хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Опозиція знову спробує декриміналізувати «статті Тимошенко»

У Верховній Раді знову було зареєстровано законопроект, що передбачає декриміналізацію статей, за якими було засуджено Юлію Тимошенко.

Юлія Тимошенко

Юлія Тимошенко Фото tymoshenko-vona.com

Представники опозиції зробили чергову спробу звільнити екс-прем'єра Юлію ТимошенкоУ Верховній Раді знову був зареєстрований законопроект, що передбачає декриміналізацію ст. 365, за якою вона була засуджена, а також ст. 364 Кримінального кодексу.
Законопроект N9767 «Про внесення змін до Кримінального кодексу (щодо декриміналізації відповідальності за політичні рішення)» зареєстрували вчора у Верховній Раді народні депутати Віктор Швець та Юрій Прокопчук (обидва - «БЮТ-Батьківщина»).Вони пропонують перейменувати ст. 364 (замість «зловживання владою» - «зловживання повноваженнями») і ст. 365 КК (замість «перевищення влади» - «перевищення повноважень»), пише
«КоммерсантЪ-Украина».
Головне ж нововведення стосується осіб, які не можуть бути притягнуті до відповідальності за вчинення цих злочинів: «До посадових осіб у статтях 364, 365 цього кодексу не належать президент, прем'єр та інші члени Кабінету міністрів».
Підставою для чергової спроби змінити вказані статті (як відомо, за ст. 365 КК екс-прем'єр Юлія Тимошенко була засуджена до семи років позбавлення волі) стала остання резолюція Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).
У ній йдеться, що «статті 364, 365 Кримінального кодексу є занадто широкими у застосуванні і, по суті, дозволяють постфактум криміналізувати звичайні політичні рішення». «Виходячи з цього, ПАРЄ закликає українську владу невідкладно внести зміни до зазначених статтей Кримінального кодексу відповідно до стандартів Ради Європи», — підкреслюють автори законопроекту.
Слід зазначити, що напередодні президент Віктор Янукович, перебуваючи в Кіровограді, заявив, що прийняття нового законодавства, зокрема проекту Кримінально-процесуального кодексу, виключить в майбутньому можливість порушення справ, «аналогічних до справ Луценка і Тимошенко». За його словами, ці норми приймуть на найближчій сесії Верховної ради, і вони «будуть відповідати всім європейським стандартам».
Цю заяву глави держави не можна розцінювати як намір докласти зусиль до звільнення екс-прем'єра і колишнього глави МВС, стверджують у Партії регіонів. «Президент говорив про новий Кримінально-процесуальний кодекс, який, безумовно, буде радикально ліберальним», — сказав перший заступник глави парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Олійник (Партія регіонів), наголосивши, що про декриміналізацію окремих статей КК мова не йде.
Разом з тим депутат висловив здивування тим, що в резолюції ПАРЄ говорилося про необхідність декриміналізації ст. 364 КК: «До цього жоден опозиціонер не чіпав цю статтю, до неї не було претензій, ніхто не піднімав питання про її перегляд, та і Юлії Володимирівні не пред'являлося обвинувачення за ст.364. Це свідчить про те, що в Парламентській асамблеї не до кінця вникли в суть того, що відбувається в Україні». Пропозиція опозиції зробити виняток для керівництва виконавчої влади і зовсім обурила депутата. «Це неправильний підхід, який дуже погано пахне», — вважає Володимир Олійник. 

6

Коментарі

Гість: Ром@н_Сергеич

12.02.12, 17:23

Один раз они уже декриминализировали те статьи.

    22.02.12, 17:31

    бугагага не набридло?

      32.02.12, 18:39Відповідь на 2 від Fred Perry

      І дійсно - не набридло? Однодумці з Олійником?

        42.02.12, 18:49Відповідь на 3 від ab absurdo

        дя чого вся ця показуха?

          52.02.12, 21:25Відповідь на 4 від Fred Perry

          дя чого вся ця показуха?В мене таке враження, що Ви проживаєте поза межами інформаційного простору Європи, а плещетесь в політінформаціїї ПРастів. Як не дивно, це Вам приносить задоволення, пощо тут рішення ПАРЄ, чи рішення Сенату США відносно України?
          Всі вони далеко і також займаються показухою, зате ПРасти це реальні пацани і тут, і зараз, і схоже, що при такому з маргінальним прошарком світогляді це на довго.
          Не знімайте так часто маску.

            62.02.12, 21:44Відповідь на 1 від Гість: Ром@н_Сергеич

            Ага. Мені особливо сподобався спіч Литвина, що опозиція сама винна, що не дала достатньо голосів на декриміналізацію. Я не знаю що він мав на увазі - чи тушек замочити та картки забрати треба було, чи і региналів табуретками огріти картку забрати і вперед - за декриміналізацію.

              Гість: Ром@н_Сергеич

              73.02.12, 04:04Відповідь на 6 від gatyla

              Ага. Мені особливо сподобався спіч Литвина, що опозиція сама винна, що не дала достатньо голосів на декриміналізацію. Я не знаю що він мав на увазі - чи тушек замочити та картки забрати треба було, чи і региналів табуретками огріти картку забрати і вперед - за декриміналізацію. А мне то как понравилось. Такой важный вопрос решали для Юльки, а ее фракция взяла и ушла от решения такого судьбоносного вопроса. На второй попытке не будут уходить?

                83.02.12, 09:02Відповідь на 7 від Гість: Ром@н_Сергеич

                А мені цікаво, в БЮТБ що є 226 голосів? Наскільки я пам'ятаю БЮТБ та залишки НСНУ дали всі свої 130 голосів. Де інші було взяти? Карточки красти? І це БЮТБ її посадив? Це зараз не в БЮТБ проблеми, а не в ПокРащувача на зовнішньому рівні? Це він повинен дати наказ Чєчєтці. Не послухає - морду набити. З цим теж у проФФесора проблем не було.

                  Гість: Ром@н_Сергеич

                  93.02.12, 14:21Відповідь на 8 від gatyla

                  А мені цікаво, в БЮТБ що є 226 голосів? Наскільки я пам'ятаю БЮТБ та залишки НСНУ дали всі свої 130 голосів. Де інші було взяти? Карточки красти? І це БЮТБ її посадив? Це зараз не в БЮТБ проблеми, а не в ПокРащувача на зовнішньому рівні? Це він повинен дати наказ Чєчєтці. Не послухає - морду набити. З цим теж у проФФесора проблем не було.БЮТ ни одного голоса не дал.

                    103.02.12, 14:59Відповідь на 9 від Гість: Ром@н_Сергеич

                    А яке значення один чи 100? Треба ще 126. Чому їх не дали тушки і коаліція? Чи як в анекдоті, чому куме сало не їсте? Так Ви не даєте. - Отож бо і воно.
                    До речі, законопроект кілька разів ставився на голосування. Так ось в останній редакції доповнення опозиції не прийняли. Опозиція дала голоси. Не вистачило якраз провладних.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна