%

    231.08.11, 17:21Відповідь на 1 від Гість: lyo Dnepr

    вот видишь, я тебе всегда говорил, не главное, как начать разговор, главное уметь с него выйти, а оно типа, чисто конкретно, застряло, с присущей только ему тупизной

      Гість: lyo Dnepr

      331.08.11, 17:25Відповідь на 2 від Hudson Hawk

      Это не тупизна, это называется понты, которые у урок превыше всего. В их понятии поступиться понтами, что-то вроде харакири. Отсюда и такое упертое желание засудить Тимошенко. Уже ничего не важно, только не поступиться понтами

        431.08.11, 17:30Відповідь на 3 від Гість: lyo Dnepr

        та я не о Тимошенко, оно просто со своими понтами глупо выглядит, тут в комплексе смотреть надо.
        То кровосися грозит войной в судах раше, а у самого мозга не хватит исковое составить, то говорит об угле, бред, а самое противное, что раша это понимает и смеётся с них как с дураков. раше сейчас нужна наша труба, а Европу на колени поставить, и работать на континенте, как Белорусью, это у них на лбу написано.

          Гість: lyo Dnepr

          531.08.11, 17:38Відповідь на 4 від Hudson Hawk

          Это у них паника, не знают, что делать. Братки не ожидали такой жесткой реакции Запада и России. Реакция украинцев самая удручающая.

            631.08.11, 17:46

            Хлопці, підтримую!!!

              731.08.11, 18:09Відповідь на 5 від Гість: lyo Dnepr

              Это у них паника
              радник президента Польщі Роман Кужняр:
              Можу сказати лише, що ЄС дуже невдоволений тим, що зараз пані Тимошенко в тюрмі. І на мою думку, сьогодні це -політична проблема для Президента Януковича. Якщо він залишить Тимошенко у в’язниці, то це негативно впливатиме на імідж і відносини України з ЄС. Якщо завтра суд засудить Тимошенко, то всі скажуть, що це була політична справа. Янукович каже, що в Україні незалежні суди. Якщо завтра Тимошенко вийде з тюрми, то це також відкрито покаже, що то була політична справа. Це проблема Януковича, бо надто складно сказати, що йому тепер робити так, щоб це відповідало українським законам, європейським стандартам і щоб це не впливало негативно на його позицію як у Європі, так і в Україні.

                Гість: lyo Dnepr

                831.08.11, 18:16Відповідь на 7 від helsan

                Кто ж ему дохтур? Мозги нужно иметь, а не только понты

                  931.08.11, 18:32Відповідь на 8 від Гість: lyo Dnepr

                  Кто ж ему дохтур? Мозги нужно иметь, а не только понты
                  Мозги хрен купишь, как и здоровье, а понты это же стиль жизни, который Запад понять-то и не может, они же в братках не ходили, зону не тянули, общак на стрелке не делили. Вот и проблема у уркоганского племени. России не нужны и нафиг, а без Европы кирдык полный. И чего делать с одной извилиной и той в штанах?
                  Выход для спасения ПР, как бандитского формирования только один - добровольная отставка всей челяди во главе с муфлоном из Межигорья.
                  Может додумаются, а то совсем дела уж плохи. Пукачя валит все на Кучму, а тому Орден только вот дали. Во что играют пацаны?

                    1031.08.11, 18:54Відповідь на 5 від Гість: lyo Dnepr

                    как это не ожидали? типичная кацапня, плюнули всем в морду и ожидали пряников? действительно неожиданно
                    вот и проффффффффесионалы, они ж слюнями брызгали, рассказывали о покращенни, а сами считать не умеют, здорово

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна