хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

Як Ющенко перевів 2 млрд в Росію, які так і не повернулися

Факти порушення кримінальних справ проти Віктора Януковича та Юлії Тимошенко давно не становлять секрету. Але про те, що Віктор Ющенко також проходив по справі, відомо нечисельній групі поінформованих осіб.

Коли згадують про темні моменти в минулому Ющенка, то говорять про банк "Україна".

Однак мало хто знає, що це стосується не кінця 1990-х, коли дітище Вадима Гетьмана банкрутувало, і не періоду переходу Ющенка в опозицію, що давало би змогу говорити про політичні репресії. Справа сягає корінням буремних подій 1991 року, коли розпадалася ненависна Ющенку Радянська імперія, а він працював на посаді заступника голови банку "Україна".

Тому присвячуючи свою підсумкову прес-конференцію цитуванню постанов про порушення справи щодо Тимошенко, президент мав пам'ятати і про власні скелети у шафі. А гасло "закон один для всіх" не має недоторканих територій.

Отже, 1 жовтня 1992 слідчий Генпрокуратури Олег Литвак відкрив кримінальну справу  за статтею халатність, де проходили службові особи банку "Україна". До речі, потім Литвак дійшов до в.о. генерального прокурора, а зараз очолює службу в секретаріаті президента Ющенка.

У справі досліджувалися дії Ющенка та інших керівників банку "Україна" в грудні 1991 року в рамках операції з конвертації 2 мільярдів радянських рублів у 25 мільйонів доларів.

Обвинувачення по справі висунули громадянину Росії та США на прізвище Докійчук (компанія "ДипСовГруп") та директору науково-виробничої фірми "Батьківщина" Чекалову.

У своїх свідченнях колишній керівник банку "Україна" Вадим Гетьман розповів, що з Чекаловим його познайомив тодішній перший віце-прем'єр Костянтин Масик.

За матеріалами справи, саме Масик і порадив здійснити конвертацію рублів у долари.

Передбачалося, що в рамках операції фірма "Батьківщина" перерахує банку "Україна" 25 мільйонів доларів, а "ДипСовГруп" отримає від банку на свої рахунки 2 мільярда рублів.

Гетьман розповів, що доручив вивчити це питання тодішньому начальнику управління міжнародних розрахунків банку "Україна" Ігорю Мітюкову та погодити із заступником керівника банку Віктором Ющенком (в майбутньому Мітюков став міністром фінансів, а Ющенко - главою НБУ).

За матеріалами справи, керівник фірми "Батьківщина" Чекалов обговорив цю пропозицію з Мітюковим.

Гетьман жодних документів не підписував, але доручив вести питання цим двом своїм вихованцям.

10

Коментарі

Гість: lyo Dnepr

122.07.12, 11:54

Так вот как ці руки ніколи не крали

    222.07.12, 12:22

    Де Пишонка та Рынатік Кузьмін? Негайно під варту!!!!

      Гість: lyo Dnepr

      322.07.12, 12:57Відповідь на 2 від Юрий Смирнов

      Де Пишонка та Рынатік Кузьмін? Негайно під варту!!!!Ющенко трогать низзя. У нас выборочное правосудие, судят только невиновных, преступников не трогают

        422.07.12, 13:38Відповідь на 3 від Гість: lyo Dnepr

        На жаль це так!

          522.07.12, 17:06

          Якщо копнути - кожного прем`єра посадити можна та усіх міністров разом з депутатами (колишніх та нинішніх)...

            622.07.12, 21:01Відповідь на 3 від Гість: lyo Dnepr

            Зате ось тут танцюють на кістках.