Про співтовариство

Ласкаво просимо до гурту, у цей дивовижний світ неймовірного, яке знаходиться поряд - його тільки треба побачити. Розміщуемо цікаві статті, фото, відео, музику - все, що нам цікаве , все, що відбуваеться у нашому житті. Ділимося чудовим і прекрасним....

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

НЕЙМОВІРНЕ ПОРУЧ

Видатний художник школи Сін-ханга...

    


Цутія Коїцу - видатний художник школи Сін-ханга (1870 -1949)

Школа Сін-ханга була відома своєю спадкоємністю з традиційною японською гравюрою укіє-е (образи мінливого світу). Основа роботи школи – взаємодія своєрідних «творчих квартетів»: художник – гравер – друкар – видавець.



[ Читати далі ]

Українська художниця ...

  


Українська художниця Ольга Абрамова.
Пастель.

[ Читати далі ]

Щирі вітання зі святом...

   


Щирі вітання зі святом Успіння Пресвятої Богородиці і Діви Марії...
О, Мати Божа, ми Твої діти....
Прийми молитву, милість подай....preyangel

[ Читати далі ]

Маловідомі факти про братів наших менших...

Напевно, у кожному другому чи третьому будинку живе якийсь вихованець, наприклад, кішка чи собака. Здається, їх власники знають про своїх тварин усе. Але ми зараз доведемо, що люди знають далеко не про все, що стосується братів наших менших. Наприклад, мало хто чув, що коти не можуть відчувати солодкий смак. А собаки майже завжди позіхають слідом за своїм господарем. Ось 17 цікавих фактів про наших улюблених пухнастиків.

  • Кішки не відчувають солоду – у них немає відповідних смакових рецепторів. Автор одного дослідження Джозеф Бранд розповів, що якщо ваша кішка їсть торт чи морозиво, вона просто хоче жир, а не цукор.
  • Дослідники із Центру поведінки тварин Королівського університету в Белфасті проаналізували дані, зібрані власниками кішок змішаних порід. Кошатників попросили постежити, яку саме лапу використовують їхні пухнасті друзі, коли роблять перший крок вниз сходами або коли заходять у лоток. З’ясувалося, що самці схильні віддавати перевагу своїй лівій лапі, тоді як у самок домінує права лапа.

[ Читати далі ]

Малюнки від дітей-переселенців ...

  


Малюнки  дітей-переселенців з Канади, Польщі, Великобританії, а також – з Дніпра.

[ Читати далі ]

«Для кого тобі чепуритися?»

Етнологиня, кандидатка історичних наук, авторка книжок про традиційну культуру, авторка подкасту «Як ми кохалися» Ірина Ігнатенко розповідає, чому раніше жінка після 40 вважалася «бабою», чи мала вона коханця і що від неї вимагало суспільство,

«Ти не мала права чепуритися, бо для кого?»

Тобто до 40 жінка вже була бабою. Це означало, що змінюється її поведінка в багатьох аспектах. Жінці вважалося абсолютно непристойним багато чепуритися.



Суспільство говорило: для чого треба чепуритися? Для того, щоб приваблювати хлопців, чоловіків. Щоб вийти заміж, і тільки так ти можеш підвищити свій соціальний статус. І тільки так ти можеш народжувати. Тому що секс без шлюбу був аморальним, був неможливим, і розглядався секс тільки, фактично, для відтворення роду. 

[ Читати далі ]