Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Одна подія-випадок, дві є збігом обставин,а три-уже тенденція


  • Необхідна передмова

    Я не люблю конспірологічні побудови. Перш за все тому, що вони пропонують прості відповіді, і таким чином є своєрідним морфіном, на який підсажується хворий, і після цього вже не може приймати адекватних рішень. Йому уже більше нічого не треба, тільки ще одна доза сурогатного щастя. А в даному випадку конспірологія пропонує людині відчути себе дотичним до Великої Політики, при цьому не полишаючи зручненького крісла і власної квартири. При цьому вона дарує ілюзію, що можливо самоусунутись від проблем, адже все вирішують люди в якихось Зоряних Палатах, і його особиста діяльність нічого не змінить. Чистий ідеал для пересічного українця, який ніколи не бажав політики, і завжди хотів тільки одного: щоб виконались всі його бажання, і для цього не треба було докласти особливих зусиль.

    Однак бувають такі моменти, коли мені доводиться теж братись за конспірологічні пасьянси, просто для того, щоб відстояти елементарну правду. Я досі поважаю Аллу Князеву, знаючи її особисто, але "Платон мне друг, но истина дороже". Останній її аналіз просто-таки кричуще протирічить відомим фактам і подає настільки спотворену картинку дійсності, що я уже просто не зміг промовчати. Мені доведеться дати відповідь, і заодно показати, як насправді робиться політичний аналіз. І починається все із того, про що ми давно забули, поховавши ці факти під ворохом навіяних нам політтехнологічних тез, або просто вважаючи їх несуттєвими.

    Вести аналіз я буду приблизно таким самим способом, як і завжди: спочатку твердження, потім голі факти, які можна перевірити по архіву новин, і скласти свій висновок. Я не буду використовувати будь-які інсайди принципово, натомість буду послуговуватись тим же методом, який використовують справжні розвідники і аналітики - аналіз відкритих джерел та відомих фактів. А іще загальновідомим правилом: одна подія - випадок, дві є збігом обставин, а три - уже тенденція.

    Частина 1: Коли почали переслідувати Юлію Тимошенко?

    Завдяки настирливому дудінню з усіх боків, що головною кремлівською шпигункою була Юлія Тимошенко, ця нехитра теза присутня практично у всіх теоріях. Російський вплив так чи інакше пов'язаний саме із нею. На доказ цієї теорії висувалось те, що, мовляв, вона була на гачку у російської прокуратури завдяки своїм "сірим" справам. Це працювало: люди починали копирсатись в тій справі, потім згадували подання в "Інтерпол" і дуже швидке закриття справ в Росії, і робили висновок - раз так швидко закрили, отже, там щось є.

    Сьогодні, завдяки зізнанню генерала Михайла Трепашкіна, нам відома причина такого швидкого закриття справи - виявляється, докази проти Тимошенко просто-напросто вибивали зі свідків [1]. Потім, за дивним збігом, рівно таким самим методом генпрокуратура України буде вибивати свідчення вже по новим справам Тимошенко, які стосуються ЕЕСУ та "убивства Щербаня" [2]. А потім Росія блискавично визнає "борг ЕЕСУ" в розмірі цілих 405 млн. дол. [3], хоча до цього ні разу, підкреслю, ні разу його не визнавала і не вимагала. Вже цей невеликий перелік подій вказує на головного замовника переслідування Тимошенко - РОСІЮ. Не американців, які прагнуть комусь щось показати чи довести, не европейців, які прагнуть отримати доступ до українського газу, а особисто Володимира Володимировича Путіна. Тільки по його команді російське відділення "Інтерполу" могло подати Тимошенко в розшук [4], і тільки за його особистим розпорядженням прокуратура могла вибивати свідчення, і визнавати неіснуючі борги. Більше ніхто не має такої влади над російським істеблішментом.

    Слід зауважити, що в 2005 році люди іще знали і розуміли, хто є хто. Навряд чи можна запідозрити в симпатіях до Тимошенко Львівську облраду зразка 2004 року. Саме вона одна із перших визнала Ющенка президентом [5]. А ось сюрприз. Зараз чомусь вважається, що Ющенко призначив Тимошенко прем'єр-міністром тому, що на нього тиснув Майдан. А виявляється, не тільки тому. По-перше, її рекомендувала та ж сама Львівська обласна рада [6]. По-друге, Верховна Рада (а тоді вона була яскраво демократичною) уже була готова голосувати її кандидатуру [7]. Тобто, Тимошенко була в буквальному сенсі цього слова не лише народною улюбленицею, а й реальним лідером українського демократичного політикума.

    І тут починаються якісь дивні збіги. Бо буквально в той же день (4 січня 2005 року), Ющенко з якихось віників вирішив включити в новий уряд... Миколу Яновича Азарова [8], а прем'єр-міністром - Петра Порошенка [9]. Нам тоді пощастило, Майдан був надзвичайно відкритою структурою, в якій кулуарні домовленості швидко ставали відомими всім, і це одразу випливло на поверхню, і саме тому Тимошенко була змушена відкрито оголосити про те, що на її користь уже виступила парламентська більшість. Трохи пізніше це визнав і Сергій Гавриш [10].

    В цій ситуації одразу впадають в око дві дуже дивні деталі. Якщо дійсно існувала угода між Ющенком і Тимошенко про розподіл посад (а вона існувала в тій чи іншій формі [11]), то чому практично одразу після початку Майдану Ющенко почав розглядати кандидатуру Порошенка? І чому Азарова планувалось вводити до складу уряду? Більше того, сам Микола Янович "спалив" Ющенка, сказавши, що у нього прекрасні відносини із лідером Майдану [12].

    Відповідь проста: хтось до такого ступеню боявся призначення Тимошенко на посаду прем'єр-міністра, що вирішив тиснути на всі можливі важелі. І цей "хтось" був дуже могутнім.

    Існує один маловідомий факт, про який чомусь всі історичні хроніки Майдана вперто мовчать. 28 листопада 2004 року відбулась таємна зустріч Ющенка та Кучми [13]. Саме після цього все змінилось. Якщо до того чинна влада була готова послати на Майдан танки [14], то після цієї зустрічі він перетворився на веселе карнавальне шоу, присвячене вступу на посаду новообраного президента Ющенка.

    Ми знаємо, що тоді всі дзвінки сходились до Віктора Медведчука, і взагалі керівником кризового штабу Кучми і Януковича тоді був саме він. Отже, на цій зустрічі просто мав бути присутнім вже в силу своєї ролі. Чи не в цьому криється таємниця такого настирливого намагання "прив'язати" Віктора Медведчука до Юлії Тимошенко з боку Ющенка? Для того, щоб інформаційним шумом прикрити свої власні близькі стосунки із ним, і наявність якихось домовленостей, укладених саме із ним? І чи не тому тепер так панічно боїться його, вже давно політичного аутсайдера, Віктор Ющенко? Бо він має на нього убивчий компромат у вигляді того самого протокола чи договора?

    Все це приводить нас до одного простого висновка: призначення Юлії Тимошенко на посаду прем'єр-міністра боявся саме Медведчук. А отже, цього боявся і сам Путін, який через Медведчука "диригував" подіями в Україні. Тільки це і могло бути предметом домовленостей 28 листопада 2004 року - "тихушне" скасування угоди між Ющенком і Тимошенко, і призначення більш прийнятної для Кремля персони. У якості кандидатів розглядались П. Порошенко та М. Азаров. На крайній момент пропонувався Анатолій Кінах, чию посаду лобіювали "донецькі" через підконтрольні їм підприємства [15].

    Ющенко угоду підписав. Саме цим пояснюється лобіювання Порошенка і поява Азарова в помаранчевому шарфику на сцені Майдана. І тільки рішучі дії Юлії Тимошенко, якій все стало відомо по своїм каналам [16], і вона дуже швидко зібрала коаліцію на свою підтримку, реалізація провалилась. Жаль, насправді виконання цього договору було просто відтерміновано...

    А далі почались дивні речі. Перший свій візит Ющенко планував... до Москви [17]. Віктор Пінчук оголошує про подібність своїх інтересів з Ющенком [18]. А The Washigton Times звідкілясь володіє інформацією, що Ющенко має намір почати переслідування Юлії Тимошенко [19]. А вже 14 січня 2005 року він розпускає Майдан [20], при цьому нащось... оголошує про готовність співпрацювати з усіма фракціями, включаючи (увага!) комуністів.

    Що це?! Окремі образи того, що відбуватиметься потім значно пізніше, коли виникне протиприродна коаліція "Нашої України", ПР та КПУ? І Юлію Тимошенко дійсно почнуть переслідувати? А до влади прийде проросійська коаліація, прем'єр-міністром якої стане Віктор Янукович, який в цей час відверто зізнавався, що місця собі в Україні Віктора Ющенка не бачить [21].

    Хто так панічно боїться Юлії Тимошенко на посаді прем'єр-міністра, що у безвиході вже тисне на всі можливі важелі, і змушує Віктора Ющенка фактично уже зараз зливати всі завоювання Помаранчевої Революції, навіть ціною небезпеки її повторення? Паніка така сильна, що буквально через пару днів після того, як відбувся Майдан, Ющенко дає директиви Піскуну розпочати переслідування Юлії Тимошенко [22], не рахуючись із будь-якими можливими електоральними втратами. Вірить в свою "богообраність", чи просто не може опиратись шаленому тиску "когось"?

    А головне, чому?

    Далі буде...

    1. http://nbnews.com.ua/tema/18633/
    2. http://tvi.ua/new/2013/05/14/eksklyuzyvni
    3. http://ipress.ua/news/rosiya_vymagaie_vid_ukrainy_povernuty_milyardni_borgy_tymoshenko_7471.html
    4. http://lenta.ru/world/2004/12/07/timoshenko/
    5. http://ua.comments.ua/politics/11258-Lvivska_oblrada_viznala_YUshchenka.html
    6. http://www.pravda.com.ua/news/2005/01/3/3005934/
    7. http://www.pravda.com.ua/news/2005/01/4/3005953/
    8. http://www.pravda.com.ua/news/2005/01/4/3005950/
    9. http://www.pravda.com.ua/news/2005/01/4/3005937/
    10. http://www.pravda.com.ua/news/2005/01/5/3005968/
    11. http://www.pravda.com.ua/news/2004/07/2/3000888/
    12. http://www.pravda.com.ua/news/2005/01/5/3005954/
    13. http://www.pravda.com.ua/news/2004/11/29/3004804/
    14. http://www.pravda.com.ua/news/2004/11/28/3004769/
    15. http://www.pravda.com.ua/news/2005/01/5/3005973/
    16. http://www.pravda.com.ua/news/2005/01/5/3005960/
    17. http://www.pravda.com.ua/articles/2005/01/11/3006037/
    18. http://www.pravda.com.ua/articles/2005/01/12/3006075/
    19. http://www.pravda.com.ua/news/2005/01/12/3006077/
    20. http://www.pravda.com.ua/news/2005/01/14/3006133/
    21. http://www.pravda.com.ua/news/2005/01/11/3006043/
    22. http://www.pravda.com.ua/news/2005/01/15/3006169/
    23. http://www.pravda.com.ua/news/2005/01/15/3006164/

6

Коментарі

19.11.13, 23:38

Гарна стаття. Тільки її хіхікання все перекреслює і пояснює.

    210.11.13, 00:49Відповідь на 1 від Сніза

    Гарна стаття. Тільки її хіхікання все перекреслює і пояснює.Все перекреслив і пояснив виступ покійного Зінчека та Універсал, а не її хіхікання і не розуміти цього це ознака глибокої заангажованності і неспроможності до аналітики подій в часі і просторі.

      Гість: Світанок

      310.11.13, 11:05

      Стаття добротна. В обране. Дякую.
      ТРЕТЄ СЕРПНЯ

      Я заснув в Україні,
      А проснувся у зраді
      І розсипались мрії,
      І надії примарні.

      І здригнулося серце,
      Закипіло від болю,
      А затим скам’яніла
      Наша зраджена доля.

      Нам плювали у душу,
      Роздирали нас чвари,
      А ми мовчки молились
      На свої шаровари.

      Нас історія вчила
      Жити дружно хаті,
      А ми знов опинились
      На порозі розбрату.

      Чим же ми завинили
      Перед світом і Богом,
      Що ніяк не знайдемо
      Свою власну дорогу?

        Гість: Світанок

        410.11.13, 11:06Відповідь на 3 від Гість: Світанок

        Як у сні чарівному,
        Ми були на Майдані
        І кували майбутнє
        У холоднім тумані.

        Та коваль ненадійний,
        Що кував нам підкову
        Нам на щастя в дорогу
        Слово зради промовив.

        Він відчув себе Богом,
        Скористав нас наївних,
        Стало сумно від цього
        Всій моїй Україні.

          510.11.13, 11:25Відповідь на 4 від Гість: Світанок

          Як у сні чарівному,
          Ми були на Майдані
          І кували майбутнє
          У холоднім тумані.

          Та коваль ненадійний,
          Що кував нам підкову
          Нам на щастя в дорогу
          Слово зради промовив.

          Він відчув себе Богом,
          Скористав нас наївних,
          Стало сумно від цього
          Всій моїй Україні.

            Гість: lyo Dnepr

            610.11.13, 13:57Відповідь на 1 від Сніза

            Гарна стаття. Тільки її хіхікання все перекреслює і пояснює.Вы знаете, чем в это время занимался тот, над кем хихикали?

              Гість: SСHUTZE

              710.11.13, 20:07Відповідь на 1 від Сніза

              Жінка залишається жінкою навіть якщо вона прем*єр міністер,але особиста зависть (чорна) саме належить жінкам які так ненавидять Юлю,завдячуючи котрим вона зараз в тюрмі.

                810.11.13, 21:32Відповідь на 7 від Гість: SСHUTZE

                Жінка залишається жінкою навіть якщо вона прем*єр міністер,але особиста зависть (чорна) саме належить жінкам які так ненавидять Юлю,завдячуючи котрим вона зараз в тюрмі.

                  910.11.13, 22:36Відповідь на 4 від Гість: Світанок

                  Як у сні чарівному,
                  Ми були на Майдані
                  І кували майбутнє
                  У холоднім тумані.

                  Та коваль ненадійний,
                  Що кував нам підкову
                  Нам на щастя в дорогу
                  Слово зради промовив.

                  Він відчув себе Богом,
                  Скористав нас наївних,
                  Стало сумно від цього
                  Всій моїй Україні.
                  За одне лиш:"Покричіть-покричіть ще:"Юля прем'єр!" треба було удушити Іуду всім натовпом!

                    Гість: Світанок

                    1011.11.13, 09:12Відповідь на 9 від Alter ego*

                    Як у сні чарівному,
                    Ми були на Майдані
                    І кували майбутнє
                    У холоднім тумані.

                    Та коваль ненадійний,
                    Що кував нам підкову
                    Нам на щастя в дорогу
                    Слово зради промовив.

                    Він відчув себе Богом,
                    Скористав нас наївних,
                    Стало сумно від цього
                    Всій моїй Україні.
                    За одне лиш:"Покричіть-покричіть ще:"Юля прем'єр!" треба було удушити Іуду всім натовпом!
                    = Браво. Пам'ятаю цей день і цього проклятого Юду.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна